Općenito > Generalno o skuterima
Leonardo ili skipper
steeef:
nije Wx ni Wxr nego VX i VXR..
ovo za kilažu sam pročital u manualima...
150 leonardo tak izgleda zbog dizajna plastika al je kilaža ista ko i 125,možda 150 ima koju kilu više..nisam se to izmislil neg sam čital po manualima.
druga stvar,frend ima keeway matrix 125,prošel je s njim 34 000 km a da nikad nie bil na servisu,ni mjenjal ulje ni remen ni svječku ni niš i motor još ide (sad je sve promjenjeno)
sad ti meni reci kolko bi rotax izdržal tak..
ljudi stavljaju leader mašine na leonardo jer ima se neda stalno slagat i ulagat u rotax.
dt125x:
Može li mi neko pomoč, Ima li skipper st125 4t neki mjerač temperature? što bi trebalo biti na onome digitalnom satu koji meni ne radi... Koje ulje da ulijem i koliko sad kad budem mjenjao? moram i filter ulja mjenjat? Moze li se taj posal obavit sam (ulje promjenit nije problem al neznam kako taj filter ulja i di je), prednje vilice su tvrde i ne upadaju, ima malo ruzine na vilici nis posebno... jeli stvar u ulju,semeringu ili sta? koliki je to posal?
Hvala :toothy9:
CoK:
heh...od svega toga smo zaboravili na usrane USD vilice na skipperu... ::)
potrebno ih je rastaviti (sto i nije najlakse), zamjeniti brisace i staviti novu mast u njih (da, one su punjene masti, ne sa uljem)
ulje i filter nije tesko promijeniti ako imas alata, potreban ti je kljuc 24 za cep od kartera sa desne strane (kod grane ispuha), i neki kljuc (mozda sa lancem ili remenom) za filter ulja
ulja ide svega 1l, mozda i 1l i 1 dcl
ulje slobodno stavi 5 w 40
jozy:
na tom digitalnom satu imas mjerac vanjske temperatire i sat koliko se sican, ulje i filter prominit ti je djecja igra
netribas cak ni alat imat stari filter mozes kacavidom odvidat
dt125x:
--- Citat: CoK - 23 Siječanj, 2011, 16:19:01 ---heh...od svega toga smo zaboravili na usrane USD vilice na skipperu... ::)
potrebno ih je rastaviti (sto i nije najlakse), zamjeniti brisace i staviti novu mast u njih (da, one su punjene masti, ne sa uljem)
ulje i filter nije tesko promijeniti ako imas alata, potreban ti je kljuc 24 za cep od kartera sa desne strane (kod grane ispuha), i neki kljuc (mozda sa lancem ili remenom) za filter ulja
ulja ide svega 1l, mozda i 1l i 1 dcl
ulje slobodno stavi 5 w 40
--- Kraj citata ---
Ovako, maloprije sam pogledao vilice i vidim da je semering skoz ispa(visi)... dakle ulje je propisalo... ;D
Ako sam te dobro razumio treba skinit vilice sa skutera i razdvojit "šipke" iz tuba... dalje zamjeniti brisace (to su ovi "poklopci" preko semeringa ? ) i stavit tu mast...
Ajde bacit cu se malo u rastavljanje togapa ce bit jos koje pitanje... fala ;)
P.S. Naručujem onda u piaggia brisače i semeringe vilica... jel mi još išta treba ?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju