Općenito > Generalno o skuterima
Definicija skutera
tuta125:
jucer sam se vozio sa prijateljem i pitao me sto je tocno skuter. tocnu definiciju ne znam, ali sam mu reko da je to "vozilo sa dva tocka koja ima onu "dasku" za noge i nije na brzine"... ne znam koliko je to tocno i nemojte me ubit ako sam krivo reko :toothy3:
znamo svi razlikovat skutere od motora ali da vidimo je li postoji tocna definicija skutera, tj. vozila koji spadaju u tu kategoriju.
u Zakonu stoji samo razlika između mopeda i motocikala.
posebno me zanima u koju kategoriju spada stara Vespa? ona sa brzinama i noznom kocnicom...
ovo boldano su moja konkretna pitanja :toothy3:
p.s. ako modovi misle da je tema prikladnija za "Generalno o skuterima" neka slobodno premjeste :icon_thumright:
wonderkid:
cim ima variomatski prijenos onda je skuter :)
ghostride666:
"38) »moped« je motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam benzinskog motora nije veći od 50 cm3 ili čija trajna snaga u slučaju elektromotora ne prelazi 4kW i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat,
39) »motocikl« je motorno vozilo s dva kotača čiji je radni obujam motora veći od 50 cm3 s bočnom prikolicom, ili bez nje i/ili koje na ravnoj cesti može razviti brzinu veću od 50 km/h,"
tuta125:
--- Citat: wonderkid - 03 Srpanj, 2011, 13:18:35 ---cim ima variomatski prijenos onda je skuter :)
--- Kraj citata ---
znaci Gilera GP800 nije skuter? ni onaj prvi Derbi GP1 50 ccm sto je imo lancani pogon?? :icon_scratch:
--- Citat: ghostride666 - 03 Srpanj, 2011, 13:20:27 ---"38) »moped« je motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam benzinskog motora nije veći od 50 cm3 ili čija trajna snaga u slučaju elektromotora ne prelazi 4kW i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat,
39) »motocikl« je motorno vozilo s dva kotača čiji je radni obujam motora veći od 50 cm3 s bočnom prikolicom, ili bez nje i/ili koje na ravnoj cesti može razviti brzinu veću od 50 km/h,"
--- Kraj citata ---
a ovo mi ne pomaze bas...
wonderkid:
--- Citat: tuta125 - 03 Srpanj, 2011, 13:42:08 ---znaci Gilera GP800 nije skuter? ni onaj prvi Derbi GP1 50 ccm sto je imo lancani pogon?? :icon_scratch:
a ovo mi ne pomaze bas...
--- Kraj citata ---
kolko ja znam gp800 je skuter a gp1 50 je isto skuter,ja mislim da i on ima variomatski prijenos samo preko lanca tak da,mozda govorim gluposti ali to je moje misljenje
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju