Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kaj sad !?  (Posjeta: 3700 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jofa

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Luna Vision 50
Kaj sad !?
« : 10 Veljača, 2011, 17:09:06 »
situacija je slijedeća :

prije par godina kupil sam Luna vision 50 (onu prvu) i napravil sa njom 14 000 km. Vidim da sad ima dosta loših komentara za taj skuter, ali moje iskustvo je skroz pozitivno. Taj motorić je jeftin i nisam imal nekih velikih očekivanja. Nema tu nekih ludih ubrzanja, ali krajnja brzina mu je 85km/h (ja imam nekih 70kg ). Uglavnom služl me je skroz solidno. ima onih kineskih nedostataka tipa: svijetla bacaju snop previsoko i ne mogu se dovoljno spustiti, u početku je prednja kočnica škripila za poluditi (to su mi na servisu sredili i prestalo je), zadnja kočnica je loša do bola, ali nove pakne su ju znatno popravile.
Vozil sam ga i po kiši i po snijegu svaki dan. Na nekih 10 000 sam ga vozil bez ulja, jer indikator ne radi od prvog dana (točnije svijetli stalno) i tu je pala generalka. Moram još reći da je skuter što je stariji išao sve bolje i bolje.   ... i tako do prošlog ljeta kad me pijani kreten napucal frontalno dok sam stajal na semaforu i prešao preko prednjeg dijela motora i mene. Luna se raspala, a bome i ja. :(

Sad razmišljam o kupovini novog skutera i ne znam jel pametno kupiti opet isti skuter ( tj, lunu vision II )     ili ići na neki drugi skuter!?  Od lune imam potpuno ispravnu mašinu i brdo dijelova, ali ne znam da li to uopće paše na ovu novu LUNA II ?   
Ne kužim se u to i nemam namjeru niš sam slagati i brljavit. Kad je vrijeme otpeljam skuter na servis i to je to. Ne želim neki skuplji skuter, jer radim na takvom mjestu da je velika vjerojatnost da bu ga netko maznul  ( zato sam i uzel lunu.  ko bu to kral? ). 

kaj da kupim? nisam baš u toku :/

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
Odg: Kaj sad !?
« Odgovori #1 : 10 Veljača, 2011, 17:12:24 »
napravi listu šta imaš čitavo od lune i onda ćemo vidjet šta se da napraviti!
moguće je sastavit skuter od tvojih sadašnjih stvari i kupovine onoga šta ti nedostaje!

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #2 : 10 Veljača, 2011, 17:14:23 »
krajnja brzina mu je 85km/h

Cime si to izmjerio?

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #3 : 10 Veljača, 2011, 17:15:29 »
Cime si to izmjerio?
po satu ide toliko čak i više. to je realnih 65-70kmh

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #4 : 10 Veljača, 2011, 17:55:44 »
Luna ide 64 realne u normalnom stanju, neka napuni preko 80, a neka 65 po satu, to je od lune do lune tako, al svaka vision1 jednako ide...
Kupi kostur s plastikama od druge lune, prebaci masinu na taj kostur i vozi koda nistanije bilo...

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #5 : 10 Veljača, 2011, 17:58:06 »
Luna ide 64 realne u normalnom stanju, neka napuni preko 80, a neka 65 po satu, to je od lune do lune tako, al svaka vision1 jednako ide...
Kupi kostur s plastikama od druge lune, prebaci masinu na taj kostur i vozi koda nistanije bilo...
na to sam i ja mislio! uskoro ću imati ramu sa papirima za prodat i hrpu plastika koje nisu baš u bajnom stanju ali nisu ni loše. s malo truda dala bi se luna opet sastaviti.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #6 : 10 Veljača, 2011, 18:02:58 »
po satu ide toliko čak i više. to je realnih 65-70kmh

E vidis, to je ipak velika razlika (30%).  ;D

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 10 Veljača, 2011, 19:23:25 »
Slozi Lunu iz rabljenih dijelova, to je najpovoljnija opcija jer se dijelovi mogu naci za smijesne novce.

Offline jofa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #8 : 10 Veljača, 2011, 21:27:46 »
nemam ni vremena ni znanja da sam ide slagati motor, pa mi to nije opcija.  mogu jedino pitati kakva je situacija da mi u servisu nešto slože. kaj se tiče lune, raspale su se sve plastike, volan je u pretvoren u prah, vilica je pukla na 3 djela, rama je totalno spigana, uglavnom samo zadnji kraj s masinom je ostal citav.

kaj se tice brzine od 85, mjereno je na ljubljanskoj GPS-om.  je da mu treba pet minuta da dodje do tog, ali ta je pisalo na GPS-u. meni to zapravo i nije osobito vazno. vaznije mi je da znam da bu motor upalil kad okrenem kljuc.

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #9 : 10 Veljača, 2011, 21:34:01 »
a čuj, za oko 2000 kuna bi se luna dala ponovo složiti.
prednji kotač i kočnica ima tu u oglasniku!
rama i hrpa plastika će uskoro biti u oglasniku
jedini problem je naći vile i čitave instalacije! sve ostalo se da naći tu na oglasniku.
slaganje je najmanji problem! ima dosta servisera i ljudi koji se kuže u lune ovdje na forumu!

Offline luna500rr

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #10 : 10 Veljača, 2011, 21:35:45 »
kaj se tice brzine od 85, mjereno je na ljubljanskoj GPS-om.  je da mu treba pet minuta da dodje do tog, ali ta je pisalo na GPS-u

uuuu... pajdo oprosti na izrazu al si bas prisra :toothy12:
kakvi 85 po gps-u je isla moja luna sa malossi kitom, komplet prjenosom izmjenjanim, spuhom giannelli, 17,5karbom i modificiranim ostatkom usisa...
ako ti luna uhvati 65 po gps-u, mos se lupat nogon u guzicu :toothy12:
Evo ti usporedba stvarne brzine i one po gps-u na luni, pa ti vidi:

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #11 : 10 Veljača, 2011, 21:37:20 »
znala je i moja luna udariti kazaljku u blokadu. istina, nakon 3 km jake nizbrdice

Offline wonderkid

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Ženski
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moja Kaciga: !
« Odgovori #12 : 10 Veljača, 2011, 21:43:17 »
nemam ni vremena ni znanja da sam ide slagati motor, pa mi to nije opcija.  mogu jedino pitati kakva je situacija da mi u servisu nešto slože. kaj se tiče lune, raspale su se sve plastike, volan je u pretvoren u prah, vilica je pukla na 3 djela, rama je totalno spigana, uglavnom samo zadnji kraj s masinom je ostal citav.

kaj se tice brzine od 85, mjereno je na ljubljanskoj GPS-om.  je da mu treba pet minuta da dodje do tog, ali ta je pisalo na GPS-u. meni to zapravo i nije osobito vazno. vaznije mi je da znam da bu motor upalil kad okrenem kljuc.
mogu ti reci da tebi treba robijeva luna,reko si da radis u kraju gdje bi mogli zdipit skut,ja mislim da robi ima lunu za pristojnu cijenu sa puno boljim performansama i osobinama tako da bi ti to bio pun pogodak :icon_thumright:

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #13 : 10 Veljača, 2011, 21:45:25 »
Ko se sjeca videa moja je isla serijski i preko 75 po satu kad bi bilo dobra vjetra, u normalnim okolnostima 73, a isla je bolje od ostalih luna jer joj je cil bio u defektu, ukrivo izljeven ili nesto, sad je mislim u animatrixa ili milasa96 pa bi oni mogli znati sta je tocno :icon_biggrin:
Sama cinjenica da sam samo s spuhom prao piaggio u ubrzanju je dosta :toothy10:
Al zakucat sat je 90-95 realne, luna bi trebala zavrtit min 10000rpm da to uhvati, a termogrupa joj blokira sve iznad 7-8t, to bi morala biti dobra nizbrdica, clan wonderkid je takodjer zaletio serijsku lunu preko 90 :icon_biggrin:

Offline jofa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #14 : 10 Veljača, 2011, 21:46:49 »
i zaboravil sam napisati da nisam zadovoljan kako se luna ponaša u frontalnom sudaru  :D  jel postoji neka mogucnost da se na nju ugradi ona zorbing kugla, pa kad me drugi put raspali pijani kreten, samo lijepo odskakucem u zorbu.  :D

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #15 : 10 Veljača, 2011, 21:49:18 »
mogu ti reci da tebi treba robijeva luna,reko si da radis u kraju gdje bi mogli zdipit skut,ja mislim da robi ima lunu za pristojnu cijenu sa puno boljim performansama i osobinama tako da bi ti to bio pun pogodak :icon_thumright:
:icon_thumright: jedino šta mojoj fali su pošteni žmigavci. moji ne rade kako treba. pocrkalo puno ledica!
e da, budimo fer skuter je luna samo po rami i oklopima.
svaka luna vision ima predviđen konektor za daljinsko paljenje i alarm. taj alarm je u beta moto oko 300 kuna

Offline jofa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #16 : 10 Veljača, 2011, 21:51:01 »
zasto se uvijek svi zakelje i raspravljaju o brzini skutera?  zanemarite tu brzinu, ako je tako lakse nek ide 48,4. :)

mene samo zanima kaj da sad napravim. :dontknow:

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • maxi forumaš
    • Zippo Friends Croatia
« Odgovori #17 : 10 Veljača, 2011, 21:52:46 »
zasto se uvijek svi zakelje i raspravljaju o brzini skutera?  zanemarite tu brzinu, ako je tako lakse nek ide 48,4. :)

mene samo zanima kaj da sad napravim. :dontknow:
imaš tri opcije!
1. kupi drugi skuter i prodaj to šta imaš
2. kupi djelove koji ti fale i sklopi lunu na novo
3. bicikl

Offline wonderkid

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Ženski
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moja Kaciga: !
« Odgovori #18 : 10 Veljača, 2011, 22:42:05 »
ako sam ja mogo natjerat serijsku lunu bez blokada 95+kmh po satu,natjerao bih i boatiana preko 80 samo tako,vjerujte mi imam podlozan teren za to :toothy12: :toothy12: :toothy12:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #19 : 11 Veljača, 2011, 00:51:13 »
Šta kaj da kupiš.

Otvori oglasnik i nađi očuvanog runnera/sr-a/nrg/aeroxa i kupi za 6-7000kn , daj nekom u ruke da ga servisira, zamjeni šta treba i vozi se bezbrižno
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka