Općenito > Maxiskuteri

Honda Jazz 250ccm

<< < (4/6) > >>

Mr J:
Honda Jazz je rastavljena na "proste faktore" :)

Uglavnom, dogodilo mi se puknuće crijeva rashladne tekućine koje ide do grijača karburatora pa sam bio ostao u "defektu" u gradu i na svoju sramotu morao ga dovesti u prikolici doma... cccc... koja sramota ;)

Stoga sam odlučio rastaviti motor na proste faktore i sve temeljito provjeriti, očistiti, zamijeniti sve dijelove na kojima se vide tragovi trošenja, zamijeniti sve vijke novima.

Isto tako sam odlučio i ofarbati plastike i osvježiti grube, neofarbane plastike...
Kupljena je baza kombinacija crne i srebrne metalik boje u omjeru 4:1 (meni se osobno ta boja najviše svidjela - na suncu je fenomenalna), kupljen je bezbojni lak isto kao i učvršćivač za isti.
Neke plastike su napukle pa ih treba reparirati, zato sam kupio plastik repair kit (smola i staklena vlakna), fini kit, špric kit i brusni papir gradacija 180, 500, 800.

Pošto nije bilo bumper boje koju sam bio naručio u crnoj verziji onda sam uzeo za probu od Renca Structure sprej i mogu reci da sam za sada ugodno iznenadjen. Probno sam pofarbao jednu manju plastiku i izgleda odlično, struktura je malo grublja ali izgleda i super će se poklopiti u kombinaciji s metalik bojom kojom ću farbati plastike.

Što se tiče slika kako što radim i objašnjavanja postupaka mislim da za to nema potrebe jer velika većina forumaša zna kako se što radi a ovaj skuter je rijedak kod nas te za njega ima postavljen service manual na 400 stranica u kojemu sve ionako piše ;)

ALI

Tko mi može reći što je na ove 2 slike ispod?!
Ja sam mozgao nekih pola sata dok nisam skužio čemu služi... cccc... (U manualu ne piše ili ja nisam našao)

Sklop se nalazi u sicu, na mjestu vozača, ispod spužve

Drnda:
neka vrsta grijanja sjedista ili neki senzor sjedi li netko na sjedalu ?

Mr J:

--- Citat: Drnda-1 - 30 Lipanj, 2011, 21:48:57 ---neka vrsta grijanja sjedista ili neki senzor sjedi li netko na sjedalu ?

--- Kraj citata ---

Dobro, naravno da je senzor jer nema prekidača za grijanje sjedala ALI čemu služi? (žice iz toga idu u glavni vod koji mi se nije dalo raskapati)

Kawa:
Pozzz...

Jel puno 35 tkm za ovu masinu? Btw. tko je proizvođač mašine u dotičnom motoru? Baš HONDA il Talijani?
Kupujem jednu takvu iz 01. pa me zanima....

Hvala na info.

:icon_thumright:

Drnda:
hondina je masina, nije puno.. samo zamijeniti i provjeriti potrebno  :hello:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju