Ovako prvo vas svakoga molim da mi pomogne, jer ovo se vjerojatno nikome nije dogodilo, a nije ni meni u ovih 30000km provedenih u prometu na cesti.. i da, unaprijed se ispričavam ako sam temu stavio na krivo mjesto ili nešto krivo već u startu napravio, ali nemam živaca sada na to paziti, već me zanima jedna stvar, odnosno problem i to mi je stvarno hitno. Pokusat cu objasnit sve kako bi mi lakse odgovorili.
Dana 20. rujna 2010. godine zaputio sam se sa frendom u Zagreb, imali smo nešto za obaviti. Ja imam 17 godina, frend ima 18 godina, ja sam vozio skuter "Gilera Runner SP 125" i posjedujem vozačku (kategorije: A1, F, G, M).
Odmah u Vrbovcu, kad sam išao s frendom u smjeru Zagreba, zaustavi nas policajac, provjeri jesmo li kaznjavani, pregleda papire i kaze "Decki ugodan dan" i mi odemo prema Zagrebu.
Prilikom kretanja ulicom Tome I Petra Erdődya, ta ulica je jednosmjerna, no jedna polovica ulice je jednosmjerna prema "dolje", druga polovica prema "gore", a na sredini se spaja tvrtkova. (<--|-->) Eto ovim simbolom se malo bolje da predočiti to. I dakle nas je policijac zaustavio točno na "križanju" i kako smo mi krenuli prema policajcu, tih 10-ak metara napravili smo u krivom smjeru, no, išli smo prema njemu rekoh.
Eh sad, policajac nam je došao do nas, mi smo se "raspakirali", skinuli kacige, i kaze on "decki znate da ste se vozili u krivom smjeru?", mi smo mu objasnili sve ovo kak sam i ja ovdje sad vama objasnio i onda je rekao "oke onda nema problema, posto i niste iz Zagreba", mada tih 10 m? wtf? Ma nije ni toliko bilo.
I dobro, kaze meni policajac, "Dobar dan, vozac molim prometnu i vozacku!", i sad ja njemu sve uredno dam, prometnu, vozacku, cak i osobnu. Zagleda se policajac malo i kaze "opa decki, pa vi niti potrebnu kategoriju nemate za ovo vozilo?" ..eh sad meni i frendu ništa jasno, wtf, kak nemamo? Kad ono, tip se počne derat na nas "Pa jel vi znate da vi ne smijete vozit ovoo? Jel vama to jasno?", frend i ja zbunjeno pitamo, "Kak nesmijemo? Pa imamo A1 kategoriju, a motor je 125 ccm, sve je po zakonu!" i sad policajac nas pogleda dosta ljuto i kaze "Alo momci, nemate se šta pravdati samnom, ja sam ovdje zadužen za red i ja znam kako je pravilno." .. i ništa, meni ništa jasno sad bilo i frend vadi mobitel van i zove odma pola "veza" je povuko da vidimo kaj se događa jer nama ništa jasno, frend razgovara sastrane a ja se smirim i kazem policajcu "Oprostite gospon, mogu vam samo nešto pokazat? (uzmem ja prometnu i vozacku) i kazem mu: Gledajte, ovo je A1, to je za motor 125 ccm, a vidite u prometnoj da je ovaj motor 124ccm, a ove kategorije M G F to su vam za traktor, radni stroj i moped do 50ccm" i on mi doslovno "istrgne" dokumente iz ruke i pocne se derat opet na nas tamo da sta se mi imamo s njime pravdat i dobro mi onako, utihnemo ne znamo ni sami kaj da velimo.. i on pocne svoje dalje: "Gledajte decki, A1 vam je za skutercice male one i radne strojeve i to, a tebi treba A kategorija da bi mogao ovim vozilom upravljat, to mozes tek sa 24 godine, do tad, ništa. Isključeni ste iz prometa!" .. mi gledamo kuzis i ne vjerujemo :S nista nam jasno nije bilo, al dobro, sutimo.. pozove on mene do auta i kaze da mi pise kaznu, a u autu su bile dvije mlade policajke, vidi se da su "friško" iz akademije došle i one mu govore kak je zapravo ispravno, no on im kaze "vi ne znate, tek ste iz skole dosle", a tip ima cca 50 god.
