Evo vako... radi se o skuteru Aprilika SR 150...
Do prije neki dan kad bi se motor upalio, nešto bi zviždilo na pola gasa .... znači ubrzanje do 50 Kmh, zviždi...
i to zviždanje bi prestalo nakon 20 min vožnje da bi opet počelo ako je motor hladan.
Evo danas sam se ja tako vozio i nakon 5 minuta čujem da se motor vrti na sve većim obrtajima, a brzina konstanta...
ja dam gas do kraja, a brzina se samo odjednom smanji na 20 KMH... i prvo što sam napravio je stao sa strane i ugasio motor...
nakon toga motor više nisam mogao upalit...
već tjedan dana motor palim na kurblu jer je akumulator slab ( moram kupit novi ) i ne može upalit motor, dok tuđim akumulatorom inače može...
e sad , veliki je problem što mi je motor crknio 10 KM od kuće, a nemam nikakv način prijevoza i inače radim svakim danom do 16 sati, pa taman padne mrak i jedino gdje ga mogu popravit je tamo na onom mjestu gdje je eto crko a već u 17 je mrak....
danas sam rastavio motor nadajući se da je u pitanju remen, jer logično po mom, on je škripio, ali remen mi se doimao u redu. Napominjem da mi je ovo prvi put da sam ikad u životu rastavljao motor, tako da moje mišljenje ne mora biti točno.
primjetio sam također da je remen labav, znači, praktički mogu ga stisnit da se gornji i donji dio dotaknu...
Jel to mora biti tako? jel moguće da se remen samo tako odjednom raširio? jel postoji šansa da motor sutra upali elektronski ako promjenim akumulator i jel postoji šansa paljenja motora na kurblu ako promjenim remen...
u biti napišite što mislite...
inače na motoru je do jučer sve radilo osim akumulatora i eto tog škripanja kad je hladan