ja sam koristio stage6 sport pro variomat u konbinaci sa polini torq i mogu reči da ide jako dobro,jedino nisam isprobo kako radi sa seriskom polutkom
multivar sam vozio na seriskoj polutci i nije loš ali uvijek je bila prisutna rupa u ubrzanju što je normalno za serisku polutku
sa stage6 variomatom se dobije rolice 16x13 5gr crna medium centralna koja je po tvrdoči nešto kao malossi žuta.dobije se dvije podloške od 0.50mm,i ni jedna se ne stavlja iza variomata kao kod mutivara ili speedcontrol variomata.
razlika između multivara i stage6 na prvi pogled je da s6 dijeluje puno kvalitetnije i završna obrada pogotovo kanalica rolice ja savršenstvo.dok kod multivar tako reči jede rolice dok se kanali ne zaglade.(što se vidi na slikama)
jedan bitan + kod stage6 je da ima produžene vodilice klizača što znači da se variomat može više raširit i samim time remen ima potencijala da se više digne na variomatu i donese naravno veču max brzinu.
s6 na prvi pogled podsiječa speedcontrolu ali nisu ni blizu.
uglavno ja sam s6 koristio par tkm i stvarno se nemogu požalit na ništa osim ajmo reči rolica koje su kvalitete nešto kao rms,motoforce itd...
evo i par slika čisto za usporedbu:
evo samo jedna usporedba speedcontrol vodilica:
ne govorim da polini ne valja ili nešto loše ali definitivno kao što bero kaže svi ti variomat puno bolje rade sa linearnom polutkom
ili si kupit overrange i to je več onda poso