Općenito > Generalno o skuterima
Definicija skutera
mrcina:
ovako skuter kao skuter ne postoji to je izmišljotina.
skuter je tzv. engleski naziv za moped pa se tako udomačio i kod nas samo ne u zakonu.
sad idemo malo po zakonu, kao što je gore napisano skuter je moped ako ima 50 i manje manje ccm, a sve iznad je motocikl.
sad idemo razjasniti pojam skutera u RH jer izvan RH to je moped.
skuter dijelimo na dvije grupacije
1/ skuter
2/ maxiskuter
te dvije grupacije se miješaju jer ima skutera sa 125/200ccm a ima i maxi skutera sa 150/180ccm
skuter/maxiskuter razlikuju se po količini ccm ali i po šasiji tj. oklopu.
e sad zašto postoje tzv. magične i nepremostive razlike između dviju grupacija u moto svijetu.
razlike u moto svijetu postoje samo u nečijim glavama i manifestiraju se samo na teritoriju lijepe nam naše RH od strane grupacije vozača motora na klasični mjenjač a koji nedopuštaju dolaske vozača maxiskutera i skutera na moto događanja sa njihovim vozilima.
bilo je pokušaja da im se dokaže da njihovipostupci nemaju smisla i da su separatistički i rasistički upereni protiv vozača maxiskutera i skutera.
največi provoditelji tih negativnih konotacija su vozači motocikala koji su organizirani u nama poznatim moto klubovima/clubovima koji su konstantnoj svađi i zavadi praktično sa svima te su na granici poštivanja svih zakonskih propisa na cijelom svijetu.
Milos1996:
A ako je skuter isto sto i moped,sta je onda tomos ???
eladio:
skuter - oblik kostura/rame/šasije.
ljudi , nemojte se blamirati i bilo kakve agregate i prijenose i kotače i sta ja znam mješati sa time :toothy9:
jedino pametno sto sam ovdje cuo je da se i skuteri razvijaju, i da imaju neku vrstu podklasifikacije u tom smislu.. :icon_thumright: :
luna500rr:
--- Citat: Milos1996 - 04 Srpanj, 2011, 11:21:13 ---A ako je skuter isto sto i moped,sta je onda tomos ???
--- Kraj citata ---
ako je karavan auto, sta je unda golf?
Nix666:
--- Citat: luna500rr - 04 Srpanj, 2011, 11:30:43 ---ako je karavan auto, sta je unda golf?
--- Kraj citata ---
golf= najdosadniji sport :toothy9: :toothy9:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju