Da se pohvalim, AKCIJA "blokitajmo skut(Neos 2003-minareli,AC) za tehnički" - uspješno izvedena bez žrtava.
Napravio piksu (prsten) od Polypropilena. Ima ga za kupiti u šipkama u Kemoboji, kralja Držislava (preko puta traume).
Ja sam kupio fi 30 mm, nekih 20 cm i ispalo 7 kuna.Kod frenda potokario .Vanjski fi 26 mm, nutarnji fi 18mm,
širina 7 mm, brzina na tehničkom 45,6 kmh. Prvo sam napravio širinu 8mm, ali onda nije išao preko 40 kmh.
Ima za kupiti i šipke fi 25 mm, pa onda netreba tokariti izvana nego samo izbušiti rupu fi 18 mm, ali treba biti
u centru da nebi šlagala. Taj Polypropilen je dosta izdržljiv. Od mene doma do Zvonimirove i nazad cca 5 km i na piksi se ne vide tragovi trošenja, vjerovatno bi izdržala i dulju vožnju. Sljedeći put ću piksu montirat pred stanico za TP, jer
je pre strašno za voziti se. Skut se dere ko bedast a biciklisti me pretiču. Skoro sam dobil batina da smetam na cesti,
došlo mi je da napišem na karto i objesim oko vrata da je vozilo u granicama reguliranim zakonom o cestovnom prometu.
E da ak vam je prsten preširok možete ga suziti šmirglpapirom, jer je PP podatan za lagano brušenje.
Pozz