Radi se o skutu iz mog profila.
Evo otkad imam skut po prvi put mi je rikla ta jedna žaruljica. Svejedno sam ih obje promjenio. Tražio u dve prodavaone auto dijelova no oni to ne drže i onda našao u jednoj manjoj prodavaoni šta prodaju skutere/bicikle i sl (Metalija comerce za domaće).
Komad košta 23kn
(ovaj dio sam pisao zbog jednog sa drugog foruma jer nikako nije mogao pronaći tko drži te balonke, inace cijeli text je c/p)
E sad onaj zanimljiviji dio; dok sam mjenjao žaruljice na pamet mi sinulo da probam nešto drugo pripasati ali uz uvjet da previše ne kemijam i H7 žarulja sjela samo tako ko' original čak sam ju i super fiksirao onim pipcem šta inace drži tu balonku. E sad sve to divno i krasno, upalim ja skut na minutu i čak u leru (nisam nabijao ništa gas) stvarno svijetli to naravno puno bolje nego balonka (imao sam obje spojene u isto vrijeme tako da sam mogao dobro usporediti). E sad ono šta mene zapravo najvise muci jest da li mi ta H7 može otopiti far/leću jer to je sve plastično i unutra dost skučeno? Ova H7 šta sam probao je od 55W a ja bi stavio možda i slabiju od 35W (ako to postoji; koje snage tih H7ica uopće postoje?). Vjerujem da je na skutu sva potrošnja struje dobro proračunata tako da sam mislio preko posebnog prekidača izvesti da mi pali tu, ako postoji, H7 od 35W jer mi nije potrebno da mi ona uvijek svijetli dok bi mi ova jedna balonka služila kao daylight jer po zakonu skuteri/motori uvijek moraju imati svjetla upaljena. Inace ovako sada su dve te balonke i to svaka od 15W (dakle 30W ukupno tako da razlika od tih 5W i nebi bio neki problem tim više kad/ako zamjenim sve ostale manje žaruljice za LED). Jel' moguće da je ta plastika (zapravo leća) dizajnirana/konstruirana samo za jednu žaruljicu od 15W i da će ju sve preko otopiti (kažem pojma nemam zato i pitam jer nešto mi govori ako se u leću stavi nešto duplo jače da mi svašta moglo biti).
O ovom faru/liniji se radi:
Pa eto ako netko ima koju pametnu, ili još bolje iskustva, slušam...