Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: prometna, dogovor bez policije  (Posjeta: 9036 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Peugot SF2
  • MojSetup: Stage6 Pro Racing
  • MojSpuh: TP Nardo
prometna, dogovor bez policije
« : 20 Siječanj, 2011, 00:10:55 »
Hi all,

Evo veceras imao malu prometnu, isao u rikverc i nisam od sve one glupe magle zamagljenih stakala i njegovog malog auta s upaljenim pozicijama najvjervatnije al nemos dokazat, uopce vidio i pogodio ga s 3-5 kmh.

malo mu izletio prednji branik sa lijeve strane (radi se o nekom kineskom korejskom, daihatsu ili daewoo neki mali tako) a moj passat nista ni ogrebotine.

i kaze tip da bi on da to pokrije moja polica ja se nasmijem i kazem jesi normalan pa da za ovu glupost mi skidaju s osiguranja, a prvo je odma rekao ne zovemo policiju, ja reko ok. 
Sad pitam ga ja koliko trazi za ovo da mu dam, kaze 500kn. Ja kazem sutra onda cemo ujutro ici kod limara vidjet stetu i ja platim popravak ili ti dam 500.
I tip pristane.

Sad ako on sutra se predomisli? sto ako steta bude veca od 500kn?  sto ako on jos dodatno nesto razbije na braniku da steta bude veca? sve mi pada napamet ..  kakve su onda njegove zakonske prednosti nadamnom s obzirom da smo se "dogovorili" i otisli bez policije i potpisivanja euro izvjesca. ja imam 1 svjedoka on ima 0.

Offline Nix666

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP50
  • MojSetup: Red Sponge, dizna 64, Polini high speed, 5.25g utezi
  • MojSpuh: Gianelli Rekord
Odg: prometna, dogovor bez policije
« Odgovori #1 : 20 Siječanj, 2011, 00:15:35 »
europolica i onako ništa ne znači, tj. mislim da nije dokaz na sudu
a i kakvu korist ima ako nešto razbije?
nikakvu

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 20 Siječanj, 2011, 00:17:04 »
ima da trazi od mene vise od 500, sto mu ja nedam jer je "trazio" "samo" 500.  A onda ispadne odjednom 2000, i ja naravno nedam, onda tuzi, trazi od police moje itd itd

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #3 : 20 Siječanj, 2011, 00:21:28 »
Ti nemas bas nikakve stete na autu?
Pa ko kaze da si ga ti lupio?   ;D

Lik nije htio policiju jer je bio u nekom prekrsaju (pijan, neregan auto itd)
« Zadnja izmjena: 20 Siječanj, 2011, 00:22:59 3alfa3 »

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #4 : 20 Siječanj, 2011, 00:29:52 »
da tako je ja nemam NI OGREBOTINU ali bas nista i to mi cudno j#bote kako njemu ispao branik meni nista samo se naljepio na njega. cak mi se vrti po ovoj jebenoj glavi da mu je auto vec bilo razbijeno u k**ra* xD stariji kinez neki nebi bilo ni cudo. a neda mi se sad lagat na sudu da ja nisam razbio, jesam razbio sam zao mi zbog toga ne zelim ostetit covjeka reko sam platit max 500kn ili polica, al opet vrti mi se po glavi jer znam kakvi su ljudi kod tih prometnih, samo gledaju kako maznut koju kunu, i sad sto ako on bude sutra nakon sto recimo ja ne pristanem na stetu vecu od 500kn zvao policiju? jer sad kad smo se "dogovorili" ja vise necu ni preko police ic. pristao si na 500kn, ako bude vise jebe mi se mogao si sam razbit , jel tako?

Offline Kamba

• moderator
  • Tržnica : (+27)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: glavu čuva
  • MojSpuh: Shacal
« Odgovori #5 : 20 Siječanj, 2011, 00:30:28 »
Oboje ste napustili mjesto nesrece,svakom po 5 tisuca kn kazne je to ako te on recimo sutra prijavi policiji! Ma daj mu te pare sto trazi,zast bi on sad razbijo jos svoj auto!

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #6 : 20 Siječanj, 2011, 00:31:13 »
zato jer bi htio umjesto 500 recimo 100 eura, to mu se vise svida?  :toothy9:

@miroslav dobro ajd to je ok , nemoze me znaci policiji prijavit jer ce popusit 5k kn a ja cu onda tek definitivno lagat na sudu jer se na mom vozilu ne vidi nista :) 

ma dat cu mu sutra 50 eur, ako nece nek me tuzi u k**ra* nema nikakve stete ja mislim da to ne vrijedi ni 500kn, jer prvo cijeli auto garant ne vrijedi preko 2k eur, a kamoli malo izdignut branik.
« Zadnja izmjena: 20 Siječanj, 2011, 00:32:53 BlackNaranča »

Offline Kamba

• moderator
  • Tržnica : (+27)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: glavu čuva
  • MojSpuh: Shacal
« Odgovori #7 : 20 Siječanj, 2011, 00:31:52 »
Nejde to samo tako!

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #8 : 20 Siječanj, 2011, 00:34:08 »
ma dobro oke sutra idemo u limara molim boga da rijesi to za 100kn, samo vrati na mjesto branik, stvarno nevjerujem da se je polomilo ista.. malo se samo pomakao .

Offline BilyPiton

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Banned!
    • Ubizec-Soft.com
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Tomos Atx e90
  • Moja Kaciga: uvjek na glavi!
  • MojSetup: Nema kite!
  • MojSpuh: MF3 Power
« Odgovori #9 : 20 Siječanj, 2011, 00:53:04 »
nas kaj je najgore kod novih autiju na prvu loptu izgleda da mu nis nije a kad pogledas s nutarnje strane moze bit gadno  :)
Izrađujem WEB stranice! Zakup domena, hostinga... više info na pm!

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 20 Siječanj, 2011, 00:54:20 »
Ako je branik pomaknut, onda je samo otisao njegov nosac i to se poravna. Ne vjerujem da je nesto puklo, a ako i je, to je neka jeftina kopca. 500kn bi moglo biti i previse novaca

Offline TheZeus0707

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Beverly 500
  • Moja Kaciga: Ixs
  • MojSpuh: klasika
« Odgovori #11 : 20 Siječanj, 2011, 00:59:10 »
Gle ako on to naknadno prijavi policiji onda ce i ona popu**t kaznu za napuštanje mjesta nesrece a i ti. Tako da mislim da mu nece bit u interesu zvat policiju. A k tome, ako ste otišli kako ce on dokazat da si ga ti udario?!? (normalno ako se na tvom autu ne vidi) Oce-nece mora se dogovorit s tobom.

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #12 : 20 Siječanj, 2011, 00:59:50 »
Ako je branik pomaknut, onda je samo otisao njegov nosac i to se poravna. Ne vjerujem da je nesto puklo, a ako i je, to je neka jeftina kopca. 500kn bi moglo biti i previse novaca

tocno to alfa to ja isto mislim, pazi tip mi trazi 500kn ja kazem prvo ok, no to mi padne napamet i kazem mu ja bi ipak radije da odemo sutra prvo u limara , a on zamucne pa kaze a neznam vamo tamo i na kraju kao dobro ako ti tako hoces ali garant ce ti tako ispast jos vise hmm :/  zasto bi onda ako to misli uzeo "samo" 500kn?  ma samo je nosac pukao garant i to rijese oni za manje od 500kn to sam sto posto siguran.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #13 : 20 Siječanj, 2011, 01:01:22 »
nas kaj je najgore kod novih autiju na prvu loptu izgleda da mu nis nije a kad pogledas s nutarnje strane moze bit gadno  :)

Pricaj mi.

Ovaj Punto je (bio) moj i dobio sam 18.000kn odstete (zena oduzela prednost).
Cijene dijelova su bile paprene - pukle kopce oba fara (a ak se dobro sjecam skoro 2000 kuna je jedan far) - to bi ja slozio za 5 minuta da sam sam razbio, al kad sam imao pravona novi dio, zasto ne uzet, prednji branik s nosacima, lijevi blatobran, hauba ravnana, maska

...i uspio sam dobit novi servo volana (cca. 5000kn)  :angel9:

P.S.
Ne, tablica nije po narudzbi radjena iako ima "AR" slova  :toothy12:

Kaj je najbolje, zena mislila da sam ja kriv (a ona ima stop znak) i htjela zvat muriju. Taj tren se stvorio murjak koji je u blizini cuvao neku kucu i ova trazi ocevid. On joj kaze da ne bude luda jer je kriva, ali ona je inzistirala pa je dosla murija obavit ocevid i skeljila zenski kaznu za sudar i to kaj nije imala naocale: 5000kn + 300 za naocale  :toothy12:

« Zadnja izmjena: 20 Siječanj, 2011, 01:06:56 3alfa3 »

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #14 : 20 Siječanj, 2011, 01:11:05 »
haha a cuda, ja sve gledam kako bez policije rijesit neda mi se to prvo cekat, pa natezat i onda jos kazne placat lol  :headbang:

a gle ovo, mene ovo ljeto lupio od iza stariji mercedes dok sam stajao u koloni, njemu nemoze upalit motor, skroz skrsen, ja poletio u stranca ispred sebe njemu udubio zadnju limariju, a meni naprijed samo branik i natrag samo branik, na kraju ispalo meni naprijed branik, far, zadnji vezni lim, i zadnji branik .
osiguranje ponudi nagodbu od 5000kn, na kraju ih u ovlastenom VW servisu trosak ispadne 22000kn.  GOOD JOB!  :toothy9:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 20 Siječanj, 2011, 01:14:59 »
osiguranje ponudi nagodbu od 5000kn, na kraju ih u ovlastenom VW servisu trosak ispadne 22000kn.  GOOD JOB!  :toothy9:

Nisam imao zadnjih godina sudare, ali uvijek je nagodba sa osiguranjem bila (isplata novaca na ruke, a ne popravak) iznos popravka sa dijelovima iz ovlastenog servisa umanjen za 30%. Isplati se ako se mogu naci zamjenski ili polovni dijelovi, a jos ako si sam mozes to popravit - vrlo isplativo

Offline vanjossi

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 180
  • Moja Kaciga: airoh
« Odgovori #16 : 20 Siječanj, 2011, 01:19:21 »
@3alafa3 jesi skršio bemburu  :toothy12:

Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #17 : 20 Siječanj, 2011, 01:35:20 »
@3alafa3 jesi skršio bemburu  :toothy12:

Si vidio kak talijan ulazi u svabu ko noz u putar  :toothy12:

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #18 : 20 Siječanj, 2011, 02:56:27 »
Nisam imao zadnjih godina sudare, ali uvijek je nagodba sa osiguranjem bila (isplata novaca na ruke, a ne popravak) iznos popravka sa dijelovima iz ovlastenog servisa umanjen za 30%. Isplati se ako se mogu naci zamjenski ili polovni dijelovi, a jos ako si sam mozes to popravit - vrlo isplativo

prvo je bilo samo prvi branik i zadnji, i kao nagodba za to dvoje 5000.

a kasnije se ispostavilo da je zadnji vezni lim, far i jos nesto , i na kraju zamisli da smo uzeli nagodbu hh

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #19 : 20 Siječanj, 2011, 14:45:23 »
on da te prijavi policiji nemreš dobit kaznu nit te mogu teretit za odlazak s mjesta nesreće jer ste se dogovorili..
druga stvar,murja se inače po novom ne zove za nesreće di je manja materijalna šteta i nema povređenih.
500 kn je previše,možda 100 kn ak bude izašlo kod limara..
nema smisla davat policu za takve sitnice.
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)