i to nasa vlada pokazuje kao uspijeh, onda znate koliko smo u banani kad jedva dobijemo kredit.
novinar je napisao da ce taj kredit potaknut gospodarstvo,ali mislim da novinar nema pojma o ekonomiji,te pare su unaprijed potrosene za vracanje starih dugova,ono sto mozemo ocekivati jest nova inflacija i podizanje cijena,kako bi mogli vracati kamatu.
mi se stalno zaduzujemo,a nase gospodarstvo moze pokriti oko 70% kamate,a gdje je jos glavnica,kratko i jasno mi kamatu ne mozemo vracat,a kamo li onda dizati kredite.
evo slikovito: imas firmu,digao si kredit od 100kn,kamata ti je 6% (6kn godišnje) a godisnja zarada ti je 4kn,kad ces vratit kredit,odgovor je nikada! (rijesenje nase vlade proteklih 20g na ovaj problem je bio dizanje novog kredita i zatvaranje starog svaki put uz vecu kamatu,ili ti prolongiranje problema).
Problem vlade je u tome sto oni pokusavaju rezati rashode drzavnog proracuna,umjesto da se baziraju na povecanju prihoda,jer jedino na taj nacin se siri i razvija gospodarstvo.
Ekstra potez ce biti dizanje kredita od milijardu eura za peljeski most (vracat cemo dvije),da bi taj most imao godisnje prihode od 1 000 000kn,a rata kredita ce biti 100 000 000kn,kada ce se otplatiti taj most,odgovor-nikada.
Sanader je napravio autocestu do Dugobaba (rodno selo),godisnji prihodi ne mogu pokriti dnevne rashode,eto kakvi nas strucnjaci vode!!!