Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Tko ne riskira, ne profitira. - Je li stvarno tako?  (Posjeta: 8436 )

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline tuta125

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • Dvije glave su pametnije od jedne.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ST - DU
  • Moj Skuter: 4 kotača
  • Moja Kaciga: pojas
Odg: Tko ne riskira, ne profitira. - Je li stvarno tako?
« Odgovori #20 : 09 Travanj, 2011, 17:43:03 »
hvala na odgovorima ali ja sam trazio nekakve vase primjere i iskustva iz zivota, teoretski je tocno sto ste rekli i normalno da to ovisi o dosta toga i da bi svatko trebao razmislit i odlucit hoce li nesto riskirat ili nece  :toothy11:

Rossi, tebi hvala na iscrpnom tekstu

BoLT3K: ja sam isto tip koji ne voli riskirat tako da te u potpunosti razumijem, uvijek pokusavam ic na sigurno... koliko je to dobro ili lose mozda nikad necemo saznat...

čim je veći rizik tim je veći mogući dobitak ali i veliki gubitak..
tko ne riskira on najčešće nema...ali tko riskira isto ima šanse da dobije i ne dobije.. riskirati znači kockati se.. možda dobiješ a možda izgubiš sve..
onaj tko riskira a dobije, rizik mu se isplatio.. al sad ti znaj dal ćeš dobiti ili ne?

po meni logicnije zvuci da sto je dobitak/gubitak veci, tim je rizik veci... jer ako pokusas i ne uspijes a nisi puno izgubio, rizik je ispocetka bio mali...
Ne brže od života, ako misliš bilo gdje, moraš sporije.

Offline Lumpri

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Mašingevera
  • Moja Kaciga: FM
  • MojSetup: Top Trophy
  • MojSpuh: Top Nardo
« Odgovori #21 : 09 Travanj, 2011, 18:06:02 »
Sad cu vam ja napisat nesto,ko hoce neka me shvati ozbiljno,ko misli da izmisljam..cisto me zaboli,ovi par ljudi sto ima ovdje na forumu iz TZ ,poznaju me svi licno i svi znaju da nisam ni mamin ni tatin sin,i da sam skoro sam sebi sve stvorio,imo sma malu pomoc od buraza nekad davno do neke 15 god i od tad sam solo u svemu.......riskiro sam u svoje 22 godine dosta puta ..i mogu vam reci dosta puta sam skupo platio taj rizik cak i izgubio jos vise...ali neki realan omjer je 1:2 ....znaci jednom sam platio skupo gresku neku i opeko sam se ..a 2 puta mi se isplatilo ...i sad kad sve saberem i sagledam situaciju ...itekako mi se isplatio rizik i opet cu riskirat,jer od sjedenja i cekanja da ti nesto padne sa neba,da ti bog pomogne ili slicno,nema nista.....ne kazu djabe..pomozi sam sebi,pa ce ti i bog da pomogne .....ja se ipak drzim toga......ali jedan savjet ..kad god riskiras u bilo cemu ....uvijek dobro ramoztri,razmisli,stavi na papir sta sve mozes izgubit ,sta sve dobit,koliko te ta greska moze kostat u zivotu a koliko ces od toga neceg profitirat......i onda na kraju zakljuci dali je vrijedno to sve riskirat ?? u mom slucaju je bilo vrijedno ,ali znam dosta zivotni prica i znam dosta ljudi koji su bili na vrhu i na dnu ....i ajmo reci da 90%  njih padne sa vrha na dno ..ili se cak ni ne maknu sa tog dna nego potonu jos vise...tako da ima tu dosta i srece....Jednom sam procito nesto zanimljivo a to je ,, nije bitno koliko puta padnes,bitno je koliko puta si spreman ustati nakon pada '' ....ovo treba dobro zamaptit i kada god se desi da dozivis porez neki ...da ti ove rijeci budu u glavi i da ti daju snagu i volju da ponovo ustanes i bez straha pokusas nesto opet :) toliko od mene ...zz

potpisujem:

btw: imaš 2 opcije

1: birat pokušaj makar popušija i kockat se

2: ne kockat se

Offline BoLT3K

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Ultimativno multiplatinasti kultni sultan Offa
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Goražde.
  • Moj Skuter: Keeway Matrix 150+
  • Moja Kaciga: Shoei XR800 TC4
  • MojSetup: Zaslijepljujući
  • MojSpuh: Protočni
« Odgovori #22 : 09 Travanj, 2011, 18:09:12 »
Nekako fali neka Kizina pametna rečenica.  :toothy11:
Uglavnom .. Ja igram na pamet i sposobnosti, vi na sreću.
Vi odlučite šta je bolje.

Offline CoK

• moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: ...forum je prešel
« Odgovori #23 : 09 Travanj, 2011, 18:17:38 »
ja sam ''ajmo rec'' mogao birati izmedu 2 radna mjesta.. na prvom sam poceo od 0, nisam nista znao o skuterima/motorima i u vise navrata su ljudi ispali ok prema meni i izasli mi u susret, nakon toga sam bio doma preko zime i vec sam poceo luditi kad su me zvali za drugo radno mjesto

iako su mi rekli da ce me uzet natrag na prvo radno mjesto, ja sam otisao na drugo i ajmo reci iznevjerio njih tamo na neki nacin, i tako sam i ja gledao na to ispocetka...ali zabrinjavale su me potpuno krive stvari, covjek treba raditi ono sto njemu vise odgovara i sto je bolje za i po njega a ne sto drugi zele od njega koliko god bili susretljivi i fer prema njemu...

dok druga strana misli da to nije bilo fer od mene, ja na to gledam drugacije, mlad sam, ucim jos uvjek i ako se sada ne pomaknem sa mjesta, kad cu?

naravno ovo nije ni 1/3 price o svemu tome, ali nema potrebe o tome raspravljati, moj zivot, moja odluka  :icon_thumright:

uvjek sam dao sve od sebe sto god radio i ako netko misli da nisam bio fer prema njemu, zao mi je ali ne slazem se, a na njemu je da to prihvati ili zanemari

covjek uci dok je ziv i umre glup  :icon_thumright:

e da, jos jedna stvar...NIKAD ne mozes tocno znati sto te sve ocekuje kad doneses odluku, koliko god razmislio o tome prije donosenja iste

@rossi - pomozi sebi jer nitko drugi nece ;)
Kolicina gluposti na ovom forumu je nemjerljiva, postedite me i bannajte zauvjek!

Offline Misak

• Tržnica : (+8)
  • forumski biciklist
  • Moj Skuter: Zip SP, Runner VXR
  • Moja Kaciga: vemar VXP
« Odgovori #24 : 09 Travanj, 2011, 18:23:57 »
koji filozofi... ahahaa  :laughing3: :laughing3:

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #25 : 09 Travanj, 2011, 18:39:01 »
Nekako fali neka Kizina pametna rečenica.  :toothy11:
Uglavnom .. Ja igram na pamet i sposobnosti, vi na sreću.
Vi odlučite šta je bolje.
oces rec da si jedini pametan na forumu?

Pametni ljudi nikad za sebe ne govore da su pametni   :toothy11:

Vidim da imas 17(btw. sretan rodendan) i ne kuzim kakve si velike odluke morao donest u zivotu?Ispravi me ako grijesim.

Djeca naših godina(mojih i tvojih) vecinom moraju odlucit koju ce srednju upisat,koji skuter uzet i takve sitnice.Misim da autor ove teme ipak pita za malo važnije stvari u životu.

Iskreno,nikad ne bi riskiro ako u slucaju zajeba mogu ostat bez svega

Offline BoLT3K

• maxi forumaš
« Odgovori #26 : 09 Travanj, 2011, 18:41:33 »
oces rec da si jedini pametan na forumu?

Pametni ljudi nikad za sebe ne govore da su pametni   :toothy11:

Vidim da imas 17(btw. sretan rodendan) i ne kuzim kakve si velike odluke morao donest u zivotu?Ispravi me ako grijesim.

Djeca naših godina(mojih i tvojih) vecinom moraju odlucit koju ce srednju upisat,koji skuter uzet i takve sitnice.Misim da autor ove teme ipak pita za malo važnije stvari u životu.

Iskreno,nikad ne bi riskiro ako u slucaju zajeba mogu ostat bez svega
Nisam rekao da sam pametan. Ne postoje pametni i glupi ljudi. Postoje oni koji malo više razmišljaju i postoje oni drugi.
Valjda samo imam više pameti nego sreće.  :)
I vjeruj mi, imao sam i ja par težih odluka za napraviti.
Neke život nikad nije milovao.  :icon_thumright:

Offline Rossi

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Gilera Runner ST 200
« Odgovori #27 : 09 Travanj, 2011, 22:06:52 »
Nisam rekao da sam pametan. Ne postoje pametni i glupi ljudi. Postoje oni koji malo više razmišljaju i postoje oni drugi.
Valjda samo imam više pameti nego sreće.  :)
I vjeruj mi, imao sam i ja par težih odluka za napraviti.
Neke život nikad nije milovao.  :icon_thumright:
djabe ti sva pamet svijeta ako nemas srece i ako nisi sposoban za neke druge stvari....jer mali je % onih koji su uspjeli u zivotu zahvaljujuci samo pameti i cistim i postenim radom....toliko mali % da ja nikad nebi riskiro i ceko da vidim hocul uci u tu statistiku....bolje nesto preuzet u vezi svega i pokusat postic nesto na vise strana ...uspjet ces u necemu ...svakako je pozeljno koristit sve moguce tehnike i mozak naravno :) ...tako da te price da igras na pamet i sposobnost..hmm....,napiso si gore nebi nikad riskiro...ajde sad malo razmisli koliki je to rizik i da je ustvari veci nego ovo drugo :)
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline BoLT3K

• maxi forumaš
« Odgovori #28 : 09 Travanj, 2011, 22:13:11 »
djabe ti sva pamet svijeta ako nemas srece i ako nisi sposoban za neke druge stvari....jer mali je % onih koji su uspjeli u zivotu zahvaljujuci samo pameti i cistim i postenim radom....toliko mali % da ja nikad nebi riskiro i ceko da vidim hocul uci u tu statistiku....bolje nesto preuzet u vezi svega i pokusat postic nesto na vise strana ...uspjet ces u necemu ...svakako je pozeljno koristit sve moguce tehnike i mozak naravno :) ...tako da te price da igras na pamet i sposobnost..hmm....,napiso si gore nebi nikad riskiro...ajde sad malo razmisli koliki je to rizik i da je ustvari veci nego ovo drugo :)
Istina, istina.  :icon_thumright:

Offline enel

• forumski biciklist
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Hybrid
  • Moja Kaciga: Shark s500 samurai black
« Odgovori #29 : 09 Travanj, 2011, 22:40:00 »
Za mene "sreca" i "nesreca" ne postoje, sve je splet okolnosti. Nema tu "imao sam srece, uspio sam", nego "pogodnim spletom okolnosti sam uspio".

Dodjem ja na ispit, sve spremio, dodje nad*kan prof i obori me. Dodjem ja na ispit, sve spremio, dodje raspolozen prog i ja polozim. Sreca? Ne. Splet okolnosti da sam ja izasao taj dan kad je prof bio nad*kan iz nekih nepoznatih njegovih razloga i ja okinuo ispit. Bezvezni primjer, al dajem objasnjenje za moje misljenje.

Tako, ako riskiras u pogodno vrijeme, profitirat ces, ako riskiras u pogresno vrijeme, popusit ces, a ako riskiras gdje je uspjeh manje od 2% moguc, dzaba ti svaka okolnost, ispusit ces. Al posto niko na svijetu ne zna jesu li okolnosti pogodne za taj rizik, mnogi riskiraju i popuse, a neki riskiraju i dobiju. Ponovo, okolnosti.

Ko razmisli, shvatit ce.

Offline Jump33r

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #30 : 10 Travanj, 2011, 03:34:06 »
There is no right or wrong , there is just a moment!  :happy8:

Offline BoLT3K

• maxi forumaš
« Odgovori #31 : 10 Travanj, 2011, 03:35:31 »
Skrenuli ste s teme.

Offline Jump33r

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #32 : 10 Travanj, 2011, 03:36:23 »
Skrenuli ste s teme.

Cini ti se.  ;D

Offline zipst

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: split
  • Moj Skuter: na hrpi
  • MojSetup: trkeci
  • MojSpuh: probusen
« Zadnja izmjena: 10 Travanj, 2011, 03:53:08 zipst »
covjece jos da je nastavio i bez karba radit,pa ti bi se djabe vozio

Offline CoK

• moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #34 : 10 Travanj, 2011, 08:40:09 »
http://brandautopsy.typepad.com/brandautopsy/images/2008/01/29/matrix_socialmedia.jpg
you take the blue pill and the story ends. You belive whatever you want to belive.

You take the red pill and I rape you!
Kolicina gluposti na ovom forumu je nemjerljiva, postedite me i bannajte zauvjek!

Offline Lumpri

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Mašingevera
  • Moja Kaciga: FM
  • MojSetup: Top Trophy
  • MojSpuh: Top Nardo
« Odgovori #35 : 10 Travanj, 2011, 13:25:35 »

istina malo ko igra na muku i poštenje ko što pjesma kaže...

cesto psujes samog sebe jer si previse dobar
muvatori se provuku i ovaj i onaj
jer su spremni da izgube obraz a ti ne umes
da se uvlacis u dupe pa je teze da uspes
ides tezim putem ponosan i sjeban
imas stav imas svoje principe u cosak steran
ali hrabar u losem okruzenju po svome
gde oni gazili bi mrtve da dodju do love
na svakih 300 smradova dodje po jedan posten
i kako to uvek biva bas taj prodje loshe
jer ne zeli da djavolu proda dushu pa trpi
da to smo mi duboko inteligentno glupi.....

ima i poslovica kaže: sreča pomogne ponekad ,rad uvjek
« Zadnja izmjena: 10 Travanj, 2011, 13:29:53 Lumpri »

Offline CoK

• moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #36 : 10 Travanj, 2011, 13:43:26 »
Skrenuli ste s teme.
jbg, kad je relativno pitanje...ja sam napisao moju konkretnu situaciju koju nije nitko komentirao, a zbilja je bilo biti ili ne biti

drugacije je to kad citas tude price i kad se tebi desi

mozda je on sa temom mislio na cure, tipa sa kojom da bude ili na kladionicu ili nesto sasvim trece  :dontknow:

Offline BoLT3K

• maxi forumaš
« Odgovori #37 : 10 Travanj, 2011, 16:19:20 »
istina malo ko igra na muku i poštenje ko što pjesma kaže...

cesto psujes samog sebe jer si previse dobar
muvatori se provuku i ovaj i onaj
jer su spremni da izgube obraz a ti ne umes
da se uvlacis u dupe pa je teze da uspes
ides tezim putem ponosan i sjeban
imas stav imas svoje principe u cosak steran
ali hrabar u losem okruzenju po svome
gde oni gazili bi mrtve da dodju do love
na svakih 300 smradova dodje po jedan posten
i kako to uvek biva bas taj prodje loshe
jer ne zeli da djavolu proda dushu pa trpi
da to smo mi duboko inteligentno glupi.....

ima i poslovica kaže: sreča pomogne ponekad ,rad uvjek
Ima još jedna.
"Tako je mnogo sanjao, zbog para nije nikad završio studije.
I sve što zna, zna iz tuđe životne prakse,
Cijeli život sluša kako mu naređuje neki ljakSe,
Kome kita pljušti i kupljena diploma sa zida šljašti.
A moj čale nije mog'o, a moj čale nije im'o."

Čoka - A ko zna. Možda i razmišlja da li vrijedi prepisivati na testu i biti izbačen iz škole.  :dontknow:

Offline tuta125

• forumski skuteraš
  • Dvije glave su pametnije od jedne.
  • Mjesto: ST - DU
  • Moj Skuter: 4 kotača
  • Moja Kaciga: pojas
« Odgovori #38 : 10 Travanj, 2011, 20:28:14 »
ja sam ''ajmo rec'' mogao birati izmedu 2 radna mjesta.. na prvom sam poceo od 0, nisam nista znao o skuterima/motorima i u vise navrata su ljudi ispali ok prema meni i izasli mi u susret, nakon toga sam bio doma preko zime i vec sam poceo luditi kad su me zvali za drugo radno mjesto

iako su mi rekli da ce me uzet natrag na prvo radno mjesto, ja sam otisao na drugo i ajmo reci iznevjerio njih tamo na neki nacin, i tako sam i ja gledao na to ispocetka...ali zabrinjavale su me potpuno krive stvari, covjek treba raditi ono sto njemu vise odgovara i sto je bolje za i po njega a ne sto drugi zele od njega koliko god bili susretljivi i fer prema njemu...

dok druga strana misli da to nije bilo fer od mene, ja na to gledam drugacije, mlad sam, ucim jos uvjek i ako se sada ne pomaknem sa mjesta, kad cu?

naravno ovo nije ni 1/3 price o svemu tome, ali nema potrebe o tome raspravljati, moj zivot, moja odluka  :icon_thumright:

uvjek sam dao sve od sebe sto god radio i ako netko misli da nisam bio fer prema njemu, zao mi je ali ne slazem se, a na njemu je da to prihvati ili zanemari

covjek uci dok je ziv i umre glup  :icon_thumright:

e da, jos jedna stvar...NIKAD ne mozes tocno znati sto te sve ocekuje kad doneses odluku, koliko god razmislio o tome prije donosenja iste

@rossi - pomozi sebi jer nitko drugi nece ;)

CoK, hvala na podijeljenom iskustvu, iako i ja smatram da treba bit dobar i fer prema drugima, ipak je najvaznije radit ono sto volis i zelis jer ces jedino tako dat 100% od sebe (a ne radit preko neke stvari) i odradit ono za sto si zaposlen i placen kako najbolje znas.

Radi ono sto volis, i voli ono sto radis  :icon_thumright:

Za mene "sreca" i "nesreca" ne postoje, sve je splet okolnosti. Nema tu "imao sam srece, uspio sam", nego "pogodnim spletom okolnosti sam uspio".

Dodjem ja na ispit, sve spremio, dodje nad*kan prof i obori me. Dodjem ja na ispit, sve spremio, dodje raspolozen prog i ja polozim. Sreca? Ne. Splet okolnosti da sam ja izasao taj dan kad je prof bio nad*kan iz nekih nepoznatih njegovih razloga i ja okinuo ispit. Bezvezni primjer, al dajem objasnjenje za moje misljenje.

Tako, ako riskiras u pogodno vrijeme, profitirat ces, ako riskiras u pogresno vrijeme, popusit ces, a ako riskiras gdje je uspjeh manje od 2% moguc, dzaba ti svaka okolnost, ispusit ces. Al posto niko na svijetu ne zna jesu li okolnosti pogodne za taj rizik, mnogi riskiraju i popuse, a neki riskiraju i dobiju. Ponovo, okolnosti.

Ko razmisli, shvatit ce.

Slazem se s tobom, za mene isto sreca i nesreca ne postoje, moze postojat samo slucajnost (tj. splet okolnosti) i "bit u odredeno vrijeme na odredenom mjestu".

There is no right or wrong , there is just a moment!  :happy8:

a o ovome bi se dalo razmisljat  :laughing7:

Tema je otvorena opcenito, znaci htio sam cut neka vasa iskustva, bilo da se radilo o poslu, karijeri, kladionici, ljubavi, skolovanju, ulaganju, bilo sto gdje bi se moglo upotrijebit (ne doslovno) "tko ne riskira, ne profitira" i da vidimo je li se stvarno isplati riskirat.  :icon_thumright:
Ne brže od života, ako misliš bilo gdje, moraš sporije.

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #39 : 10 Travanj, 2011, 21:05:46 »

Tema je otvorena opcenito, znaci htio sam cut neka vasa iskustva, bilo da se radilo o poslu, karijeri, kladionici, ljubavi, skolovanju, ulaganju, bilo sto gdje bi se moglo upotrijebit (ne doslovno) "tko ne riskira, ne profitira" i da vidimo je li se stvarno isplati riskirat.  :icon_thumright:
ajde budem ja pa mozda tema i zazivi sa iskustvima.

Po zavrsetku osnovne doslo je vrijeme za odabir srednje skole,po nekima to je jedna od najvecih odluka u zivotu.Kako sam imao dosta dobre rezultate u osnovnoj,mogo sam birat izmedu bilo koje 4-vero godisnje strukovne i par (slabijih) gimnazija.
Sa zavrsenom gimnazijom bi trebo imat široko opće znanje,a sa strukovno školom bi dobio zanimanje.U prijevodu:ako zavrsim u gimn. obavezno moram na faks,a jedva cekam da završim s cjelokupnim obrazovanjem  :toothy11:
Uz to,u slabijim gimnazijama dosta ljudi ne dobije dovoljno obrazovanje za polaganje mature/prijemnih.

Starci su me dosta dugo nagovarali da upisem gimn.,sto sam na kraju i napravio,tj. riskiro sam  :headbang: :toothy12:

Sad nakon 2 godine smatram da nisam pogrijesio,uz svu lijenost sam medu top 5 u razredu (to me stvarno iznenaduje) i iskreno se nadam da cu upisat jedan od zeljenih fakseva (strojarstvo/filozofski)

ZNAM da je glupo iskustvo  :icon_biggrin: