Općenito > Maxiskuteri
usporedba cijene dijelova aktualnih skutera
tomovzo666:
--- Citat: pajo - 24 Lipanj, 2011, 22:45:14 ---zanimljiva tema :icon_thumright:
evo naprimijer što se tiče "piaggio"rezevnih dijelova i ostalih zamijenskih dijelova tipa rms,motoforce itd...
evo jedan banalan primijer obična lulica za sviječicu NGK u piaggio dučanu 80kn,a kod kreše ista takva lulica u original pakiranju 25kn :icon_scratch:
znači identične lulica samo piaggio pakiranje i cijena više nego dupla :icon_scratch:
to je samo jedan običan primijer di ljudi pod navodnicima kupe original dio piaggio,a ustvari piaggio uzme od rms i prepakira u svoje pakovanje i prodaje za dosta vaču cijenu.
primijer RMS varimata za piaggio 50cc di se točno vide oznake TGB a vijerujem da je cijena ovog kopleta rms-a drastično manja nego da ga kupiš u piaggio dučano i njihovom pakiranju :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
hvala pajo,dobro si me usmjerio,sutra idem kod auto krese da vidim koliko kosta taj variomat,samo nisam skuzio dali i kakve rolice idu sa njim
coko:
--- Citat: JogFromYamaha - 27 Lipanj, 2011, 09:47:53 ---sta se cudite pazi sad ovo
suzuki morini masina
aprilia prirubnica 296kn - suzuki katana prirubnica 62kn (u suzukijevom servisu)
set dihtunga termogrupe 185kn - set dihtunga svih 81kn (dihtung cilindra malog i velikog bloka, prirubnice,....
karike 165kn - 32kn komad = 64kn
remen 204kn - 112kn
radi se o orginalnim djelovima iz servisa
remeni su identicni i prirubnice i sve samo na jednom pise suzuki na drugom aprilia
--- Kraj citata ---
svašta !!! nisam skužio o kojem motorčeku se radi . . . no cijene su podnošljive kod 250-setica cijene idu x 10 ???
Mr J:
Skuter : Honda Jazz 250ccm 2001.
- predmet kupnje : stražnji far komplet
- Razlog kupnje : napukla mi vanjska, prozirna plastika fara - funkcionalno ne smeta ali mene smeta u bolesnoj glavi
- Cijena novog kod zastupnika cca. 1600,00 kn
- Kupio rabljeni bez ogrebotine za 350,00 kn + dodatna plastika iznad fara gratis i sve instalacije za far.
- predmet kupnje : Pogonski remen
- Razlog kupnje : trenutni je na 60% istrošenosti i ide za zamjenski
- Cijena novog kod zastupnika cca 650,00 kn
- Kupio Polini Kevlar za 350,00 kn preko MOJSKUTER WebShopa
- predmet kupnje : filter zraka
- razlog kupnje : potrebna zamjena, stari filter istrošen
- Cijena novog kod zastupnika : cca 400,00 kn
- Kupio novi preko Ebay-a za cca 200,00 kn + na poklon NGK svjećica (odgovarajuća za skuter)
- predmet kupnje : Rolice
- razlog kupnje : optimizacija prijenosa
- Cijena novih kod zastupnika : cca. 180,00 kn
- Kupio preko Ebay-a za cca 100,00 kn Polini u odgovarajućoj gramaži
- predmet kupnje : Ručke s Honda natpisom
- razlog kupnje : postojeće mi se ne sviđaju
- Cijena novih cca 150,00 kn
- Kupio preko Ebay-a za cca 40,00 kn
coko:
mudrost je vrijednija od brzine :toothy12:
JogFromYamaha:
coko pa radi se o apriliji sr 50 morini verzija