Tehnički kutak > Tuning skutera
Trokira u voznji
gozz:
--- Citat: NEOs - 16 Prosinac, 2007, 10:17:13 ---Svijecica je ngk9. Evo jucer sam probao okretati zadnji kotac i sve se smrzlo i steglo, stvarno nema smisla naprezati skuter po ovakvoj zimi, velim da sam 100% siguran da ce sve biti dobro na nekih 10 stupnjeva.
I strgao sam puz u tomosa jer se i on zaledio, nemogu ga skinuti sa nogare, kotaci se zaledili... ma koma...
--- Kraj citata ---
E, ta ngk 9 ti je malo pre hladna... probaj staviti 7micu...
Odnosno, kao ti nije za silu voziti skuter na hladnom, onda se nemoj uopće zamarati, stavi ga na toplo i čekaj ljeto...
gozz:
--- Citat: ivanm - 16 Prosinac, 2007, 09:24:04 ---ja sam se jednom vozio na -10°C, i tako par km, i odjednom stao skut..
ugasi se i ništa ni makac..
ja idem vidjet jel se zaštopo frgazer, otvorim, a on pun LEDA..
i onda mi kaže netko da može skut radit na -40°C...
ccc..
--- Kraj citata ---
Čudi me od kud stvorio toliki led, pa ne usisavaš sa fergazerom vodu?!?! Postoji kondenzat, ali ne ože njega biti toliko da ti je frgić pun leda. Pogotovo ako se u njemu i benzin mješa sa uljem, a i jedno i drugo ne smrzava...
A kak rade fergazeri na autima kad ih teh upališ i prvih 5-10 mmin dok se ne zagrije antifriz pa se njih nemre grijat? A rade bez greške..
2T snowmobili rade na zračno hlađenje i na fergazer, i rade na extremno hladnim temperaturama...
gozz:
--- Citat: SlowRider - 16 Prosinac, 2007, 10:34:26 ---Nema sanse da karburator radi na -40 u 2 t skutera. Meni se na malo ispod nistice stvara led u fergazeru koji blokira klipic na full gasu i onda mi je gas kontakt brava... a razlika u radu masine ujutro u 7h kad je <0 i popodne oko 15h +5 nebo i zemlja.
--- Kraj citata ---
To ti je gas sajla, kondenzat vlage ti se skupi i smrzne i zašteka...
Da, postoji razlika u performancama ispod nule i na +10C. Pa samo probajte ostavit remen od prijenosa na -10C i na +10C, pa da vidiš kako promjeni krutost...
Tu je i ulje u prijenosu, na -10 je gusto ko med, a na +10 je skoro ko "voda"...
SlowRider:
Poanta je u tome da se ipak stvori led.
stardust:
mozda lupam bezveze..
al kaj nisu aupuh i filter zraka jedina dva mjesta kroz koja moze uc voda ?
da probate nekak zacepit filter i auspuh preko noci ???
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju