Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: kazna 5000kn?!  (Posjeta: 1324 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline nexuszd

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: hrvacka
  • Moj Skuter: Gilera Nexus 250
  • Moja Kaciga: dobra
kazna 5000kn?!
« : 13 Svibanj, 2011, 17:57:09 »
Pozdrav svima!
Pretposavljam da je ova tema već prerađena međutim pošto se zakon svaki mjesec mijenja zanima sljedeći slučaj:
u 3.mj. 2011.godine zaustavio me policajac na matoru dok sam upravljao motociklom kubikaže 250ccm(ja posjedujem samo B kategoriju tj do 50ccm), malo mi je prigovarao što nemam vozačku međutim rekao mi je:"ok, nema veze, pričekaj da sad odemo pa možeš nastaviti voziti". Danas 13.05. dolazi mi čestitka doma i poziv na sud te mi je izrećena kazna u iznosu od 5000kn!!!!! :-X
Zanima me sljedeće: da li je ta kazna opravdana jer sam negdje čitao da je po nekom članku 223. (3.) novcana kazna u iznosu od 2000kn za prekršaj vozaca koji upravlja vozilom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.?! 5000 kn samo za one koji nemaju nikakvu vozačku dozvolu.. da li sam ja u pravu ili se zakon promjenio?!
Zanima me još da li se mogu izvuci ikako na sudu jer sam student i nemam nikakva primanja?! tj. da mi oproste kaznu ili bar ublaže na nekih simbolicnih 300kn  :toothy10: u međuvremenu sam upisao vozački i polažem za a2 kategoriju.. molim za pomoć!

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: kazna 5000kn?!
« Odgovori #1 : 13 Svibanj, 2011, 17:59:35 »
za vožnju vozila za koju se nema kategoriju je od 2000kn pa do 10000kn negdje možda i više.. možeš se vadit da nemaš primanja al minimum 2000kn ti ne gine..

Offline ivan007

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera ST 200
  • Moja Kaciga: HJC IS-17ARMADA
« Odgovori #2 : 13 Svibanj, 2011, 18:00:59 »
sve isto ko meni vozio sam 125ccm-a imo sam B, zaustavili me 5 soma kuna kazna.otisi polozio vozacku reko da mi zao da nemam lovice da sam nekako skupio da polozim ovo ono i dobio kaznu 500kn da platim u roku 8 dana
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline nexuszd

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #3 : 13 Svibanj, 2011, 18:02:51 »
sve isto ko meni vozio sam 125ccm-a imo sam B, zaustavili me 5 soma kuna kazna.otisi polozio vozacku reko da mi zao da nemam lovice da sam nekako skupio da polozim ovo ono i dobio kaznu 500kn da platim u roku 8 dana

ozbiljno?!?! pa kad ti je to bilo? ja bi isto volio da mi izreću kaznu od 500kn, to bi cak i platio... :/

Offline Kamba

• moderator
  • Tržnica : (+27)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: glavu čuva
  • MojSpuh: Shacal
« Odgovori #4 : 13 Svibanj, 2011, 18:33:50 »
ozbiljno?!?! pa kad ti je to bilo? ja bi isto volio da mi izreću kaznu od 500kn, to bi cak i platio... :/

..nadaj se ti i tisućici....ili da mjesec dana pereš babama noge dobrotvorno... :drunken_smilie:

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #5 : 13 Svibanj, 2011, 18:35:27 »
..nadaj se ti i tisućici....ili da mjesec dana pereš babama noge dobrotvorno... :drunken_smilie:
misliš guzice  :laughing7:

Offline Kamba

• moderator
  • Tržnica : (+27)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: glavu čuva
  • MojSpuh: Shacal
« Odgovori #6 : 13 Svibanj, 2011, 18:39:22 »

Offline ivan007

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera ST 200
  • Moja Kaciga: HJC IS-17ARMADA
« Odgovori #7 : 13 Svibanj, 2011, 18:58:34 »
sedmi mjesec 2008
đaba se kurčiš i bacas mrki pogled kad upali se zeleno trebat ce ti dvogled .......XD

Offline nexuszd

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #8 : 13 Svibanj, 2011, 19:22:39 »
ah.. 2008.. tad se još nisu postrožili.. mislim da će me opalit bar 2-3 tisućica.. nadam se da ću izvući nešo na račun toga što nemam nikakva primanja i što sam student..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #9 : 13 Svibanj, 2011, 19:47:46 »
Pozdrav svima!
Pretposavljam da je ova tema već prerađena međutim pošto se zakon svaki mjesec mijenja zanima sljedeći slučaj:
u 3.mj. 2011.godine zaustavio me policajac na matoru dok sam upravljao motociklom kubikaže 250ccm(ja posjedujem samo B kategoriju tj do 50ccm), malo mi je prigovarao što nemam vozačku međutim rekao mi je:"ok, nema veze, pričekaj da sad odemo pa možeš nastaviti voziti". Danas 13.05. dolazi mi čestitka doma i poziv na sud te mi je izrećena kazna u iznosu od 5000kn!!!!! :-X
Zanima me sljedeće: da li je ta kazna opravdana jer sam negdje čitao da je po nekom članku 223. (3.) novcana kazna u iznosu od 2000kn za prekršaj vozaca koji upravlja vozilom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.?! 5000 kn samo za one koji nemaju nikakvu vozačku dozvolu.. da li sam ja u pravu ili se zakon promjenio?!
Zanima me još da li se mogu izvuci ikako na sudu jer sam student i nemam nikakva primanja?! tj. da mi oproste kaznu ili bar ublaže na nekih simbolicnih 300kn  :toothy10: u međuvremenu sam upisao vozački i polažem za a2 kategoriju.. molim za pomoć!

2000kn je minimalna kazna za taj prekrsaj i najcesce se ona izrice. 5000 je minimalna kazna ako nemas uopce dozvolu.

Posalji obavezno zalbu i na sudu moli smanjenje kazne - 99,9% sam siguran da ces je smanjiti barem na 2000kn, a zbog toga jer ne radis mozda i nize.

Offline Dzo

• forumski biciklist
  • Ne brze od zivota.
  • Mjesto: Mladenovac
  • Moj Skuter: -
  • Moja Kaciga: -
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: -
« Odgovori #10 : 13 Svibanj, 2011, 22:08:07 »
Nisi trebao da stanes  :drunken_smilie:

Sala naravno, ali probaj da ides na kartu studenta jer su studenti u mnogome povlascena klasa stanovnistva.
« Zadnja izmjena: 13 Svibanj, 2011, 22:13:54 Dzo »

Offline Dugi13

• Tržnica : (+8)
  • forumski biciklist
  • Banned!
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #11 : 20 Svibanj, 2011, 21:27:29 »
ja sam vozio auto i lupio frajera u vrata napuho 1,70 doslo mi je da moram platit 16000kn i 24mj bez vozacke ja se zalio i posto mi je prvi prekrsaj dobio na kraju 3600kn kazne i 6mj bez vozacke e da i to su mi na kraju isli ispod najmanje kazne za takav prekrsaj koja je 5000kn