Pozdrav!
Imam novi skuter Piaggio Fly 50 4T , prešao sam tek 100km i trenutno je blokiran. Godište proizvodnje je 2009.
U servisu su mi rekli da nakon 1000km dođem na prvi servis , navodno se skida blokada.
Dosta sporo nabire brzinu ali to sam i očekivao od 4T motora , maximalna je trenutno 55km/h po satu , međutim po GPS-u (i u stanici za tehnički na mjerenje) ide samo 46km/h , nizbrdo isto ide pa predpostavljam po čitanju dosadašnjih teme da imam blokiran CDI.
Vidjet ću nakon 1000km koje će mi blokade skinuti u servisu , ali vjerojatno će skinuti samo blokadu iz variomata.
CDI ne bi rezao isključivo zbog garancije koja mi je 2g , tako da u slučaju nekog kvara na motoru definitivno mi nitko neće priznati garanciju ako sam rezao CDI i bilo što radio vidljivo da bi se mogli "uhvatiti" za to u servisu i proglasiti mene krivcem.
Što mogu napraviti da ga odblokiram skroz , zadovoljan bi bio da uhvati barem 65km/h prave brzine , čisto da ne smetam ostalima u prometu. Znate vjerujem i sami kako je neugodno voziti 45km/h a auti prolaze na 5cm od mojih retrovizora i pretječu na vrlo opasnim mjestima. Koliko može potegnuti odblokiran fly 50 4T realno?
Osim blokade na variomatu i CDI-u , postoji li još neka blokada?
Isto tako , čitao sam da se može kupiti odblokiran CDI , to mi zvuči zanimljivo rješenje jer uvijek mogu vratiti svoj stari CDI (blokirani) i tako proći tehnički , isto tako siguran sam u slučaju kvara na motoru za vrijeme garancije da se neće ništa primjetiti jer ću i dalje imati stari CDI.
Kolika je cijena CDI-a odprilike i gdje se to može kupiti?
Pronašao sam grafove snage i momenta na Piaggio stranici:
http://www.engines.piaggio.com/bank/4/158.pdfIznenadio me podatak da je motor ima snagu od 4,4ks pri 8500 o/min , meni se čini da se moj ne vrti trenutno više od 4000-5000 o/min po zvuku.
Hvala unaprijed na odgovorima.