Što da kažem...
Vratio se u "svijet skutera" - MOJSKUTER je Honda NSS JAZZ 250 - cestovna krstarica
Slika skutera :
Uploaded with
ImageShack.usNakon prve vožnje i raskapanja skutera prvi dojmovi :
- Izuzetan osjećaj ugode u vožnji, sjedalo je toliko udobno da mi je žao maknuti guzu s njega - relaxirajući položaj sjedenja za duga putovanja
- Skuter ima ABS koji radi fenomenalno - jučer je lagano kišilo i probao sam naglo kočiti i tu je ABS savršena pomoć - nema proklizavanja kotača a samim time nema niti expresnog padanja s motora
- Skuter također posjeduje i IDLE STAND BY funkciju (skuter se sam gasi na stajanjima (u leru) - kada ste npr. na semaforu) - dodavanjem gasa skuter se pali i vožnja se nastavlja - izuzetna stvarčica za gradske gužve radi uštede goriva budući neće biti laganog prolaska između automobila jer je skuter ipak "mrcina" (mrcina naj se uvrijediti
)
- Rastavljao sam svakakve skutere/motore ali kada Honda nešto napravi onda je to "to"
- Honda je u ovaj skuter ugradila izuzetno kvalitetne komponente (takva im je praksa u cijeloj auto/moto industriji)
- Odziv na gas i ubrzanja su karakteristična za skuter te kubikaže, štoviše s obzirom na cjelokupnu masu skutera odziv na gas je jako dobar
Nakon rastavljanja :
- Skuter sam dobio poprilično povoljno (zahvaljujući mojem umijeću trgovanja
) te je skuter zadnje 4 godine praktički bio ne vožen
- Prijenos je u jako dobrom stanju (mislio sam da ću morati sve mijenjati), mjerenjem dimenzija remena, rolica... sam ustvrdio da se potrošni dijelovi nalaze na pola servisnog intervala (servisni interval za pogonski remen za ovaj skuter je 20 000km).
- Ulje u mašini je bilo izuzetno crne boje i bilo je manjkavo - promijenio sam ulje i filter te ću sada vidjeti koliko će skuter trošiti ulja (na zimu planiram raskopati mašinu i napraviti polugeneralku - karike, dihtunzi, ventili, fazni lanac, itd...)
- Primjetio sam propadanje zadnje kočnice i tu je problem u lajtungu koji vodi do pumpe ABS-a (dat ću izraditi nove lajtunge i zamjeniti ih - čelične)
- Osim lajtunga, guma te poneke ogrebotine skuter je u jako dobrom stanju
Ukoliko netko ima nekakvih pitanja ili možda koji pametan savjet/preporuku ne ustručavajte se pisati.
Živjeli i čitamo se!