Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: tehnički (auspuh)  (Posjeta: 6531 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tekkno

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pregrada
  • Moj Skuter: runner 125 vx
  • Moja Kaciga: AGV Airtech
tehnički (auspuh)
« : 12 Srpanj, 2011, 15:36:43 »
E ovako momci
U velikoj sam dilemi. Serdareviću sam platio akontaciju za auspuh da bi nakon nekoliko sati naletio na to da on uopče nema homologaciju i "djelotvorni" DB killer.
Pa molim one koji imaju iskustva s tim spuhom da prokomentiraju kako su prolazili na tehničkom i dali su imali probleme sa policijom zbog buke.
Hvala !

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: tehnički (auspuh)
« Odgovori #1 : 12 Srpanj, 2011, 15:41:58 »
stavi serijski i kad prođeš tehnički, stavi ovaj..

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #2 : 12 Srpanj, 2011, 15:45:37 »
stavi serijski i kad prođeš tehnički, stavi ovaj..
i onda ga zaustavi murija i poliže kaznu! jako pametan savjet!

@tekkno:
ako imaš mogućnost popričaj sa serdarevićem da ti vrati novce! možda upali! :dontknow:

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #3 : 12 Srpanj, 2011, 15:47:21 »
državne blagajne su prazne. moramo računat s tim da ćemo u buduće za svako sranje plaćat kaznu.

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #4 : 12 Srpanj, 2011, 16:02:17 »
robert ko dijete si.. to je isto ko da staviš nardo i kad te zaustavi murija žališ se topperformancesu jer si platio kaznu... a lijepo piše na spuhu da nije for road.. nije proizvođač kriv, nije ni zakonodavac, nego korisnik..

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #5 : 12 Srpanj, 2011, 16:09:37 »
pa naravno da je korisnik kriv ali ti i ja smo još uvjek moderatori i moramo uputit na moguće posljedice!
bar ja to smatram našom dužnosti :dontknow:
« Zadnja izmjena: 12 Srpanj, 2011, 16:11:18 robert »

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 12 Srpanj, 2011, 16:15:26 »
samo serijski spuh ima zvuk u zakonskim okvirima buke.. svaki aftermarket spuh je bučniji (bez db killera).. ako za određeni model motora maksimalna buka iznosi npr 87db, i aftermarket spuh mora imati takav certifikat, u protivnom se ne smije voziti na cesti.. pola dijelova koje mi ugrađujemo u motore i skutere je "not for road", počevši od običnog malossi gusa pa na dalje..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #7 : 12 Srpanj, 2011, 16:23:08 »
samo serijski spuh ima zvuk u zakonskim okvirima buke.. svaki aftermarket spuh je bučniji (bez db killera).. ako za određeni model motora maksimalna buka iznosi npr 87db, i aftermarket spuh mora imati takav certifikat, u protivnom se ne smije voziti na cesti.. pola dijelova koje mi ugrađujemo u motore i skutere je "not for road", počevši od običnog malossi gusa pa na dalje..

Ima i "sive zone".
Na primejr, moj spuh sa db killerom je u HR ilegalan, a u EU nije. Radi se o tome da je u EU tolerancija 5db, a kod nas 3db.
A svakih 3db je buka duplo glasnija, pa ti vidi koja je to razlika zbog samo 2db. 700kn kazne, izvanredni tehnicki od nekih 500kn i brdo vremena za potrosit dok ne dodjes do tablica. A bilo je ljudi koji su muku mucili naci stanicu za tehnicki koja im je htjela izmjerit buku pa nisu mogli doc do tablice ni kad su htjeli sve to platit.

btw, svaka stanica za teh,. pregled bi morala imat bazdaren fonometar i koristiti ga, al eto - u HR je sve moguce
« Zadnja izmjena: 12 Srpanj, 2011, 16:24:56 3alfa3 »

Offline Bokygs

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: GS
  • Moj Skuter: DT 125
« Odgovori #8 : 13 Srpanj, 2011, 00:00:01 »
Trebale bi imati,ali npr. kod nas u Gospicu nemaju i mozes proci tehnicki sa bilo kojim otvorenim auspuhom,vazno je samo da ga imas :rofl1: ,a policija isto uopce ne gleda na to :)

Offline Biker(ss)

• maxi forumaš
  • Live to ride, ride to live.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: SF2 , GSXR 1000 k5
  • Moja Kaciga: HJC IS-17
  • MojSpuh: Yoshimura
« Odgovori #9 : 14 Srpanj, 2011, 09:50:58 »
tekkno traži neku dobru špagu na tehnićkom...a to s murijom mislim da te nebi trebali nista pitati..motor ko motor je glasan...šta on ima s time boli ga qrc...samo pored murije smanjiš gas. Šta je s onim motorčinama od 1000ccm koji grme ko blesavi, a imaju serijski ispuh. Muljaj da ti je mama vozila skuter da je pala na auspuh i probila ga te je ko polovni kupila taj...sto da ti kazem...
Samo mene zanima kako i auti prođu bez problema ma koliko god grme. Moj frend ima Opel Tigru...brutala sređena i sad s dobrom vezom je prošao regu skinuvši samo prednjiu branik, a trebao je skidat prednji branik,haubu,šajbe,pragove...sad ce i atest proci preko tog covjeka. btw inaće ima full protoćnu cijev i murija mu niš ne sere za grmljavinu...na tehnickom prolazi jer si je kod tokara dao izradit da se cijev i katalizator daju mjenjati.
Cemu onda toliko muke oko jedog dvokotaca kad mogu i auti...  :angry9:
———-/´¯/)——--(\¯`\
———/—//———--\\ —\
——--/—//————-\\- -\
—-/´¯/—/´¯\———/¯`\—\¯`\ -/-/--/—/—/-|_—-_|-\---\—\—\  (-(—(—(—/-)--)--(--(-\—)—)— ) -\————\/--/— \—\/————/ --\———— /—— -\-————/ —\-———-(———-)———- / —-\———-\——---/——-- /   :D

