Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

tuning mog freeja

<< < (9/11) > >>

Muhi:
meni je jos ovo malo tamno.
jel ti vozis sa airboxom ili nekim otovrenijim filterom?
probaj sa diznom 75 msm ja bih makar probao...
i nemas potrebe ni za jednim primarom ili slicno,moj jedan drug je sa nrg-a lc trazio drugi primar i sekundar i uzeo na kraju od free-a sve isto!msm broj zupcanika!tako da msm da je kod svakog piaggio isto sve sto se tice tih primara i sekundara nema veze da li je ac ili lc...
a msm da piaggio ima dovoljno dugacak prenos cak mozda i nesto duzi malo od minarelia lc...

Milos1996:
Sad mi bilo dosadno i aj reko da probam da skinem one sajbne na variomatu...i skinuo sam ih,sad radi na manjim obrtajima,vibracije su se izgubile(najverovatnije zbog malih obrtaja),u startu je mrtav totalno,ali se maximalna dosta povecala...

Znaci,uspeo sam da ga navucem do 94kmh po GPSu...nije lose za standard variomat,getribu itd...

Sa primarom i multivarom bi morao da dodje do 100ke...

@Muhi,uzecu onaj athena primar +18%,i malossi multivar,da dodjem do 100ke...posto kazu da ne opada ubrzanje i start...

A vidis,nisam znao da piaggio LC i AC imaju isti reduktor...

A vozim sa airboxom,ali preradjenim...ma ne smem da pokusavam sa manjom,posto uzivo izgleda bas svetlo,ne smem bas toliko da rizikujem da mi zalepi...

Muhi:
veruj mi netreba ti nikakav primar!samo multivar i kupis neki sundjerasti filter kvaliteta ne neke plasticne kutijice i ostalo,i da vidis razlike. :)
koju centralnu imas i koje kvacilo?
i mozda ti je tako ocajan start bez sajbnica jer ti je kasi predugacak ili se vec stanjio.nadji seriske dimenzije za free-a i kupis taj isti remen samo npr s6!to je isto jedan jako vazan detalj oko stelovanja.
a ako kupis primar izgubices na ubrzanju veruj mi,sa svakim primarom tako bude,a dobices nekih mozda 10 na sat,mozda ni toliko.imas odlican prenos sto se tice getriba samo furaj ovo i stel i da vidi preporoda!  ;D  :headbang:

Milos1996:
ma imam serijsko kvacilo,serijski variomat itd...a kais je stage 6,ali nigde ne pisu dimenzije...a nije potrosen...inace,trazio sam za freeja kad sam kupovao(u motoboxu)...

El mislis da cu moci 100ku da uvatim samo sa multivarom?

A sta dobijam boljim kvacilom,el onda ima ostrijis tart ili sta?

E,da,el bolji malossi mutlivar ili stage 6 sport pro variomat?

Muhi:
ma di nije bolji start kontam nece ti trebati te platnice ispred variatora prvi put cujem da je to neko stavaljao na piaggio,to samo minareliu ide koliko znam,jer kazu da je piaggio bolje odradio taj prenos.ja sam vise za multivar,jer taj s6 sama reci ti kaze SPORT znaci sport klasa dok multivar koriste i na nekim jacim mid race setupima i mozda po nekim high end :)
a bitne su ti dimenzije remena jer nesme ni da landara nego mora u polutka dobro da stoji i da bude sav onatko utegnut. :)
a za tih 100km/h nije ni bitno kontam mocices ali negarantujem jbg ipak je to ac. :P
a o lc prepravci nisi razmisljao? :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju