svaka čast!
ja sam isto uzeo polovnu replicu,ima rub gore pri vrhu,i par sitnih,sitnih riseva koji se jedva osjete pod noktom,tako da se nadam da če vozit 3tkm...
nije bio zariban 100%,sumljam u to da je zakuhao...
a glava je ko nova,nigdje vidljivo ništa,da je klip udarao i sl...
naručio sam ove ležajeve:
http://www.sip-scootershop.com/DE/Products/C16380KTV/Lager+Kurbelwelle+.aspx
i radilica je Malossi MHR,12mm..
tako da po mojem sudu mora izdržat 3tkm
također sam naručio i nov original klip..
bude i više vozilo,. ALU cilindar ima unutra nikasil, jako je tvrd i ako zariba nije problem. Meni je S6Racing na zipu zaribao tako da se rub klipa otopio i nakosio vozio sam se 10 km doma skut je išo 10 kmh na full gas, skinuo cilindar na jedom djelu imao je samo onako matiranu površinu, to sam mu ošmirglao, stavio novi klip i dan danas vozi.
Za radilicu nemaš brige, ako su novi ležajev i ako je dobro podmazana onda ide koliko želiš. naravno ako nije nekome prije zaribao skut pa je malo prašine ušlo u donji ležaj. i tak,
Vozim TP radilicu sa plavim polutkama kupio sam je 2000 god kao prvu, ima već sigurno 40 k km sa polini sport,polini corsa, 1. due+ 2. due+. Dvaput sam samo ležajeve mjenjao. KAd sam je namontirao i prije 2. due+ jedino mjenjam igličasti ležaj kad god mjenjam kariku to neželim prepustit slučaju.
u zipu imam S6 radilicu ona je unutra oko 5k km s tim da je jedom bila u špeni kad se ono dogodila, nisam je vadio samo sam isprao blokove sa benzinom i vozi, izdržljivo je to sve bez brige
jedino ako su lageri sa greškom ili tako ako se kod montiranje neš zezne, tipa kada sam uprešavao jedom ležajeve jednom dečku u gedor ključu je bilo nekakvo blato i ja maznem po golom ležaju i sve ode unutra, peh.. novi ležaj kupili i vozi