I dobro, on pise kaznu, ja odma zovem staru, zovem kuma, sve dizem na noge i objasnjavam kaj se dogodilo, niko ne vjeruje i svi mi kazu da nek se smirim i to, i dobro, smirim se ja, stara odma digla muriju iz vrbovca na noge i doma dosli policajci kod mene (to je malo kasnije).
Tip mi napise kaznu i kaze mi POTPISI TU, i ja mu nisam htio potpisat eh tu je pocelo onda ono pravo, tip se pocne derat na mene, mislio sam da ce me odalamit necim kak je izgledo :S a frend moj, ima ga podosta, pizdi i srecom suzdrzo se, inace je slab na zivcima. I sad, frend zove opet svog frenda iz murije, a ovaj se pocne njemu derat "STA TI IMAS ZVAT NEKOGA? Ti mene provjeravas? Meni nitko nista ne moze, ja sam Anto Pejić" (to je jedino kaj znam o njemu, nisam zapisao broj znacke, ali prepoznao bi ga na ulici, ipak nas je punih sat vremena zajebaval na cesti.) i tako dere se on, i onda je zvao one svoje tamo preko onog njihovog radija i provjeravo je mene, mislio je valjda da sam delikvent il neki mafijas, ocito. I onda mu je ova rekla nesto tipa "ima kategoriju A1 za motore do 125 ccm" i onda je on ugasio radio taj i napisao JOŠ JEDNU kaznu - Vožnja u krivom smjeru, 2,000.00 HRK. Dao mi je samo tu kaznu za voznju u krivom smjeru, ona druga je ostala kod njega, ali hej? wtf? oke, nema veze, uzmem ja kaznu tu i uplatnicu koju mi je dao i uputim se prema motoru, sve lijepo spremim i spakiramo se mi, kad ono, tip se pocne derat za nama da smo iskljuceni iz prometa. I sad, frend moj, pukne se smijat na to njegovo, kad ono, murijak dode do nas, frenda doslovno "prime za kosulju" i nabije mu se u facu i kaze "Nemas se sta smijat sluzbenoj osobi, OSOBNU DAJ!" i frend mu dao osobnu, onda je jos frenda provjeravao 15-ak minuta i zvao neke tamo "svoje" i onda nas je tek pustio ali smo kao iskljuceni iz prometa bili.
Kroz nekoliko minuta, zvoni meni mobitel, zove me stara, kaze, dosli murijaci doma, eto ti ga.. i da ona meni murijaka na mob, kad to onaj murijak koji nas je halto jos u vrbovcu prije nego smo isli u zagreb i uputi me HITNO U BAUEROVU na policiju sa svim papirima koje sam dobio, nista, ja odem u Bauerovu na policiju i tamo mi je šef policije uzeo onu kaznu koju mi je ovaj napisao za voznju u krivom smjeru, prometnu i vozacku, vratio mi je nakon par minuta samo prometnu i vozacku i rekao je da sam slobodan da mogu ic. Nista, frend i ja se spakirali i polako prema doma. Eh i sad se ja raaspitivao malo zasto su mi uzeli kaznu? sta ce s tom kaznom bit? sta ce bit sa time sto je ovaj murijak nas maltretiro na cesti? - Dobijem odgovor samo da ce mi kazna doc na kucnu adresu jer mi ju ovaj nije smio uručiti pošto sam maloljetan, no da kazna stoji i dalje.
Nakon nekog vremena, dosla je zuta ceduljica u postanski sanducic, vidim ja od stare posta, dam joj to ona je to na posti nesto digla, i vidis pise: "ime i prezime (njeno) dana tog i tog tad i tad na motornom vozilu marke te i te upravljajuci iz smjera tog i tog u smjeru tom i tom prekrsila je to i to jer ne posjeduje to i to" .. 2,200kn za platiti u roku 8 dana i tak neke sitnice jos .. toliko o nasim murijacima!
Ona im je to vratila nazad i proslo je vec podosta vremena i eto, ni traga ni glasa tom slučaju, no samo sam zelio pokazati kakvih sve murijaka ima. fuj.