Tehnički kutak > Tuning skutera

Trokira u voznji

<< < (4/8) > >>

NEOs:
E hvala, sad su mi neke stvari puno jasnije. Jer znao sam da ima veze sa zimom i hladnocom.
Inace zagrijavam skuter vise od 5 min.

SlowRider:

--- Citat: ivanm - 15 Prosinac, 2007, 11:25:18 ---svejedno, da bi se benzin iz sitnih kapljica pretvorio u paru treba se zagrijati, po ljetu to se događa u 1 minuti, a sada i više minuta a nekad i više..
ja se znam voziti 2 km u komadu i ide super a onda stanem na semaforu, čekam 2 minute i kad krećem opet trokira, kažem sve je to normalno.. karter se napuni s kapljicama benzina i kad to dođe u cilindar trokira..
nisu frgazeri na skuterima predviđeni da rade na -5°C...

--- Kraj citata ---

On ima AC hladjenje pa nema grijanje karba, mozda ovi koji imaju grijanje karba bolje prolaze u toj situaciji. Jer one 2 cijevcice iz glave cilindra idu direkt u frgu, a tamo je rashladna tekucina najtoplija.
Ja bih probao sa malo jacim benzinom, trebalo bi ici na bolje.

ivanm:
grijanje frgazera je ok, makar ni ono ne pomaže pri velikoj zimi..
kod pežoa čak i zračnjak ima grijanje, naime zrak iz cilindra puše direkt po frgazeru..
čim više zagrijavaš skuter na mjestu i pod čokom, više će troksat..
ja ga znam ostavit minutu na čoku i onda jedva krenem, trokira 10 sekundi na mjestu pod punim gasom i ni makac, iza mene oblak dima i onda lagano krenem..

gozz:
Ma dečki, nešto njega drugo zeza...

Karburatior ko takav može raditi i na -40C...
Moja Luna je isto tako AC, i pali u 6:30 ujutro na -5 bez porblema na privi okret, pustim ju na ler gasu da malo radi taman dok si ne stavim kacigu, rukavice, ovo, ono, sjednem na nju, i kad joj dam gas, prvo se sekundu dvije (ALI DOSLOVNO SEKUNDU DVIJE) nečka, malo kao da je neodlučna bi li ili ne krenula, a onda kad krene nema više problema... Glava svječice se ugrije za 20ak sekundi rada na razumnu (ne radnu) temperaturu, isto je i sa glavom cilindra i čelom klipa...

Ili te karb zeza jer je loše poštelan, ili ti vuče falš zrak, ili zeza sviječica (stara / niža temperaturna vrijednost), ili kao meni na primejr probija lulica, majčicu joj njenu...

NEOs:
Ma sve je tip top, nema kod mene fusa. Lezaji se isto malo stegnu od hladnoce, sve se stegne, zato su reakcije i trome.

Evo bas me zanima kada malo otopli nakih 8 stupnjeva, biti ce sve u redu.
Danas htio provozati tomosa, smrzli se kotaci, nogara ma sve se smrzlo...

Ja mislim da se te razlike i ne osjete na serijali koliko na kitu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju