Tehnički kutak > Tuning skutera
Trokira u voznji
gun_rider:
Pogledaj kakva ti je smjesa, jeli presiromašna
Zimi je zrak gušći kad je hladan, ima manji volumen tako da ti vuče više zraka nego ljeti kad je topal. Pogledaj kakva ti je smjesa, lako je moguće da ti je smjesa presiromašna...mada nevirujen da bi to bilo TOLIKO primjetno.
Ležaji se ne stegnu od hladnoće jer su koeficjenti toplinskog širenja isti ili slični...inače motor nebi radia kako spada.
Meni isto loše ide dok je hladan ali to prepisujen gušćem ulju i zimi...kad se zagrije onda je bolje...ali dovoljno ga je minut pustit i opet se ohladi...ali kod mene je druga stvar jel je 4t.
gozz:
Ok, reci koju svječicu imaš???
Da probaš staviti za broj topliju, pa onda probaj!
Možda te čok zeza... naime, AC mašine imaju karburator koji ima termo diznu koju grije struja s motora, pa kad ga zapališ hladnog, onda se kroz kojih pola minute-minutu termo dizna zgrije i zotvori dovod "čok-benzina", ali ako veliš da kad je toplije radi bez greške, onda nije to...
Baš sam se malko konzultirao sa Mr. J. pa probaj onda stavit neki karton na onu "mrežu" di ti usisava zrak za hlađenje, pa će ti se motor brže zagrijat...
Probaj kombinirat, pa javi rezultate...
ivanm:
ja sam se jednom vozio na -10°C, i tako par km, i odjednom stao skut..
ugasi se i ništa ni makac..
ja idem vidjet jel se zaštopo frgazer, otvorim, a on pun LEDA..
i onda mi kaže netko da može skut radit na -40°C...
ccc..
NEOs:
Svijecica je ngk9. Evo jucer sam probao okretati zadnji kotac i sve se smrzlo i steglo, stvarno nema smisla naprezati skuter po ovakvoj zimi, velim da sam 100% siguran da ce sve biti dobro na nekih 10 stupnjeva.
I strgao sam puz u tomosa jer se i on zaledio, nemogu ga skinuti sa nogare, kotaci se zaledili... ma koma...
SlowRider:
Nema sanse da karburator radi na -40 u 2 t skutera. Meni se na malo ispod nistice stvara led u fergazeru koji blokira klipic na full gasu i onda mi je gas kontakt brava... a razlika u radu masine ujutro u 7h kad je <0 i popodne oko 15h +5 nebo i zemlja.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju