Tehnički kutak > Tuning skutera
Aerox i zx
G-man:
Evo stavio sam crni centralni, i odma je bolje, povlaci bolje itd. Sad su na njemu 3,4 rolice i prelagane su, al drzim ih samo zato sto s ovima 4,1 ne moze krenit nikako, a s ovima vec nekako krene. Kretao je dobro prvih desetak puta kad sam tek stavio, poslije opet ista stvar nece i nece. Moram narucit set federa i onda ce to bit to. Iako je danco u pravu, nesto izmedu 3,4 i 4,1 bi bile tocno pogodene rolice, sa ovim centralnim.
Koju diznu da stavim, oce li to poboljsat ista performanse? Jel triba rastavljat cijeli karb i skidat ga, ili samo onaj poklopac nisam nikad rastavljao kod minarellia
Rox-Rab:
--- Citat: G-man - 22 Travanj, 2011, 19:43:33 ---Evo stavio sam crni centralni, i odma je bolje, povlaci bolje itd. Sad su na njemu 3,4 rolice i prelagane su, al drzim ih samo zato sto s ovima 4,1 ne moze krenit nikako, a s ovima vec nekako krene. Kretao je dobro prvih desetak puta kad sam tek stavio, poslije opet ista stvar nece i nece. Moram narucit set federa i onda ce to bit to. Iako je danco u pravu, nesto izmedu 3,4 i 4,1 bi bile tocno pogodene rolice, sa ovim centralnim.
Koju diznu da stavim, oce li to poboljsat ista performanse? Jel triba rastavljat cijeli karb i skidat ga, ili samo onaj poklopac nisam nikad rastavljao kod minarellia
--- Kraj citata ---
stavi 5-10 brojeva vecu diznu jedna ce ti odgovarat,za promijenit diznu moras skinut karb jer ti je dizna ispod njega,moras samo skinut poklopac čašise
danc00:
--- Citat: andy - 22 Travanj, 2011, 12:15:59 ---Ja sam stavio ko šta danc priča i probao sam sve kombinacije kod tog variomata.. Jer mario ako se nevaram ti si multivar štelao, nije isto i rolice su drugih dimenzija..
I ja sam na multivaru imao negdje oko 3.7 rolice tak neš jer je išo ku*ca uz brijeg, nije se mogao razvrtit inače..
Nemojte se bezveze prepucavat :icon_thumright:
Ja sam prije s 4.4 rolicama vozio na multivaru i zxu i sam odjednom nikak nije išo i nikak se nije mogao razvrtit, tak da neznam kak tak teško može terat..
Ove sad od 3.9, il 4.0 kolko već su mi najtaman s crnim centralnim i crvenim federima, jer sam stavio malo manju podlošku da ne izgubim krajnju pa sam stavio crvene, znam da nepotrebno, al nisam mogo start uštelat.. možda je i do zvona ovog rms-ovog neznam..
I MHR pakovanje vam je crveni, plavi crni
A sport pakovanje vam je bijeli, zeleni, žuti - po tvrdoći poredano
Tak da danc krivo govoriš za to.. Evo vam i slika
Vidi u linku race, to ti mhr to..
http://www.sip-scootershop.com/EN/Products/Images/e0ab555b-24a5-4e23-83a4-3e7f40c65d74/Clutch+Springs+MALOSSI+Race.jpg
Vidi u linku sport, to ti sport pakovanje..
http://www.sip-scootershop.com/EN/Products/Images/5bb77a70-f0b1-4079-bada-f00217cb5866/Clutch+Springs+MALOSSI+Sport.jpg
Za druge kombinacije neznam, ovo su malossi i ta dva pakiranja :dontknow:
--- Kraj citata ---
Ej Andy, pa nemoj me klat, imam ih na tavanu :icon_thumright: MHR pakovanje u kojemi su zeleni-plavi-crveni, pa kaj me delaš ludim i ti?!
:sad3: evo ti link http://www.sip-scootershop.com/EN/Products/M299605/Clutch+Springs+MALOSSI+.aspx
Makar tu piše malossi, no meni na paketiću piše MHR ko i na umutama...slikam ti sutra ak mi ne vjeruješ!
@G-man
Kad staviš tvrđe federe onda ti budu 4.1 rolice dobre, no ipak traži između jer ćeš biti zadovoljniji!
A diznu ne diraj, ne treba ti ni broj veča od serijske, jer ti je dosta velika za ovaj setup 64dizna, samo buš imal trokiranja. Čak možeš jedino preradit airbox malo, jer smjesa ti je ionak bogatija!
A da premjeniš diznu ne trebaš skidat sic ni niš, pa to je za popizdit jer kad štelaš karb treba ti barem 2-3dizne pa zamisli skidat sic svako malo.
Ovak, stavi zadnji kotađ na neku klocnu da ga malo pdigneš i zablokiraj ga da ti ne padne na glavu! Skini unutarnji dio airboxa(to su ti tri vijka u plastici i dva imbusa koji drže airbox za blok).
Zavuci se ispd skuta bočno i lagano odšrafiš čašicu karba i odmah vidiš diznu te ju promjeniš ak baš hoćeš!
Eto to ti je 5min posla, niš strašno, samo pazi da se ne zaliješ benzinom iz čašice ;D :laughing7: ja jesam prvi put
andy:
a evo ja pisem kak ti i na sipu pise, a i po forumu se to reklo vise puta..vidio sam ovo s tvog linka al neznam onda koji je to.. A na ovim mojim isto mhr i znam da moraju bit crni u paketu!!
Onda taj tvoj paket kak idu po tvrdoci? Na kolko koji hvataju?
G-man:
nisam jos uspio nabavit federe al zanima me ovo.
Ugl kad tek motor upalim, odnosno kad je hladan nabija obrtaje odlicno i krene bez ikakvih problema. i tako moze krenit 1 put, 2 puta u vrh glave. poslije nema sanse, i sta sam jos primjetio kao da trokira tek kad krece pa ne moze u obrtaje. Jel moze bit nesto do karba, saraf smjese na leru, ima li ikakve veze igla sa time ili nesto slicno?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju