Općenito > Propisi
prometna, dogovor bez policije
BlackNaranča:
Hi all,
Evo veceras imao malu prometnu, isao u rikverc i nisam od sve one glupe magle zamagljenih stakala i njegovog malog auta s upaljenim pozicijama najvjervatnije al nemos dokazat, uopce vidio i pogodio ga s 3-5 kmh.
malo mu izletio prednji branik sa lijeve strane (radi se o nekom kineskom korejskom, daihatsu ili daewoo neki mali tako) a moj passat nista ni ogrebotine.
i kaze tip da bi on da to pokrije moja polica ja se nasmijem i kazem jesi normalan pa da za ovu glupost mi skidaju s osiguranja, a prvo je odma rekao ne zovemo policiju, ja reko ok.
Sad pitam ga ja koliko trazi za ovo da mu dam, kaze 500kn. Ja kazem sutra onda cemo ujutro ici kod limara vidjet stetu i ja platim popravak ili ti dam 500.
I tip pristane.
Sad ako on sutra se predomisli? sto ako steta bude veca od 500kn? sto ako on jos dodatno nesto razbije na braniku da steta bude veca? sve mi pada napamet .. kakve su onda njegove zakonske prednosti nadamnom s obzirom da smo se "dogovorili" i otisli bez policije i potpisivanja euro izvjesca. ja imam 1 svjedoka on ima 0.
Nix666:
europolica i onako ništa ne znači, tj. mislim da nije dokaz na sudu
a i kakvu korist ima ako nešto razbije?
nikakvu
BlackNaranča:
ima da trazi od mene vise od 500, sto mu ja nedam jer je "trazio" "samo" 500. A onda ispadne odjednom 2000, i ja naravno nedam, onda tuzi, trazi od police moje itd itd
3alfa3:
Ti nemas bas nikakve stete na autu?
Pa ko kaze da si ga ti lupio? ;D
Lik nije htio policiju jer je bio u nekom prekrsaju (pijan, neregan auto itd)
BlackNaranča:
da tako je ja nemam NI OGREBOTINU ali bas nista i to mi cudno j#bote kako njemu ispao branik meni nista samo se naljepio na njega. cak mi se vrti po ovoj jebenoj glavi da mu je auto vec bilo razbijeno u k**ra* xD stariji kinez neki nebi bilo ni cudo. a neda mi se sad lagat na sudu da ja nisam razbio, jesam razbio sam zao mi zbog toga ne zelim ostetit covjeka reko sam platit max 500kn ili polica, al opet vrti mi se po glavi jer znam kakvi su ljudi kod tih prometnih, samo gledaju kako maznut koju kunu, i sad sto ako on bude sutra nakon sto recimo ja ne pristanem na stetu vecu od 500kn zvao policiju? jer sad kad smo se "dogovorili" ja vise necu ni preko police ic. pristao si na 500kn, ako bude vise jebe mi se mogao si sam razbit , jel tako?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju