Na skuteru imam dr evo, zx, multivar, fly......i dellorto PHBG 21 (dizna 92, ler 50, klipić 40, igla W7) i malossi E5
Problem je što na oko 1/3...1/4 trokira..to bi pokušao riješiti s drugom iglom...al koju staviti ? Dal uzeti s debljim vrhom il da je dulja???
Ev link s iglama
http://www.thisoldtractor.com/gtbender/dellorto_slide_needle.htm#gtb_slide_needle_specifications_for_phbg_carburetors_-w_slides-
Dal probat s w6??
Problem je što u okolici nemam gdje za kupiti drugu pa da ne naručim nešt što bi samo pogoršalo situaciju...
W7 je prilicno siromasna igla, a W6 izrazito bogata. Tako da bi otisao skroz u krivom smjeru sa njom.
Ja na tvom mjestu nebi mijenjao iglu, pogotovo zato jer je ova W7 ionako dosta siromasna, a ti si je cak skroz spustio sto se inace ne radi.
Za probu (ali samo za probu), stavi diznu 85 i nemoj se vozit preko 2/3 otvora gasa pa vidi jel to pomaze. Ako pomaze, onda ti je jedini lijek koristit takvu diznu i maknut gljivu pa stavit airbox jer bi sa gljivom to vjerojatno bila presiromasna smjesa.
Gljiva inace trazi veliku glavnu diznu, a to na kraju utjece (donekle) i na manje otvore gasa (iako nebi smjelo bitno utjecat). Trokiranje na manjim otvorima gasa je prisutno gotovo uvijek kad se koristi gljiva. Ionako se gljiva koristi za zestoku voznju najcesce u rasponu gasa 2/3 i full gasa pa je trokiranje na malim otvorima nebitno.
Jos postoji jedna solucija, a to je da stavis klipic 50. Ne kazem da ce tako biti dobro, ali ja bi probao pa ako nebi bilo gushenja, to je to.
I jos jedna varijanta je da stavis ler diznu 45-48. Ona ce osiromasit smjesu do 1/3 otvora gasa.