Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..

Veceras neka voznja po Zg ( restoranima i kafanama )

<< < (1310/1407) > >>

Corector:
Ja sam presao 100tkm (fali jos par km, a mozda je danas i okinuo) u 4 god. manje 2 mj.,  s troskovima cetkica alternatora i diskovima te disk kocnicama. Cetkice sam platio 30kn, bata Tomi mi napravio oskarovske, dakle tu sam ustedio 7000kn. Kocnice sam kupio originalne, jer mi nije vise to to, a ne znam za provjerene zamjenske. Njih sam platio  150 do 200 eura. Kako, pa moras biti snalazljiv, inace te i to kosta 7000kn. Ali jebes ti snalazljivost kad kupujes zamjenske dijelove pa imas kurcinu. A danas kupovati originalne dijelove za sve marke.zna biti sokantno. Istina, bmw je jos jaci s cijenom. Cuo sam sve te price i svjesno sam usao u taj rizik i kockanje. Ali, vjerujem da su neke stvari odradjene na podmukao nacin i da se namjerno ogranicava pouzdanost cemu svjedocim opcenito u danasnjoj svakodnevici. Svjestan sam odnosa klijenata i majstora u toj sferi,  medjutim taj osjecaj na volanu mi je uzitak, jer mi je nakon toga i Naudi kao narodna kola. Auspuh nije hrdjav to znam jer sam gledao podvozje i dok mijenjam ulje vidim svaki put situaciju.
Volio bih uzeti Alfu, jeftina je ko francuz, ali bolja, doduse neku koja nije teski inzinjeraki promasaj. Znam jer sam vozio i jedno i drugo jedno vrijeme kad sam bio u prilici, i pogadjate, francuz je upalio zutu lampicu tijekom moje prve voznje, francuz je ostavljao iza sebe cijeli zadimljeni zeleni val, da je se vidljivost smanjila za 50%, i naravno, stao je kod Gracaca pa sam s Alfom picio u Sibenik u ovlasteni da bih ga skarabudzio. Ne pitajte kako sam se snasao da izvadim diznu na cesti, jednostavno sam snalazljivi bogec, ali francuz je sahranio svu moju snalazljivost koja je mnogima pomogla, i tu priznajem da sam nemocan, i mene su francuzi skrsili. A vidis, Alfa nije i uzivao sam u tom kartingu i razvlacenju onog usranog twin spark motora, koji nikad nije zajebao u 3 godine... Joj da, mijenjao sam lijevvu vilicu sto dodje sa selenima i kuglom, i dosta sam se najebao jer nisam imao najbolji pristup. Ali to nije bitno, nego 3 godine bez ikakve zezancije, s francuzom toga nema.
S druge strane imam iskustvo s narodnom ergelom.

Ali francusku filozofiju i prcionu nikad necu shvatit, da me karaju takve sitnice i gluppsti i da zbog toga ostakem na cesti. E pa neka mi radje ode motor pa cu s gustom odradit swap (na jace naravno).

challenbeen:
Provjerene zamjenske za E90 (ako sam dobro skuzio da to voziš) su ATE. I za moju Vitaru su vrhunske. Ja sam platio 4 ATE diskova sa 8 ATE disk pločica 60% manje nego original Şuzuki a bolje koču. https://www.autodoc.de/

grx:
Corector, koliko ima auto ukupno km?
100tkm si ti prosao ili toliko ima na satu?

challenbeen:
CITAT" ahh

Corector:
Jednom se razocarao u Ate nakon prve ugradje u Vw i rekao nikad vise. Ovaj jedan stavio na Bmw f30 Ate komplet sve i veli nije to to.
Nakon sto je proteklo vise godina, poceli su dolaziti pozitivni feedbackovi i tako sam opet uzeo Ate za Vw i sad su odlicne, ispunjavaju ocekivanja, a cak bi se usudio reci kako si i sam rekao, bolje koce. Nesto se izdesavalo u medjuvremenu.

Imao sam i e90... S obzirom na to kako mladjarija divljaci, zaklali bi oni mnogo toga.

Kod F30 je pozeljno ne lupati jako gepekom, da ne bi otpala zadnja stopka, to sam naucio na tudjim greskama :D

Ovaj moj ima 267tkm. Do dolaska ovih nasih kamera, cepao sam ga redovito autocestom u dvostrukom kosmoskom modu. Najvise volim kad mi board izbaci 3.0l do Karlovca, ili pak do Hrvatske Kostajnice, lagano lokalnom. Autonomija je strava gledajuci i po kilometrima jer 1000 imam i u urbanim sredinama. Oem dpf, pratim i onu zacadjenost, moze to jos, a auto iznutra i izvana je momacki podnesao ovo sve jer dobro znam kakvi su drugi skripavci i spisatelji epskih servisnihista, a ono standarna vozila. U 100tkm mi ni xenon zarulje nisu crkle jer pametno koristim daylight i jos neke sitnice kombe sebi za dusu, ali sam puno sigurniji. Nikakvo spustanje ni jebavanje me ne zanima, to sam vec prosao na golf dvici koja danas vozi, i nikad necu zaboravit kad je Pezo htio obici duju u zavoju, i nomak je malo pretjerao s ladjom i nzabio se i nasukao na otok...

Sljedece sta planiram kupiti od auta je neki auto za koji me boli k. Mislio sam Daciu, ali ispada me.po mojoj racunici skuplja od Bmwa, tako da sad jebiga.
Uzeo bi neku kantu koja je vjecna, ali je kanta, stavio gore Allseason gume, i nek je provjereni basic atmosferac.
Jer nema vise ni svatova, ni osvajanja picki, svi sve imaju danas i nista vise nije zanimljivo, a i vozim se sve manje tako da mi to ide u prilog, i zelja mi je minimalizirati upotrebu auta. I da ga mogu velikodusno ustupiti zeni. :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju