Pozdrav svima prije svega,
naravno imam veeeliki problem, a možda ipak je mali
, ćemo vidimo, zato se obraćam ovdje u nadi
...
Uglavnom susjed dovukao ovaj skut iz švice, bio je polegnut na putu, naravno bez baterije...tamo u švici je palio bez beda, skut na prvi pogled OK, sve utegnuto itd... kupili smo novu bateriju i krenuli palit, nema šamse, mtrvo sve, nema kontakta uopće, mrtav na ključ...poskidao sam maske da mi je lakše ispitivat instalacije, al hebote kakve instalacije, i koliko nekakvih elemenata
, sve mi nepoznanica (konkretno kod ovog skuta), inače kontam struju, održavam deste bagija frendovima, i radim sve sebi na suzi, kinezu jednom i autu, al sa ovim konkretno se nisam još susreo...pa reko idem prvo kupit informacije pa da nastavim sa ispitivanjem malo "pametniji"
...
prvo mi je palo na pamet, kako je se vozio polegnut, da nema zaštitu onu kad padneš da prekida strujni krug itdd...pa treba to možda nekako resetirati
...nemam pojma...
može predlog, smjernica, šta da gledam i kako, shema kakva itd... (ako pričate o elementima, može opis kako izgleda, sa čim je spojen i koje boje su žice na njemu, te kako i šta gledat....
Znači, baterija je 100% ispravna i puna (nova i provjerena)...ima li kakvih pravila prilikom montaže, osim prvo plus pa onda minus??
Ona crvena sa baterije ide direkt na nekakav element (jel to automat paljenja
), dolazi plus živ, al ne odlazi i niš se ne dešava kad okrenem ključ, dam kontakt, a one dvije tanje žice koje pretpostavljam nekako trebaju dati upravljački impuls ili što god, da spoji odlaz nemam pojma šta gdej kud, uglavnom kao što sam već rekao, ostavio sam da se prvo informiram....
dajte savjet, kojim redom, shemu itd... pooooomooooć