Općenito > Propisi

Oduzimanje vozačke zbog nenošenja naočala..wtf

<< < (7/8) > >>

Tino vxr:
Na vozačkoj meni piše obavezna upotreba optičkih pomagala..pod tim pomagalima spadaju naočale i leće..ukoliko nemaš naočale reci da imaš leće u očima,nemožeš mu ih vadit jer imaš prljave ruke,i nemaš kod sebe tekućinu za ispiranje leća ukoliko ih izvadiš iz oka..u tom slučaju on tebi nemože ništa,jer ako mu ih ideš vadit da mu dokažeš da ih imaš,onda ih nemožeš vratit u oči jer nemaš tekućinu tu,a onda kako ih nemaš u očima,dalje kad nastaviš vozit auto/motor,ugrozit ćeš ostale sudionike u prometu..mene pitaju di su mi naočale,ja samo rečem da imam leće i sve bude ok

3alfa3:

--- Citat: Tino vxr - 15 Srpanj, 2011, 13:01:10 ---Na vozačkoj meni piše obavezna upotreba optičkih pomagala..pod tim pomagalima spadaju naočale i leće..ukoliko nemaš naočale reci da imaš leće u očima,nemožeš mu ih vadit jer imaš prljave ruke,i nemaš kod sebe tekućinu za ispiranje leća ukoliko ih izvadiš iz oka..u tom slučaju on tebi nemože ništa,jer ako mu ih ideš vadit da mu dokažeš da ih imaš,onda ih nemožeš vratit u oči jer nemaš tekućinu tu,a onda kako ih nemaš u očima,dalje kad nastaviš vozit auto/motor,ugrozit ćeš ostale sudionike u prometu..mene pitaju di su mi naočale,ja samo rečem da imam leće i sve bude ok

--- Kraj citata ---

Logicno je. Ali...

Kako ces dokazat da koristis opticko pomagalo obzirom da je navedeno u napomeni u vozackoj? Policajac te ima pravo trazit da mu pokazes...

gozz:
Dečki, ja sam neki dan po prvi puta u životu sjeo na svoje naočele, koja su se razletile u 100 komada... inače imam dioptriju -1.5
Odoh kod lokalnog optičara (najobičniji na utrinskom placu) uzmem ovak:

leće su essilor i to onaj malo jači rang, znači sloj protiv refleksije, grebanja, UV zaštita, tanja izvedba, koštaju 260 kn po staklu, i okviri, ima ih od 200 kn na dalje, ja sam sklepal neke za 550 kn, i još na to sve dobil popust na gotovinu 100 kn, znači ukupno, 900 kn, i sad sam zadovoljan, jedino kajme malo "mantaju" tj trebam se naviknut...

Inače, meni u vozačkoj piše samo "nošenje naočala ili leća" bez onog "ponovni specijalistički pregled" te me par puta zaustavilo i pitalo za naočale, ja reko, nosim leće, i kao prstom otvorim jače oko i kao, ispružim se prema tipu kroz otvoren prozor auta, ono, kao, "vidite, ako pogledate bliže, vidi se obrub leće..." iako nikad nisam imal leće, i onda samo vele, u redu je.

3alfa3:

--- Citat: gozz - 15 Srpanj, 2011, 14:00:29 ---Dečki, ja sam neki dan po prvi puta u životu sjeo na svoje naočele, koja su se razletile u 100 komada... inače imam dioptriju -1.5
Odoh kod lokalnog optičara (najobičniji na utrinskom placu) uzmem ovak:

leće su essilor i to onaj malo jači rang, znači sloj protiv refleksije, grebanja, UV zaštita, tanja izvedba, koštaju 260 kn po staklu, i okviri, ima ih od 200 kn na dalje, ja sam sklepal neke za 550 kn, i još na to sve dobil popust na gotovinu 100 kn, znači ukupno, 900 kn, i sad sam zadovoljan, jedino kajme malo "mantaju" tj trebam se naviknut...

Inače, meni u vozačkoj piše samo "nošenje naočala ili leća" bez onog "ponovni specijalistički pregled" te me par puta zaustavilo i pitalo za naočale, ja reko, nosim leće, i kao prstom otvorim jače oko i kao, ispružim se prema tipu kroz otvoren prozor auta, ono, kao, "vidite, ako pogledate bliže, vidi se obrub leće..." iako nikad nisam imal leće, i onda samo vele, u redu je.

--- Kraj citata ---

Takve i ja imam, samo kaj su 3-4 puta skuplje - cilindricna stakla, a dioptrija ko tvoja.

Zapravo, opce nebi bilo lose imat vise para naocala, a cijenom ko jedne kvalitetne. Jedne za doma, jedne za van i jedne za raubanje (motor, skuter itd). Samo je problem kaj moja stakla puno kostaju pa su bitan dio u cijeni naocala

gozz:

--- Citat: 3alfa3 - 15 Srpanj, 2011, 14:03:43 ---
Takve i ja imam, samo kaj su 3-4 puta skuplje - cilindricna stakla, a dioptrija ko tvoja.

Zapravo, opce nebi bilo lose imat vise para naocala, a cijenom ko jedne kvalitetne. Jedne za doma, jedne za van i jedne za raubanje (motor, skuter itd). Samo je problem kaj moja stakla puno kostaju pa su bitan dio u cijeni naocala

--- Kraj citata ---

Pa znaš što, od kad mi malo čudovište trčkara po doma, moooram imat bar dva para naočala... nemreš bilivit...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju