Kao prvo zelio bih da vas sve pozdravim,jer novi sam na vasem forumu. Ukratko prejak forum i stvarno mi se svidja,dosta korisnih informacija i savjeta
Naime imam jedan uzasno veliki problem. Posjedujem piaggio nrg mc2, 2002 godiste. Presao 11 500km. Uzeo sam ga prosle godine polovnog i presao sam s njime oko 2000km,znaci sad ukupno ima 13 xxx.
Kao i svako drugi kad sam ga kupio nisam razmisljao o brzini,ali sad sam vec debelo zagrizao i usao u te vode. Naime promjenio sam sve zivo na skuter. Ngk svjecicu,malossi red sponge,malossi multivar,malossi rolnice,malossi special belt,crvene oprugice,auspuh leovince ZX,klip,karike i ne znam sto sve jos. Ali imam veliki prob. na skuter, uopste nece da ubrzava nema dobar start,a i krajnja brzina za to sve sto imam i nije bas za pohvalit,po mom satu ide 102max. Ali sad uzasno laze cirka nekih 10kmh mozda cak i vise.
Naime pitam se sta bi trebao uraditi da mi motor bolje ubrzava,da ima bolji start. Jer osjecam da imam velike obrtaje ali motor nece uopste da povuce,znaci puni gas ili pola gasa on ce isto krenut. Napominjem samo da imam karburator weber fabricki 12ka i na njemu dizna 68. Karburator je malo losiji sastavljen je iz dijelova,nije njegov usis i nisu lamelice,znaci nije sve iz istog paketa ali je piaggio.
Ako neko ima nekih preporuka ili sta da uradim,neki sturcni odgovori molio bih da to uradite ovde ili na privatno.
Unaprijed hvala