skuter je zakuho prije 2 tj, osto sam bez tekucine za hladjenje i otislo sve u k... promjenio sam sve dihtunge,stavio novi termostat, i motor oce upalit sa cokom i vozi nekih 50 m i ugasi se..a okretaji nece prec vise od 4-5 000 a da se neugasi :.. jel moze neko pomoc
Rekao si da ti je majstor rekao da je jedino brtva otisla i da je sve ostalo u redu. Sta on sad kaze, zasto skuter ne vozi?
Jel dobro provjerio klip, karike i cilindar? Vise puta ti je zacvikao jer je ostao bez hladjenja i mozda je toliki broj cvikanja prouzrocio trajnu stetu na termo grupi. Treba to dobro pogledat.
Termostat nije trebalo stavljat - ionako se ne vozis po zimi.
Kao sto je i receno - treba pogledat i da li je vodena pumpa u redu - pogotovo da li uopce postoji remen na njoj ili je pukao. Cudi me da skut odjednom izgubi svu vodu preko brtve, a da pumpa radi. Pogotovo sto nije bilo termostata pa je protok (ako se vodena pumpa vrti) neometan
Ako se pokaze da je termo grupa ostecena, onda joj digni spomenik (doci cu polozit vijenac
) i stavi novu. Steta samo ako je crkla zbog nedostatka hladjenja. Ko zna koliko bi dugo jos vozila.
A mozda je termo grupa jos OK. Ko zna. Svakako trebas da ti to pogleda neko ko se kuzi u to. Cok ti je relativno blizu koliko znam, pa ako mu se da nek ti pogleda to (i zaradi ponesto
).