Općenito > Propisi
prometna, dogovor bez policije
Trinad:
--- Citat: 3alfa3 - 30 Siječanj, 2011, 21:13:53 ---To izvjesce ne vrijedi nista. 100 puta do sada potvrdjena prica.
A kamoli da njime priznajes krivicu.
Najsigurnije je zvati muriju pa ce ona napravit zapisnik. Druga varijanta je otic sa krivcem u njegovu osig. kucu i tamo izvrsit procjenu stete, a treca opcija je uzet odma novce od krivca ili ic na povjerenje da ce ga on donijeti u dogovoreno vrijeme.
U prvoj varijanti ce krivac platiti i kaznu zbog sudara
--- Kraj citata ---
Ozbiljno? Šta nitko ne šljivi to izvješće? Ne mogu vjerovati :BangHead:
Za prvu varijantu, istina da, ako ti panduri urade zapisnik a kriv si, onda ti ne gine kazna za počinjeni prekršaj...
Al opet tvrdim da ga je naranča takoreći zajebao. U nekoj drugoj situaciji ti zoveš lika doma da kad će ti platiti a on se non stop izvlači jer nema love i šta onda? Moš ga jedino ić tući, ili priznati da si dobro nasamaren.
3alfa3:
--- Citat: Trinad - 30 Siječanj, 2011, 21:21:57 ---Ozbiljno? Šta nitko ne šljivi to izvješće? Ne mogu vjerovati :BangHead:
--- Kraj citata ---
Da, jer to nema pravnu tezinu. Sluzi samo kao argument pred osig. kucom pocinitelja ako se ovaj pocne pravit grbav, ali nije garancija da ces se bezbolno naplatit. Glupo, ali istinito.
Najbolje zvat muriju (ak nisi kriv, naravno ;D )
Trinad:
--- Citat: 3alfa3 - 30 Siječanj, 2011, 21:24:21 ---
Da, jer to nema pravnu tezinu. Sluzi samo kao argument pred osig. kucom pocinitelja ako se ovaj pocne pravit grbav, ali nije garancija da ces se bezbolno naplatit. Glupo, ali istinito.
Najbolje zvat muriju (ak nisi kriv, naravno ;D )
--- Kraj citata ---
Drugim riječima, osiguravatelj bi se mogao praviti lud, samo da ne isplati lovu. :BangHead:
Kakav apsurd, kada to izvješće izdaju baš osiguravateljske kuće za slučajeve kada se ne zove policija, kod manjih šteta. I onda te naguze ::)
3alfa3:
--- Citat: Trinad - 30 Siječanj, 2011, 21:27:16 ---Drugim riječima, osiguravatelj bi se mogao praviti lud, samo da ne isplati lovu. :BangHead:
Kakav apsurd, kada to izvješće izdaju baš osiguravateljske kuće za slučajeve kada se ne zove policija, kod manjih šteta. I onda te naguze ::)
--- Kraj citata ---
Ako krivac na procjeni da izjavu da je kriv, onda osig. kuca nece radit problem, ali ako on neda takvu izjavu - zalit ces sto nisi zvao muriju
Trinad:
--- Citat: 3alfa3 - 30 Siječanj, 2011, 21:29:15 ---Ako krivac na procjeni da izjavu da je kriv, onda osig. kuca nece radit problem, ali ako on neda takvu izjavu - zalit ces sto nisi zvao muriju
--- Kraj citata ---
Dobro da si mi malo to objasnio kad sam zelen u tim stvarima, u životu sam imao samo jednu nesreću, i to onu u kojoj nisam bio kriv niti 1% al je pandur sve bacio na mene da se zaštiti njegov poznanik i jedna poznata lokalna ličnost (ono, malo je izuzeo neke stvari iz zapisnika i tome slično), pa smo sada na sudu :sad1:
Klasična priča, made in croatia :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju