Općenito > Maxiskuteri
Aprilia SCARABEO 200 i.e.
Mister^No:
202 kilometra = 6,69 litara - odnosno cca 3,3 litre na 100 km...
oko 65% vremena dvoje na skuteru ( cca 150 kg )...prezadovoljan potrošnjom...
Wahoo!:
Ja sam tkđ. prezadovoljan potrošnjom, mada mi se čini da ne stane više od 6,5 L (knjižica i net navode 8,5) u spremnik, ako je rezerva dvije L.
Gume su mi isto OK, za normalnu vožnju.
Nego, sad sam na 2500 km, a na 1000 je ovlašteni serviser mijenjao samo ulje po računu a nije ni filter ni ulje prijenosa (jeli to ono što je navedeno u knjižici kao "ulje glavčine"???). Sjećam se da su mi i na 2T mijenjali ulje prijenosa, pa me čudi...Pošto imam jako puno do 6 tisuća, zamijenio bi sam sve, ako mislite da treba? Čitao sam da su većini mijenjali uz ulje motora bar i filter. Pozz!
Ps. SRAD puno hvala na ćakuli, dugujem ti!
steeef:
na prvom servisu se mjenja ulje i filter ulja zbog eventualnih špena i sl nastalih prilikom razrađivanja skutera..isto zato se mijenja ulje u getribi..
moja preporuka ti je da ulje i filter ulja mijenjaš svake 4 tkm,ovih 6tkm je malo puno.
sski001:
--- Citat: steeef - 22 Listopad, 2012, 22:52:10 ---na prvom servisu se mjenja ulje i filter ulja zbog eventualnih špena i sl nastalih prilikom razrađivanja skutera..isto zato se mijenja ulje u getribi..
--- Kraj citata ---
:icon_thumright:
2 Wahoo! - uzmi račun i servisnu i natrag u servis sa skuterom. ak ti budu delali problema, pošalješ mail generalnom zastupniku, pa nek on riješava problem dalje. na taj način ti ostaje pisani trag, ak se ne daj Bože kaj dogodi kasnije.
Wahoo!:
Hvala, sredim to sam, znam gdje je što i zamijenim, u godinu dana preostale garancije teško da će me vidjet ovlašteni. Ionako je kraj sezone češće vožnje za mene. Sumnjam da je nastala neka šteta.
Sipali su Castrol 4t 5W-40 u servisu. Kupim neki 75W-90 za getribu i promijenim, uz ulje i filter. Hvala svime i oprostite na gnjavaži.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju