Pozdrav svima i nadam se da će mi netko moći pomoći oko ovoga... Da ukratko objasnim o čemu se radi:
Znači Luna je prešla nekih 700-tinjak km i na 600 i nekom odlučio sam zamijenit CDI i rolice. Prije je išla do nekih 55km/h i neće više s time da je dosta slabo vukao uzbrdo. Sada ide po ravnom i preko 80km/h dok uzbrdo povuče možda čak i slabije nego prije. Malo mi je muljator ovaj mehaničar i ne vjerujem mu baš previše, pa mislim da mi možda rolice uopće nije ni izmijenio jer na startu nije ništa bolja nego prije a uzbrdo da ni ne govorim, dok u krajnjoj brzini i više nego treba ide.
A pojavio se i dodatni problem a to je da se gasila u leru nakon 10 sekundi rada, i to što je radila, radila je jedva, za dlaku da se ugasi, a mehaničar mi tvrdi da to tako mora bit i da je to zbog novog CDI-ja. Čisto sumnjam!!! Stalno moram davat gas u leru da se ne ugasi na stopu, semaforu itd..
I tako ja odlučim šarafit po njoj, po onom šarafiću za ler i za smjesu. Zavrnem i odvrnem za 1.5 krug kako sam i pročitao negdje na forumu i činilo mi se da je bio odvrnut više od toga. Probam upalit - neće! Opet - neće! Na kurblu - neće! Nemam pojma šta sam zaj... ali skuter neće palit. A onu za ler nisam ni stigao taknut! Onda odvrnem onaj dio di se nalazi iglica karburatora da dignem iglu za jedan zub, potegnem onaj feder i gas sajlu i sve iskoči van!!! I iglica, i feder i još neki mali kao osigurač, za šta služi neznam, ko neka mala spajalica izgleda i nikako neznam kako vratit to sve na mjesto kako je i bilo!!! Znači u onu okruglu crnu plastiku koja ide u karb.... Poludio sam a neznam šta ću s tim. A onom lopovu od mehaničara ne želim plaćat više ni lipe kad je takav!!!
Molim vas tko god ima Lunu ili se razumije u to, pomagajte!!! Možda stavim i još koju sliku pa da vidite točno u čemu je problem...
Hvala unaprijed