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 14 Srpanj, 2011, 10:17:18 »
Šta je s onim motorčinama od 1000ccm koji grme ko blesavi, a imaju serijski ispuh.

Oni imaju isto plocicu na kojoj pise koliku buku na kojim okretajima smiju imat, a to je puno vise nego kod skutera tako da su sa serijskim spuhom sigurno legalni. Recimo, ako ti imas 85db dozvoljeno, a oni 95-100 onda je to razlika nebo i zemlja jer svakih 3db je buka duplo jaca. Konkretno, moj motor smije imat 96db@5250 okr sto bi bilo 3 do 5 puta glasnije od onoga sto skuter smije imat, mozda i vise. Sa serijskim je oko 93db, a sa spuhom kojeg trenutno imam je 100db i razlika je ogromna - reko bi barem 3 puta glasniji.

Sad, ako stavis rezo spuh, sigurno si bitno pojacao buku, a i serijski spuh je prilicno blizu limitu tako da rezo spuhovi na skuterima sigurno nisu po tom pitanju legalni osim ako imaju sve blokade, a i onda je upitno da li su legalni jer u EU je tolerancija 5db, a kod nas 3db
« Zadnja izmjena: 14 Srpanj, 2011, 10:20:18 3alfa3 »

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 14 Srpanj, 2011, 10:19:18 »
a koliko db ima sa leovinceom na 10000okr ;D

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 14 Srpanj, 2011, 10:21:03 »
a koliko db ima sa leovinceom na 10000okr ;D

Pretpostavljam izmedju 110 i 120, ali to je nebitno jer mjeri se samo na okretajima koji su pola od onih gdje se razvija najveca snaga

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #13 : 14 Srpanj, 2011, 10:24:05 »
a kako mjere okretaje ako ja nemam obrtaljku na skuteru?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #14 : 14 Srpanj, 2011, 10:29:53 »
a kako mjere okretaje ako ja nemam obrtaljku na skuteru?

Ako je vozilo ni kao novo nema, onda uopce ne mjere (iako bi to lagano mogli izmjerit - kao sto mjere na autima recimo kad rade ekotest). Ako je vozilo imalo kao novo obrtaljku, a trenutno je nema ili je neispravna - iskljuce te iz prometa.

Takva je praksa kad su akcije mjerenja buke. A na tehnickom pregledu covjek po slobodnoj procjeni procijeni da je skut preglasan i onda ide mjerit, a tamo ima nacina kako ce izmjerit broj okretaja i to je to

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #15 : 14 Srpanj, 2011, 10:33:48 »
mene zanima buka narda na 2+ u peaku, sigurno je 85db  :toothy10: :toothy10:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 14 Srpanj, 2011, 10:45:17 »
mene zanima buka narda na 2+ u peaku, sigurno je 85db  :toothy10: :toothy10:

Je ako mjeris sa kilometra udaljenosti  ;D

Offline tekkno

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pregrada
  • Moj Skuter: runner 125 vx
  • Moja Kaciga: AGV Airtech
« Odgovori #17 : 14 Srpanj, 2011, 11:36:38 »
Riješio sam problem.
Gospodin Serdarević će vratiti novac od akontacije i da napomenem nije bilo nikakvih problema !

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #18 : 14 Srpanj, 2011, 11:48:12 »
Riješio sam problem.
Gospodin Serdarević će vratiti novac od akontacije i da napomenem nije bilo nikakvih problema !

najbolje riješenje! :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

Offline vale_vx

• forumski biciklist
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 300 I.E.
« Odgovori #19 : 14 Srpanj, 2011, 15:03:33 »
Ako je vozilo ni kao novo nema, onda uopce ne mjere (iako bi to lagano mogli izmjerit - kao sto mjere na autima recimo kad rade ekotest). Ako je vozilo imalo kao novo obrtaljku, a trenutno je nema ili je neispravna - iskljuce te iz prometa.

Takva je praksa kad su akcije mjerenja buke. A na tehnickom pregledu covjek po slobodnoj procjeni procijeni da je skut preglasan i onda ide mjerit, a tamo ima nacina kako ce izmjerit broj okretaja i to je to

u stp-u kod mene je ovo ispisano na jednoj info ploči upravo vezano za mjerenje buke na tehničkom pregledu vozila, tako da izgleda da ni na tehničkom ne mjere ako je vozilo serijski isporučeno bez obrtaljke.
inače to je dopis od cvh, pa vjerujem da je tako u svim stp
također na toj ploči stoje i informacije o žmigama na tomosima i slično...
rab