Tehnički kutak > Tuning 4T skutera
90ccm na kinezu
Matej28:
imao i 4t kineza (baotian), 2t kineza(keeway, ali njega jos imam), i apriliu sr..
Baotian- prvih 1500 km bilo onako dobro...zamjenio ulje na prvih 100 km...skinuo mu blokade na 900 km..i vozio se normalno.
-nakon 1500 km krepao stator..zadnja kocnica je toliko postala losa da ga nije mogla niti malo usporit.Dobro, promjenim pakne malo bolje al opet nevalja..
na 2300 cca km mi je krepao cdi..onda pucaju mu crijeva od goriva, vakuma i tih gluposti..karburator mu se cepi, na deklu ako ga se par puna na kurblu upalilo odvali se kompletni mehanizam sa dekla..
plastike puknu kad puhnes u njih..u svakoj krivini nosi zadnji kraj (i sa michelin gumama)
Pukne sajla gasa, pa grla za zmigavce se raspadnu i nerade zmigavci, krepe truba, prednji far kad se vozim nista ne sluzi..vise cestu obasjava mjesecina..baca visoko u nebesa.
2t kinez- on je cak i nelos..plastike su mu super..iako bila je na popravku i jedna luna koja ima stvarno lose plastike..
masina je ono..cak bi se moglo rec pouzdana..samo mi je jedamput krepala bobina i pukla sajla od ulja..
al presao je samo 6000 km..
aprilia sr- presla 38 000 km..ii jos ide :toothy3:
p.s stvarno kloni se kineza..kad sam ga ja imao meni je bio najbolji na svijetu..i bilo mi je smjesno sta ovi na forumu govore protiv njega..
sad i sam to govorim
karambaVK:
Ja ti savjetujem da odeš probati par skutera u tom cjenovnom rangu.
Sam ćeš najbolje odlučiti što ti najbolje paše.
BTW
Vidim da je ovaj za tog Rebela spustio cijenu na 3500kn
Domba:
Imao sam Baotina devetku. U godinu i pol presao preko 6000km, s tim da u prvoj godini prosao 1000km a u pol godine 5000km. Sada je ukraden. I u to vrijeme sam imao 2 kvara. 1. filter za gorivo se zastopao (moze mi netko reci da li je kvar lose kineske mehinake ili bi se to dogodilo i na italijanu te japancu?) Drugi kvar je bilo kada sam stavio gljivu, nisam znao kuda cu sa crijevom koje povezuje karb i auspuh i kada sam je zatvorio sve je bilo ok (moja greska). I jako sam zadovoljan skuterom bio.
Inace skuter je ukraden i sada mu trazim zamjenu. I trebam nesto je 1,2 godine staro kupiti runnera 2000 godiste necu, to mi je jednostavno prestaro.
Nije bitno jel nabrijan ili ne, to me ne muci, nego ovo sam bio pogledao kao ok priliku, ali za sada odustao od tog skutera. Meni je birno da je sto noviji i to je to. Cak nemora ni biti 4t, moze i 2t, samo da mi manje trosi od auta i meni dosta. Relacije koje vozim i nacin moje voznje netrazi nekog nabrijanog talijana. Za mene je 4t dovoljno.
tajfun:
pa onda si kupiš zipa 4t.popravljao sam hrpu tih kineza.bio je slučaj da je tip pao iz pola metra na bok,dakle iz mjesta,na zemlju i pola motora se strgalo od bravice sica do svih plastike,filtera zraka,struja počela trokirat da ne nastavljam,a osobno imam 5 talijana iza sebe i nakon čak 16 godina tph je radio ko urica samo toči vozi dok nisam stavio high end cilindar na serijsku radilicu s 35+ tisuća kilometara s namjerom koliko traje traje jer samo imao drugi blok s radilicom.da nastavim.gilera runner je da je 2005 godište ali 23 tisuće km i tek je sada samo bobina otišla što je i mana na piaggio agregatima koliko sam informiran.u svakom slučaju poanta je da će ti najvjerovatnije više trajat talijan 10 godina star nego novi kinez.kad to kupiš to je kao lutrija nekome traje 500km nekome će trajat i 5000km ali to su zlatni trenutci kinezske tvornice
Domba:
A zasto je moj trajao preko 6000km, i nije nikakve znakove pokazivao smrti nije pokazivao. Gore sam sve napisao. A mogu reci da ga nikada nisam stedio, ali nisam ga nikada ni gnjavio ni tjerao hladnog, ali kada je zagrijan onda nije pazen i mazen... Uglavnom nemam niti jednu losu rijec, za te novce koliko kosta Baotina devetka, nemam nikakvu losu rijec. Osim redovnih servisa, i mijenjanja filtera goriva nakon sto sam tankirao na nekoj cudnoj benzinskoj nije bilo nikakvih problema za koje su kinezi krivi, to bi se dogodilo na bilo kojem skuteru.
A ako imate neki prijedlog sto da kupim do 4500kn recite, jel ja ne nazem nista sto na slikama izgleda da bih kupio.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju