Općenito > Generalno o skuterima

Skuter : Luna 50 SpeedJet EVO-ima li tko iskustva?

<< < (4/14) > >>

josip5:

--- Citat: animatrix - 23 Travanj, 2011, 19:08:43 ---moja serijska je isla kojih 65, preko zime nesto brze.. termogrupu ne diraj, iako ti je zacvikala moze ona voziti jos.. meni je 2 puta zaribala i 800km kasnije sam zamjenio klip jer mi je pukao. termogrupa je jos uvijek u redu. nemas potrebe kit stavljati, da stavis rezo auspuh i das nekome da ti preradi cilindar ici ce jako dobro. moja ti ide do mph oznake na satu, kako kada zna povuc i dalje od toga

--- Kraj citata ---

Kaj se tebi desilo da je zaribala?

Jel onda postoji i kod mene opasnost da mi ode klip zbog toga kaj je zacvikala?

Sljedeći tjedan stavljam novi remen jer sa ovim imam već preko 9200 km. pa se bojim da ne pukne, a u subotu spremam dule putovanje, išli bi na Sv. Geru.

animatrix:
meni su semerinzi propisali i vukla je fals zraka i potrefilo se vrijeme, temperatura, vlaznost i mjeseceve mijene i zaribala mi na trecini gasa pri 65kmh. najgore je sto po prljavstini u blokovima izgleda kao da su semerinzi vise od pola godine bili losi, i skuter je vozio i sve, i potrefilo se i zaribao. to je bilo negdje oko nove godine zimus, i sad negdje krajem 3.mj nakon izmjene semeringa i svega, cok i karb me zezali, nisam nikako mogao ustimat, jedan dan dobra smjesa, drugi dan bogata, i na 70 krenem davat gas i motor samo krepa.. i jos je nakon toga vozio ali kad sam vidio kako klip izgleda skupio sam pare i uzeo novi... ugl meni ti je na mjestu di bolcna prolazi kroz klip napukao i napuknuce se sirilo do cela klipa. i onda je poceo i kompresiju pustat i sve.. ne mora znacit da ce i tebi se to dogodit. kad skontas da skuter ide losije onda promjeni klip, i nastavi voziti. osim ako nema velikih riseva u cilindru. al otom potom

josip5:

--- Citat: animatrix - 23 Travanj, 2011, 20:00:44 ---meni su semerinzi propisali i vukla je fals zraka i potrefilo se vrijeme, temperatura, vlaznost i mjeseceve mijene i zaribala mi na trecini gasa pri 65kmh. najgore je sto po prljavstini u blokovima izgleda kao da su semerinzi vise od pola godine bili losi, i skuter je vozio i sve, i potrefilo se i zaribao. to je bilo negdje oko nove godine zimus, i sad negdje krajem 3.mj nakon izmjene semeringa i svega, cok i karb me zezali, nisam nikako mogao ustimat, jedan dan dobra smjesa, drugi dan bogata, i na 70 krenem davat gas i motor samo krepa.. i jos je nakon toga vozio ali kad sam vidio kako klip izgleda skupio sam pare i uzeo novi... ugl meni ti je na mjestu di bolcna prolazi kroz klip napukao i napuknuce se sirilo do cela klipa. i onda je poceo i kompresiju pustat i sve.. ne mora znacit da ce i tebi se to dogodit. kad skontas da skuter ide losije onda promjeni klip, i nastavi voziti. osim ako nema velikih riseva u cilindru. al otom potom

--- Kraj citata ---

Kad su ti semerinzi popucali jel ti je mašina ispod bila masna? Na kolko KM. ti se to dogodilo?

Ja u biti planiram lunu zadržati do kraja ove sezone, a onda ide na prodaju jer ću iduće sezone uzet jači skuter 150,200.. ccm, ali isto kineski. Za sada bi Lunu aticu, a sviđa mi se i shrpy ali sharpija nema u beta moto.

animatrix:
pojma nemam na koliko kilometara, primjetio sam da nakon zamjene semeringa skuter je poprimio dublji ton, recimo tt-a sam kupio prije ravno godinu dana, i otkako ga imam uvijek je imao plitak ton, sad kad sam zamjenio semeringe dobio je dublji ton i na leru i na gasu... tako da je moguce da sam godinu dana imao lose semeringe.. skontao sam onu shemu sa gasenjem skutera na 55, krene ti pucat iz auspuha bas ono jebacki i zbog tog sam uspio jedan semering doslovno izbit iz lezista dok je drugi propisao.. ulja nisam imao ispod bloka, ovaj lijevi lako skontas jel pisa, skini vario i kvacilo anlasera koje je iza njega i vidit ces semering, duboko je uvucen u blok, pogledaj s donje strane, ako je mokar nevalja.. mora uvijek bit suh. kontam da je na oko 10000km to oslo, a tek na nekih 16000 sam mijenjao ih.. uzmi i operi masinu i prati odakle bi moglo curiti.. mozda ti slini na spoju lijevog i desnog bloka.. mada je veca mogucnost da ti samo uljna pusta..

ChRiStIaN:

--- Citat: josip5 - 21 Travanj, 2011, 20:14:22 ---
...ovu sad koju imam je prošla 9000 km bez ijedne greške i ja majmun stavio predebelo crijevo na pumpu od ulja i motor je 3 puta zacvikao...

--- Kraj citata ---

Onda nije bez ijedne greške...gle...

Ja sam nedavno furo od frenda tu lunu i servisirao i sad... Agregat ti je isti večinom jedino kaj je prijenos malo bolji. Auspuh je također bolji nego na luni 1.generacije i malo je skuter živahniji. U odnosu na lunu plastike se doimaju čvršće i za 8 soma kuna je skuter čisto u redu. Ak se ne varam imaš 2 leta garancije i nemaš problema. Ak ti netreba za obarat brzinske rekorde (ide 70-75) i ak ne mislis cesto ic na putovanja preko 150  km (tu ti bude udobnost narušena). Blizu mene si doma, veliš Zabok...ak bilo kaj zatrebaš bilo za slaganje bilo za kakvu pomoć ili kaj, samo javi ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju