Šta vas zanima...?
http://www.vecernji.hr/vijesti/tradicionalna-bjelovarska-budnica-slavi-90-rodendan-clanak-133818Tu vam je sve objašnjeno..
Znači tradicija koja već godinama traje našim krajevima tamo i selima i svuda.. Al u Bjelovaru se baš svi skupljaju iz okolnih sela tamo na parkiralištu na Radićevom kod INE, kod kružnog toka.. Skupe se oko 4 u noći, malo ranije nisam siguran sada i galami se, vozi se bez auspuha, cilj je bit što glasniji
Sve je naravno pod pratnjom policije i tak negdje oko pol 5, 5 se radi malo veći krug po gradu, svim mogućim ulicama i bude se građani.. I poslije se opet vraća na parking taj i pale gume, luduje itd... Kasnije svako svojoj kući il ako se ekipica skupi neka nekud dalje se ode provozat il di već roštilj neki se nabaci.. Ko zna..
Uglavnom mi lokalni sa skuterima, mopedima i motorima smo se skupljat znali već oko 23 navečer 30.04 na barutani(to morate znat di je
) i tamo se isto pale gume luduje, naša lokalna ekipa sve dok nas policija ne rastjera, pa se ode napravit ovak naš đir po selima i do planinarca ili di se ide već.. Nas dvadesetak - tridesetak je bilo lani.. Tak negdje.. Pod pratnjom znam da se smije bez auspuha.. A sad prije pratnje jel smiješ, neznam jel seru.. Al nama nisu.. Al di će oni skupinu od njih podosta provjeravat.. Jedino ak vam se zalomi
A sad kakva je organizacija ove godine ovak među lokalnom ekipom, znam da neki i nemaju motore.. Lani je Bogus uglavnom skupljao nas i Jandro i tak među nama skupi nas se.. A za ovu godinu nitko ništa ne priča.. Tak da svakak dodete oko 4 sata ujutro na parking taj kod kružnog i nebudete fulali, a ni požalili