neznam dali sam izabrao pravu rubriku. evo ovako. ja sam odlican iz predmeta gdje ima puno brojeva i racunanja kao sto su fizika i matematika..
pod satom fizike sam malo razmisljao i htjeo sam izracunati nesto sto ima veze sa sudarima.. to nije bilo tesko pa sam si zadao nesto kompliciranije.
i da ne duljim htijeo sam izracunati duzinu leta kojeg bi preletio da se sa motociklom (od 100kg ) zabijem u okomiti zid visine 0,5msa brzinom od 80 km/sat ili 22,22m/s , vrijeme koje bi proveo u zraku leteci i brzinu kojom bi taknuo pod..
kako je to bilo pod stom fizike nisam imao dovoljno vremena pa sam to izracunao kod kuce. racunao sam sat i pol, kombiniro formule trazio nepoznanice itd..
kada sam rijesio zadatak nsam mogao vjerovat..
znaci da vozis brzinom od 80 km/h i udaris u okomiti zid visine 0.5 m letio bi 55.55 metara let bi trajo 2,5sek brzina kojom bi taknuo pod bila bi 119 km/h ili 33 m/s sila koja bi bila izmedu mene i tla bila bi 500N a kut pod kojim bi udario tlo bio bi manji od 2°, itd ali da vas ne zamaram glupostima..
sljedeci sat fizike sam pitao profesoricu dali su mi izracuni tocni i bili su.. (ovi izracuni vrijede samo oko motocikl ima 100 kg a vozac 53kg)
i jos jedan detanj kojeg sam zapazio racunajuci sto je motocikl tezi to ti je brzina i domet veci..