ja sumnjam na one šerafe s kojima se pričvršćuju lamelice na usisu. pogotovo polinijev usis se rado raspada u komade
Usis je uredu, carbonske lamelice čvrsto stoje na usisu...
ovo se identicno desilo na skuteru koji je sad kod mene ...zna panther o kojem je rijec ( crveni bucin runner) ali osigurac je kod mene bio iskocio samo na jednom djelu i kako se sve sjebalo on je uso u klip...stopio se sa klipom..ali def je kod mene bio osigurac i ostacenja si identicna i cilindra i klipa ....
Djulabe, kod mene su oba osiguraca u klipu...
Koja šteta :'( to se ni popravit više ne da!
A mješavina i smjesa su ok bile? Da nije bila preslaba mješavina?
Je bar ljepo išo taj kit?
P.S-kaj ćeš sad uzet, opet sport?
R.I.P
Mjesavina nije bila nesto extra podesena...ali skuter je vrlo dobro isao... ali opet ako nije mjesavina bila dobra valjda bi prvo klip rikno? Ne vjerujem da ovo ima veze sa mjesavinom... kit ima oko 5000 km, i cilindru nema ni jedne parnice, risa...bas sam ga razradjivo na serijskom spuhu, serijskim federima kvacila...zagrijavao uvijek...stvarno mi nije jasno ZASTO???
ako je pametan uzet će mhr replicu. je malo skuplja ali je i izdržljiva
MHR Replica stize sada, pa se nadam necemu malo boljem...
da mhr replica je baš kit da traje i ide uz dobro održavanje i štelanje.inače ako nije nešto uletilo unutra ili bolcna izašla ja sumnjam na ležaj klipnjače da nije na malovećim okretajim zablokirao trenutno što bi mu bilo dovoljno da napravi ovo.naravno ležaj gdje su polutke.nevezano za temu ali tu se ne repariraju radilice od soma ipo kn,a ja na poslu repariram i tomosove.nevjerujem da nema nitko npr. u zg tko će to napravit za 150-200kn.je da je zaebancija ali nije uopće teško.treba samo netko tko ima prešu i stroj za centriranje radilice.
Izgleda da mi ne gine rastavljanje blokova...ja sumnjam na lezajeve radilice, jer sam i ljetos ima slicno sranje, na drugom Raneru (skoro ista kilometraza i setup) su se lezajevi rasuli i kuglice su bile zakucane u glavu...
uhh,sad cu u strahu cekati tih 5tkm nadam se da si bio dobro zasarafio termogrupu
kako sam je mogao zasarafit? sve je bilo odlicno 5 hiljada... vrtio se nekada i do 11000rpm, a u trenutku kada je pukao, nije bio pod pritiskom/opterecenjem, vrlo sporo se isto u tih zadnjih nekih mozda kilometar.
ak niš nije upalo onda je puko cilindar... nije niš čudno da gus pukne, on je krhak a tu je i tanak.... sad samo od sebe, teško ali moguće..
j#boga, das 170€ za Malossia, kontas nesto kvalitetnije eto da ne uzimam DR Evolution i MotoForce...i slicna sranja....i onda da pukne sam od sebe? Na tako glupom mjestu? Ajde da je klip zaribo, puko od lose smjese......nezz ni ja.....ali da je puko na onako "glupom" mjestu...
Kakvo opterecenje onda ima cilindar?