Danas frendu ocistio karb na staroj hondi aero iz 82-83, primjetio sam da se jedva vuce za hondu, pa cas pali cas nepali, a i kad pali treba posteno zavrtit da bi sastavila... I nesto kontam aj vidit cu jel zariba, zracnjak 50ccm, za 5 minuta sam vec izvukao cilindar i gledam prema nebu jedan ris nikakav, bas se jedva vidi a nemoze se osjetit... Kad sam pogledo klip... Na klipu samo donja karika
Meni luna nebi upalila ako je imalo losa ijedna karika, s kitom upali ako su nikakve karike, al onda tako i ide, al 50ccm tesko, na ovom je bilo doslovice pola onog sto je nekad bilo donja karika, gornje nije ni bilo, zazor karike kad se stavi u cil 6mm
Celo klipa udubljeno prema karteru a ne glavi, to mi isto nesto cudno? Cil vjerojatno nije nikako skidan otkako je izaslo ovo cudo iz tvornice... Zanima me, pa gdje je otisla druga karika!? Nigdje risa nijednog, jedino na glavi malo ostecenja kao da je zapravo karika nekad pukla i sazvakana bila... Al da je i rastavljano vjerojatno bi se fusarilo s diht masom i to kako se vec kodnas radi, ovo je doslovice djevicansko, svaki saraf jednako stegnut, ama sve ko iz tvornice...
Nema logike...
Nasao sam mu karike, sutra cu mu smontirat gore, usput cu naturpijat malo cil jer ima nikakav ispuh, necu nista bolesno sirit, samo dignut tajminge jer ima dosta šugav prjenos pa bi mu malo snage na visim okretajima dobro doslo...