Općenito > Propisi
Kupnja skutera i prijepis
Tino22:
Lijepi pozdrav svima, :hello:
ovak, frend prodaje skuter, imam u planu da ga kupim od njega pa me zanima slijedeće:
Taj skuter nikad nije bio regan, znači nema prometne niti knjižice vozila, frend ga je kupio od jednog klinca a nisu napravili prijepis jer je vlasnik stara od tog klinca.. Kad je kupio skut od tog klinca ovaj mu je dao samo račun i još neki papir gdje pišu podaci od skutera.
Ako sam dobro skužio, ja moram napraviti tj. ispuniti kupoprodajni ugovor sa starom od toga klinca i onda ona mora otići kod javnog bilježnika ovjeriti taj ugovor i onda je skut "legalno" moj ili..??
A dali će me na tehničkom zahebavat što je skut vožen (ima prijeđenih 7 tisuća km) i što nije bio regan ove 4 godine?
Hvala na pomoći :headbang:
ivanm:
ugovor sa onim na koga glasi račun, račun i na tehnički...
Tino22:
--- Citat: ivanm - 24 Veljača, 2011, 15:08:52 ---ugovor sa onim na koga glasi račun, račun i na tehnički...
--- Kraj citata ---
hvala na odgovoru... znači napravim ugovor sa onim na koga glasi račun onda ta osoba ide kod bilježnika sa tim ugovorom i računom? A šta ako vlasnik nije u mogućnosti da ode do bilježnika,dali ja to mogu obaviti bez vlasnika, uz neku punomoć ili..?
igor.sb:
dovoljna je jedna osoba kod javnog, al mora znat tvoje podatke, ime, jmbg, il oib ak ide po novom, blabla
ak moraju bit obje osobe, nek ide kod drugog biljeznika :toothy11:
ivanm:
vlasnik mora potpisati ugovor kod bilježnika, nitko to ne može učiniti umjesto njega... zapravo može opunomoćenik, al punomoć opet mora potpisati vlasnik kod bilježnika.. ovjera potpisa vlasnika se ne može izbjeći..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju