Pozdrav svima na forumu, par dana razgledavam okolo, vidim da ima ovdje znanja ko u priči
Posjedujem runnera kupljenog novog 2007, dosad prešao 2500 km, blokade skinute pred par godina u Iljadica Rapo Piaggio servisu u Šibeniku.
Iskreno nisam ga puno ni vozao što i je očito iz prijeđenih kilometara, (u biti nije moj motor već to je stari uzeo za sebe). Nikad nisam bija prezadovoljan s njim, uvijek mi je djelovao lijen i nisam bija očaran krajnjom brzinom, koja je uvik bila negdi oko 70 km/h, nakon duuuuugog pravca (od par km) bi dogurao do 77 - 78 i to je to. Jest da ja imam 92 kg al... I sve te godine sam primjećivao da dodavanje gasa od nekih 70% do kraja nema nekog efekta, vec se samo zvuk nijansu promijeni. U zadnjih pola godine je to postalo još izraženije, te tu i tamo kad bi ga provoza nisam ni dava gas do kraja jer mi se činilo da ga zapravo ko da ga guši.
Preko zime ga skoro nitko nije ni vozio, nekih 10ak puta sam ga pokušavao uplalit (akumultaor je bio odspojen kad nije korišten motor) no to je bilo pravo mučenje. Sumnjao na bobinu, skratio žicu no i dalje ista stvar. Jučer sam mijenjao svjećicu i čistio filter od zraka. Danas stavio filter nazad i palim kurblam neće pa neće. I nakon dosta kurblanja upali se konačno, zagrijavao sam ga na mjestu par minuta (dvije crtice na display-u) odem se porvozat- cilj - vidit boju svjećice. Uglavnom do nekih 70% gasa može, preko toga nekad se odmah uguši nekad ne, al uopće "ne poleti" već ostaje brzina ista, ili lagano pada (naravno ako se ne uguši skroz). Nakon toga ga ugasio, skinuo svjećicu. Rezultat možete vidjeti na slici, pa vas molim za savjet kako šta..
Dali se za skinit karburator (Dellorto PHVA 17,5 BTW) treba skinit još koja plastika osim one "ispod kacige", skinuo sam još one sa strana (što su "oko" nožnih oslonaca za suvozača). Sa karburatorima imam nešto iskustva od prije, Tomos automatic i motokultivator IMT-506