nekad je imalo smisla kad su stare polutke bile 128mm a OR 134mm.. sad su i serijske 134mm.. ali overrange je vjerojatno od boljeg materijala i preciznije napravljen neg serijske polutke.. al do nekog race setupa mislim da nema smisla..
Izmedju tih 128mm polutki i ovih novijih je bio period kad su postojale 134mm polutke, ali sa drugacijom krivuljom sirenja polutki (skroz nelinearno). Dopustam da sam u krivu, ali cini mi se da je bilo tako.
ove novije (u zadnjih 6-7-8 godina) nisu skroz linearne, ali je kut sirenja puno slicniji nego prije kad je izgledao ko kifla.
Dapace, zadovoljniji sam bio sa serijskom polutkom nego torq jer sam imao skut koji je bio zivlji na brzinama ispod 60 km/h (gradska voznja po ZG), a idealne okretaje sam postelao za brzine nakon 60 km/h. Sa Torqueom sam imao situaciju da bi morao postelat tako da od starta vrti idealno, ali nakon 60-70 km/h bi pocela lagano (mozda 200-300 okr) prevrtavanje i zbog toga pad performansi.
Slikovito receno, sa torque polutkom sam imao osjecaj ko kad u autu kreces iz 2. brzine ako bi postelao da okretaji budu idealni nakon 70 km/h.
A torque sam vozio i sa multivarom 2000 i sa multivarom MHR. btw, ako koga zanima, ta dva varia su vrlo slicni i nema potrebe za MHRom jer je skuplji, a nis puno koristi