Poštovani kolege, ja sam majky, imam 30 godina i jen problem s runner-om 2007. godište, 50ccm, vodeno hlađenje. Sve je serijski na njemu, ima 4800km i skinute su sve blokade.
Neće upalit, tj. nema iskre. Ja sam automehaničar pa sam išel pogledat u čem je problem. Do sad sam sprobal sviječicu, kabel, bobinu-ništ od toga nije. Ispital sam bravicu i sve žice- koje su u redu. Došel sam do jednog dijela u koji se iskreno ne razmem pa molim za stručnu pomoč. Radi se o onom magnetu i namotajima i pickup-u. Danas sam napravil ključ za skidanje magneta pa sam to izvadil i na namotajima se ne vide nikakvi tragovi pregaranja ili da se izolacija skinula ili bilo kaj. Jedan od namotaja je zalijan u plastiku a 5 njih nije. Primijetil sam da su 3 namotaja međusobno povezani i da su spojeni na masu, a preostala 2 su također povezani ali oni nemaju spoj s masom i na kraju ostal je onaj namotaj koji je zalijan u plastiku iz kojeg izlaze dva pina. Na jedan je spojena bijela žica koja je ujedno spojena s masom i zelena žica koja nije spojena s masom. Zelena i bijela žica nisu međusobno povezane-e sad možda je greška baš u tome kaj nisu il to tak mora biti? Još jedan podatak, videl sam da je jedan gospon imal problema sa piaggio nrg kojem je otišla bobina, i on je postavil jedan filmić gdi je meril struju na štekeru koji se šteka u bobinu na onoj zelenoj žici. On je tam, kad je anlasal, dobil napon od 112 V izmjenične struje, a ja na toj žici nemam ništ struje. Pick-up sam ispital diodnom lampom i kad se anlasa dioda je blinkala stoga on daje nekakav signal dalje, tak da mislim da nije ni to. Evo ak ima ko da je imal sličan problem il se kuži u namotaj i kak to ispitat nek se javi.