Naravno da na ulju ne treba štedeti. Ka ga sipaš i podeliš na potrošnju benzina, ispada više nego simbolična cifra po litri. Znam da je Expert najzastupljeniji, ali pomislio sam da ovo ulje za D.I. možda ima neki aditiv koji , čisti dizne, pored toga što je valjda napravljeno za visokoturažnije makine. Još ću se malo informisati po netu !
Ulje nemože čistit dizne na ditechu jer se smjesa ulja i zraka usisava kroz kanale u cilindru, a cisti benzin se gura kroz injektor zajedno sa višekratno manjom kolicinom zraka koju kompresor posalje od one koja se usisava u cilindar, znaci neka neznatno mala kolicina ulja ipak prođe kroz injektor ali jako malo je to da bi bilo znacajno za podmazivanje
Što se tog ulja tiče, meni je 120kn za ulje preskupo iskreno da vam kažem, najbitnije za ditecha je da kao i kod svakog se unutrašnjost motora podmaže ali također i kompresor se mora podmazivat dobro, ali za njega nije toliko fullsynth bitna već konstantnost podmazivanja, znači skuter nesmije ostat bez ulja i nesmije puknut film između klipića kompresora i cilindrića u kojem se kreće.
sad sam vidio da živim u neznanju i da je zaista to ulje razvijeno za D.I motore tako da se ispričavam na dezinformacijama s moje strane
da se ne vrtim u krug, uglavnom, nemojte da vas zbunjuje toliko taj injection, to je veona pojednostavljen sustav ubrizgavanja onog na autima i nije ništa previše komplicirano, program koji upravlja cijelim sustavom je jako statičan i tu nema ni maf senzora ni niceg sličnog. Jedino što u sustavu varira je kolicina ulja, količina benzina temeljena na signalu s leptira i senzoru temperature rashladne tekućine a ne atmosferskog zraka i naravno okretaji, sve ostalo se odvija mehanički i točiti polusintetiku u ditecha je sasvim dovoljno.
I još nešto, 70cc nije uopće neki strašan tuning na ditechu jer kod kita okretaji nisu na prvom mjestu nego povećanje kubikaže zbog povećanja okretnog momenta, ono što se osjeti kad se stavi kit najviše je okretni moment.
Nakon 20 000km TTS-a, Valvoline-a fully synth i motula 710 2t ester kad sam skinuo cilindar je bila strašna nakupina čađe na ispušnom kanalu cilindra, ispuh je bio zatrpan čađom na stjenkama ispuha po 25% sa svake strane, a to je ono ulje koje nije izgorilo ni čisto ni kako treba zbog nedostatka temperature u cilindru. Daleko od toga da je cilindar bio kao nov, da su karike bile minimalno potrošene itd
Kao što rekoh, ditech nema u powerbandu ni 10 tisuća okretaja da sad treba extra super uber ulje za podmazivanje,