Općenito > Maxiskuteri

Honda Jazz 250ccm

<< < (3/6) > >>

Mr J:
Čuj... (nadam se da možemo preći na "ti" :) )

Prvo trebaš riješiti sam sa sobom što želiš od vozila (skuteri - udobnost, mala potrošnja, jeftino održavanje, veći komfor za suvozača ; ili motor)

Ja sam dobrano razmišljao što uzeti, vozio u zadnje vrijeme CBR600RR i mogu reći da za mene nisu ležaljke (nemam osjećaj brzine - pogledaš na sat odjednom već na 160kmph, neudobno - pogotovo za suvozača, potrošnja, djevojka se neće voziti samnom (onaj tko nema curu ovaj tip motora je savršen da ih ima mnogo :) ) ), dvoumio sam se između Cruisera i skutera i zbog trenutnih financija (adaptacija kuće - prvo je išla adaptacija kuće kod staraca sada je na redu budući dom mene i moje drage - nikad kraja! ;) ) sam se odlučio za skuter. Za koju godinu poslije vjerojatno će doći nešto tipa Intrudera ali za sada još ne.  :icon_thumright:

Dzo:

--- Citat: Mr J - 06 Lipanj, 2011, 18:07:15 ---Čuj... (nadam se da možemo preći na "ti" :) )

--- Kraj citata ---

Naravno, mada ja sam tako vaspitan ali potrudicu se.

Mozda zvucim kao da sam neodlucan i da ne znam sta hocu, ali moram TI priznati da vrlo dobro znam sta hocu tj. kakav motor/skuter zelim ali jako je komplikovano izabrati kada su novcana sredstva ogranicena i kad stalno moras da trazis novac od roditelja jer u ovoj prokletoj drzavi ni sa fakultetskom diplomom ne mozes posten posao naci. U principu je to najveci problem. Ovo su modeli o kojima ozbiljno razmisljam vec neko vreme i stalno pratim oglase.

Suzuki dr 600 djebel ili Yamaha xt 600 oko 90-og godista, oni su ovde kod mene na trzistu + - 1000evra. ''obicni'' dr-ovi se mogu naci za 700-800evra.
Super Tenere 750 isto oko 90-og godista, dobri primerci mogu se naci za 1500 i neki evro preko. To je od endurki.

Yamaha Majesty 250 oko 2000-og godista, ovde je oko 1000 i mozda nesto malo preko.
Atlantic 500 2002 ili malo mladje se moze naci za 1600-1800 evra. I naravno Jazz-erka za manje od 2000evra :)

Copere sam(nazalost) potpuno odbacio jer su ovde uzasno skupi, bilo koja japanska 125-ica u dobrom stanju se ne moze naci ispod 1500 evra, i to smatram da je neopravdano skupo obzirom sta se dobija. Super moto takodje, preskupi su.

Moram da priznam da su mi favoriti dr ili xt ali obzirom da je super tenere daleko veca od dr i xt-a i da sam ja jako visok, najverovatnije cu kupiti to.
Malo je van teme o Hondi Jazz-u ali nadam se da cete vi kao administrator/moderator oprostiti :)

Mr J:

--- Citat: Dzo - 06 Lipanj, 2011, 21:52:26 ---
Naravno, mada ja sam tako vaspitan ali potrudicu se.

Mozda zvucim kao da sam neodlucan i da ne znam sta hocu, ali moram TI priznati da vrlo dobro znam sta hocu tj. kakav motor/skuter zelim ali jako je komplikovano izabrati kada su novcana sredstva ogranicena i kad stalno moras da trazis novac od roditelja jer u ovoj prokletoj drzavi ni sa fakultetskom diplomom ne mozes posten posao naci. U principu je to najveci problem. Ovo su modeli o kojima ozbiljno razmisljam vec neko vreme i stalno pratim oglase.

Suzuki dr 600 djebel ili Yamaha xt 600 oko 90-og godista, oni su ovde kod mene na trzistu + - 1000evra. ''obicni'' dr-ovi se mogu naci za 700-800evra.
Super Tenere 750 isto oko 90-og godista, dobri primerci mogu se naci za 1500 i neki evro preko. To je od endurki.

Yamaha Majesty 250 oko 2000-og godista, ovde je oko 1000 i mozda nesto malo preko.
Atlantic 500 2002 ili malo mladje se moze naci za 1600-1800 evra. I naravno Jazz-erka za manje od 2000evra :)

Copere sam(nazalost) potpuno odbacio jer su ovde uzasno skupi, bilo koja japanska 125-ica u dobrom stanju se ne moze naci ispod 1500 evra, i to smatram da je neopravdano skupo obzirom sta se dobija. Super moto takodje, preskupi su.

Moram da priznam da su mi favoriti dr ili xt ali obzirom da je super tenere daleko veca od dr i xt-a i da sam ja jako visok, najverovatnije cu kupiti to.
Malo je van teme o Hondi Jazz-u ali nadam se da cete vi kao administrator/moderator oprostiti :)

--- Kraj citata ---

Ja bih radije "bježao" od endurača starih 20 godina... (samo razmisli što ti sve prođe kroz glavu kada kažeš : "endurac star 20 godina") ;)
Po meni je best buy onda atlantic od 500 ccm.
Moj je plan preko zime na Jazz-a staviti mašinu od 500ccm ili još bolje od burgmana 650ccm ako ju uspijem naći i uspijem nekako "ugurati" - s tim ću se pozabaviti preko zime.

Dzo:
U pravu ste potpuno, a i ne samo cinjenica da su endurke stare po 20 godina nego jos i to da sve imaju predjenih 70 i vise hiljada.... To mi je jako sumnjivo, mada ''neki'' kazu da te kilometraze za njih nisu nista... Kome sad verovati....
Rekoh sebi, jedini nacin da kupim super tenere jeste taj da ima manje od 50 000 km, ako ih je uopste moguce naci. Treba otvoriti 4 para ociju...  Ako ne, Majesty je uvek na raspolaganju :)

Uzgred receno, srecno sa projektom. To ce po mom misljenju biti najzanimljiviji projekat na forumu   : ))))

Mr J:

--- Citat: Dzo - 07 Lipanj, 2011, 10:59:26 ---U pravu ste potpuno, a i ne samo cinjenica da su endurke stare po 20 godina nego jos i to da sve imaju predjenih 70 i vise hiljada.... To mi je jako sumnjivo, mada ''neki'' kazu da te kilometraze za njih nisu nista... Kome sad verovati....
Rekoh sebi, jedini nacin da kupim super tenere jeste taj da ima manje od 50 000 km, ako ih je uopste moguce naci. Treba otvoriti 4 para ociju...  Ako ne, Majesty je uvek na raspolaganju :)

Uzgred receno, srecno sa projektom. To ce po mom misljenju biti najzanimljiviji projekat na forumu   : ))))

--- Kraj citata ---

Ma sve ovisi na kakav stroj naletiš i od koga kupuješ...

Jandro je imao sličan projekt koji ja mislim napraviti - on je na VXR-a (ili čak VX-a) stavio mašinu od 500 ccm...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju