pozz.za ubrizgavanje je zaduzen link system.on preko map senzora na osnovu pritiska u usisnoj grani koristi drugu diznu.pogledajte malo pazljivije slike koje sam ostavio.imate sliku usisne grane sa 2 dizne i flautom preko njih......danas sam upalio motor.ulje nigde ne curi, izduvna grana ne duva...iskreno nisam zadovoljan.izgleda da je ovo mala turbina za ovaj motor!!!JAKO MI JE VELIKA TURBO RUPA.
OSNOVNI PROBLEM je sto je rupa gde se turbina kaci na glavu oko 10 mm manja u precniku u to motor gusi!precnik izduvnog kanala u glavi oko 38mm, cev do turbive 38mm,napravio sam prevodnik sa 38 na 30 mm kod strugara zato sto je ulaz u turbinu 30 mm.kad upalim motor i skinem crevo sa vazduhom turbine.atmosverski motor ide kao da ima 20 konja.koliko su opterecenje stvorili turbina i smanjen precnika cevi od 30 mm.kad vratim crevo sa vazduhom na usis.kako mi rastu obrtaji raste i pritisak.4500 ob-0,2bara pa do 5000 ob- 0,6bara naravno motor mi sve bolje ide. imam utisak da tek na 0,6 bara ima 50 ks.od 0,7 bara pa nadalje motor poludi.SVLACI ME SA SEDISTA.od oko 80km/h pa nadalje.nije mi djavo dao mira morao sam da probam sta moze.terao sam turbinu na 1,2 bara.LUDILO.super navlaci ali sam svestan da to nemoze tako da traje dugo.moram vam priznati razocaran sam malo u ovaj turbo projekat.ocekivao sam bolje ubrzanje od 0-100km a ne od 80-200km.SMESNO.ajde da se potrkamo od 80 do 200 km.ha ha .
NE ODUSTAJEM OD OVOG PROJEKTA ILI SULUDE IDEJE.OVIH DANA KACIM VECI TURBO OD RENOA 5 TURBO.
U POTRAZI SAM ZA OJACANIM DELOVIM.klipom, klipnjacom, radilicom.svaka informacija je dobrodosla.cuo sam da ima u nemackoj da se kupe klipovi po porudzbini.posalje se uzorak i oni naprave ojacan klip i karike.da li ne ko zna nesto o tome?inace odgovor na postavljena pitanja! delatnost mi je elektronicar i mehanicar . sto se tice vems-a ko bi mi ga izmapirao i posto?power commander ili rapid bike su nemocni uredjaji ako motor nema map senzor.u mom glucaju ga nema tako da sam se ja odlucio za link sistem i drugu diznu.stepon kompresije moze da se resi podbacivanjem al ploce pod cilindar.samim tim bi mi se podigao cilindar a i glavu.problem je u prezupcavanju .maja masina ima lanac.morao bi da napravim podesavajuci lancanik na bregastoj.itd itd.toliko za veceras.pozzz NEXUS 4 EVER