Općenito > Generalno o skuterima
Definicija skutera
zwerko:
--- Citat: wonderkid - 03 Srpanj, 2011, 13:18:35 ---cim ima variomatski prijenos onda je skuter :)
--- Kraj citata ---
i kombajn ima variomat pa nije skuter :toothy12:
ugl, skuter je oblik karoserije, a svi znamo kak to izgleda, ona najveca razlika je taj prostor za noge, odnosno da se mašina i rezervoar ne nalaze kod volana, a ovi specijalni primjerci kaj ste poceli nabrajati su hibridi, nije potrebno filozofirati oko njih kad su iznimke (derbi gp1 i gilera dna) ko fol motor a i dalje je skuter...
Nix666:
a zašto bi dna bila skuter ????
pa sad si rekao da nema veze variomat :icon_biggrin: :icon_biggrin:
tuta125:
--- Citat: mrcina - 04 Srpanj, 2011, 11:09:22 ---ovako skuter kao skuter ne postoji to je izmišljotina.
skuter je tzv. engleski naziv za moped pa se tako udomačio i kod nas samo ne u zakonu.
sad idemo malo po zakonu, kao što je gore napisano skuter je moped ako ima 50 i manje manje ccm, a sve iznad je motocikl.
sad idemo razjasniti pojam skutera u RH jer izvan RH to je moped.
skuter dijelimo na dvije grupacije
1/ skuter
2/ maxiskuter
te dvije grupacije se miješaju jer ima skutera sa 125/200ccm a ima i maxi skutera sa 150/180ccm
skuter/maxiskuter razlikuju se po količini ccm ali i po šasiji tj. oklopu.
e sad zašto postoje tzv. magične i nepremostive razlike između dviju grupacija u moto svijetu.
razlike u moto svijetu postoje samo u nečijim glavama i manifestiraju se samo na teritoriju lijepe nam naše RH od strane grupacije vozača motora na klasični mjenjač a koji nedopuštaju dolaske vozača maxiskutera i skutera na moto događanja sa njihovim vozilima.
bilo je pokušaja da im se dokaže da njihovipostupci nemaju smisla i da su separatistički i rasistički upereni protiv vozača maxiskutera i skutera.
največi provoditelji tih negativnih konotacija su vozači motocikala koji su organizirani u nama poznatim moto klubovima/clubovima koji su konstantnoj svađi i zavadi praktično sa svima te su na granici poštivanja svih zakonskih propisa na cijelom svijetu.
--- Kraj citata ---
:notworthy: :icon_thumright:
--- Citat: eladio - 04 Srpanj, 2011, 11:27:05 ---skuter - oblik kostura/rame/šasije.
ljudi , nemojte se blamirati i bilo kakve agregate i prijenose i kotače i sta ja znam mješati sa time :toothy9:
jedino pametno sto sam ovdje cuo je da se i skuteri razvijaju, i da imaju neku vrstu podklasifikacije u tom smislu.. :icon_thumright: :
--- Kraj citata ---
:icon_thumright:
--- Citat: Nix666 - 05 Srpanj, 2011, 19:07:05 ---a zašto bi dna bila skuter ????
--- Kraj citata ---
ti bi mogo radit kao odvjetnik :laughing7: ali stvarno, ovo i mene zanima :binkybaby:
zwerko:
--- Citat: Nix666 - 05 Srpanj, 2011, 19:07:05 ---a zašto bi dna bila skuter ????
--- Kraj citata ---
Kao sto sam napisao, nije potrebno zapinjati za iznimne modele...
Ali ako bas hoces, kaj je dna motor?? Nema mjenjac, nema noznu kocnicu... kakav je to motor?? Za qrac...
Nix666:
--- Citat: zwerko - 05 Srpanj, 2011, 22:31:29 ---Kao sto sam napisao, nije potrebno zapinjati za iznimne modele...
Ali ako bas hoces, kaj je dna motor?? Nema mjenjac, nema noznu kocnicu... kakav je to motor?? Za qrac...
--- Kraj citata ---
hahaha....majstore :notworthy: :notworthy: :notworthy:
ma tak je da.....mislim da se nema potrebe zamarati time uopće
aliii...tak mi je zanimljiva tema, pa da razjasnimo kaj je aprilia mana s automatskim mjenjačem :toothy12: :toothy12: :toothy12:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju