Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: FIAT GRANDE PUNTO  (Posjeta: 19946 )

0 Članova i 8 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline lokios

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: PIAGGIO NRG MC3
FIAT GRANDE PUNTO
« : 26 Studeni, 2007, 22:46:31 »
ZNIMA DALI NETKO IMA KAKVA ISKUSTVA S OVIM AUTOM. i NARAVNO KAKVA SU.

vidio sam neku akciju u fiatu pa me zainteresirao

Offline Genesis051

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Hyosung Aquila 125 (prije: G. Runner 50 P.Jet)
Odg: FIAT GRANDE PUNTO
« Odgovori #1 : 28 Studeni, 2007, 19:11:44 »
"Produžio" se oko 15-ak cm u odnosu na prethodni model (za koji je Kragujevac dobio licencu, i već je u prodaji kao Zastava 10), i time ugazio crtu od 4 m čime je prešao Fiata Tipo, koji je mjerio 399 cm.

Ocjene auto revija su jako dobre (a sam Fiat ih nije mogao naproizvest, kolika im je bila potražnja u prvim mjesecima), osim za osnovni model 1.4 benzinac (kažu da je malo "nejak"), ali oni voze i aute od 200, i više "konja", i ja bi tu njihovu procjenu savršeno potpuno ignorirao, naravno da im auto od 85 (ili 90) KS "nije baš nešto" ...

Treba staviti "na papir", što želiš od auta - koja će mu biti namjena... ne kupuj bespotrebno jači motor, jačem motoru su i "jače" državne obaveze... ako financije nisu prepreka, onda odvagni, ako negdje imaš udaljenu "starinu" (djedovinu) na koju ćeš putovati (relativno češće), onda uzmi neki srednje jaki model, ako je isključivo za po gradu, osnovni ("podnest" će i pokoji izlet van grada), ako ti se vozi okolo, onda potraži Grande Punto Abarth....
Live to ride, ride to live

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Karlovac,Zagreb
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
  • Moja Kaciga: HJC, IXS
« Odgovori #2 : 28 Studeni, 2007, 19:37:25 »
ovak,neznam koliko košta ali sigurno toliko vrijedi....
kaj se tiče motora,ako ima recimo 90 ks iskoristit će ih puno bolje nego ostali,ić će puno bolje od opela,mazde,vw i sličnih krševa....a sad će se javit pemetni pa će reć da se kvare i slično,mozda kaj i rikne ali su dijelovi jeftini....
da kupiš golfa ili nešto bankrotiraš kad kaj crkne....auto je čist ok.... ali fiat,lošija izvedba...

Offline Genesis051

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Hyosung Aquila 125 (prije: G. Runner 50 P.Jet)
« Odgovori #3 : 28 Studeni, 2007, 20:21:17 »
....auto je čist ok.... ali fiat,lošija izvedba...

(definiraj ovaj dio iz citata... zašto lošija, ne kvari čovjeku utisak, daj argumente)

Ja sam ga opisao čisto okvirno (ne znam osobno), valjda marko.p  zna, kad ima iskustva s lošijom izvedbom...  ??? :dontknow: :icon_scratch:
Live to ride, ride to live

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #4 : 28 Studeni, 2007, 22:34:21 »
Vozio sam ga... Autic je sminka... Udoban, lijepo oblikovana instrument tabla... sada ne znam kakve je kvalitete jer ga nemam a hvala Bogu nisam niti imao nikakvih sudara s njim... Nesto ala golf... Zivcira me pistanje ako se ne vezes...  :icon_thumright:
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline cika_kure

• forumski biciklist
  • ?im ?im brže, tim tim bolje... :)
  • Moj Skuter: 125VX
« Odgovori #5 : 30 Studeni, 2007, 15:47:18 »
sto se tice tog pistanja odes u bilo koju bolje poremljenu radionu tj. da imaju komp. ugasit ce ti taj glupi zvuk za 100kn...
osobno ne volim fiat, al sto se tice kvarenja tj. da je stalno na servisima to nije istina to govore sam budale jer nije isti danasnji fiat i fiat prije 10-15 god. na kojem su svi dobili dojam da je to auto kaj ne valja... sto se tice grande punta meni izgleda kao jeftina kopija golfa 5...
sto se tice motora frend ima stila dizel je 120 konja auto ide predobro trosi oko 8l sto uopce nije puno servisi bagatela, takav isti motor dolazi i u alfi, za ostale agregate ne znam al ovaj je cista 5(mislim da za punto postoji taj motor jer to je sve "isto")... :icon_thumright:
sve u svemu meni je to jedna dobra prolazna ocijena za nekoga kome se svidja fiatov design...
« Zadnja izmjena: 30 Studeni, 2007, 15:52:41 cika_kure »
.....................................::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::......................................

Offline Punisher

• maxi forumaš
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Piaggio X8 150
  • Moja Kaciga: Nolan N62
« Odgovori #6 : 15 Prosinac, 2007, 17:04:40 »
Grande Punto je lijep autić, iako se vidi sličnost iz ako sam dobro pogodio 3 tipova Punta prije 'velikog' pa mi i nije bila baš tolika atrakcija...

Što se tiče pomaka u opremljenosti, ona je uvijek prisutna i u 99% slučajeva pozitivna.
Who's looking for punishment ??

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #7 : 23 Veljača, 2008, 22:45:58 »
dobar je punto pusti priče, nije da baš volim talijane i to, ali mora im se ovaj auto priznat, nije ni fiat baš smeće zadnje, oni isto već od 1904. ili koje već proizvode aute
sve sam punte vidio uživo osim tog abartha...valjda ću i njega
inače boja koja najbolje leži grande-u je bijela i kad bi kupovao to bi bilo to uz neki JTD motor =)
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline ..::Alf::..

• forumski skuteraš
  • Flegma
  • Mjesto: Ogulin
  • Moj Skuter: NRG Power
  • Moja Kaciga: Arai
« Odgovori #8 : 23 Veljača, 2008, 23:01:21 »
Evo ja mogu reć o Puntu sve pohvale :notworthy: :notworthy: :notworthy:, odlično izgleda, fiat je popravio kvalitetu izrade, a uz neki JTD npr. 1.3 MultiJet troši ko upaljać  :headbang: :headbang: :headbang:
...svojim dahom zamaglila je vizir moje kacige...

Offline ChRiStIaN

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: Aprilia Leonardo 250
  • Moja Kaciga: SMK Gullwing
  • MojSetup: Polini Hi-Speed control
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #9 : 24 Veljača, 2008, 09:50:38 »
ima kum multijet 1,3 auto ide jebeno, malo trosi a full lijepo izgleda  :headbang:

Offline SlowRider

• MS počasni član
  • Tržnica : (+33)
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 24 Veljača, 2008, 19:48:13 »
ima kum multijet 1,3 auto ide jebeno, malo trosi a full lijepo izgleda  :headbang:

Mene podsijeca na Maseratija

Offline ChRiStIaN

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: Aprilia Leonardo 250
  • Moja Kaciga: SMK Gullwing
  • MojSetup: Polini Hi-Speed control
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #11 : 24 Veljača, 2008, 19:56:14 »
istina...a bravo mi je full isti ferarri napre...onak jebacka svjetla ima...

Offline dino_sk

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • 099 /672-1765
  • Mjesto: Petrinja
« Odgovori #12 : 02 Travanj, 2008, 00:09:47 »

e sad posto stari oce nekog dizela do 11000 eura  odluka je pala na grande punto 1,3 multijet,full oprema,2006,40000km i kosta 79000kn   
sto je nekih 11000 eura ,sad trenutno imamo punta benzinca 1,2s,2002,bez ikakve opreme
al ja kazem starom zar nije bolje uzet nekog passata 2001.g smo nasli za iste pare a nemoze se usporedit s puntom ili opel vectru 2003.g. crna prekrasna isto 11000eura
malo mi taj grande izgleda skup

Offline marko.p

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: GP1, Sr50 Replica Alex de Angelis,Golf Plus sportline tdi, Polo 9N3 tdi
« Odgovori #13 : 02 Travanj, 2008, 12:55:47 »

e sad posto stari oce nekog dizela do 11000 eura  odluka je pala na grande punto 1,3 multijet,full oprema,2006,40000km i kosta 79000kn  
sto je nekih 11000 eura ,sad trenutno imamo punta benzinca 1,2s,2002,bez ikakve opreme
al ja kazem starom zar nije bolje uzet nekog passata 2001.g smo nasli za iste pare a nemoze se usporedit s puntom ili opel vectru 2003.g. crna prekrasna isto 11000eura
malo mi taj grande izgleda skup
joj,joj....tak sam i ja mislil,bolje si ti kupi tog punta,passat 2001 god ti je kanta od auta,pa ima sigurno 300000 km,a piše između 120000 i 130000 km,a opel diesel ti je katastrofa...

Offline ryder on the storm

• forumski skuteraš
  • badtothebone
    • click here
  • Mjesto: pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner 70sp, Audi A6
« Odgovori #14 : 02 Travanj, 2008, 14:40:27 »
sto se tice tog pistanja odes u bilo koju bolje poremljenu radionu tj. da imaju komp. ugasit ce ti taj glupi zvuk za 100kn...
osobno ne volim fiat, al sto se tice kvarenja tj. da je stalno na servisima to nije istina to govore sam budale jer nije isti danasnji fiat i fiat prije 10-15 god. na kojem su svi dobili dojam da je to auto kaj ne valja... sto se tice grande punta meni izgleda kao jeftina kopija golfa 5...
sto se tice motora frend ima stila dizel je 120 konja auto ide predobro trosi oko 8l sto uopce nije puno servisi bagatela, takav isti motor dolazi i u alfi, za ostale agregate ne znam al ovaj je cista 5(mislim da za punto postoji taj motor jer to je sve "isto")... :icon_thumright:
sve u svemu meni je to jedna dobra prolazna ocijena za nekoga kome se svidja fiatov design...
ta potrošnja možda i nije puno, al bmw 525d kojeg mi je stari imao je trošio 7,5l/100, i to pri brzinama od 180 non stop po autoputu, a imao je 177 ks, tako da prema tome i nije tak mala potrošnja. sve u svemu ti novi dizeli su super, niš ne troše a predobro čupaju(imaju ogroman moment)
kit:Malossi mhr replica
auspuh:Malossi mhr replica
vario:malossi multivar
red sponge,... radilica i dell 21 comming soon

Offline skorpion40

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: CPI ARAGON GP 50
« Odgovori #15 : 02 Travanj, 2008, 16:06:06 »
bježi od tog krampa,radim u rent a caru i imamo ih nove svake godine.kvare se sve u šesnajst,lupa prednji kraj nakon 10tkm,retrovizori unutarnji otpadaju,s vanjskih retr. pada vanjska plastika,neprecizni pokazivači goriva,vrata se teško zatvaraju,...govorim ti to na količinu od 300komada godišnje koliko ih mi uzimamo svake godine.mi smo pravi test za aute,jer novinar ga vozi par dana,dobije pinku i napiše sve u superlativima.100 puta bolja ti je fabia i polo.
Leovince ZX
multivar
rolice4,7g
serijski centralni serijsko kvacilo sa žutim federima kit:ulovljen ljetos

Offline marko.p

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 02 Travanj, 2008, 17:15:01 »
pa je,bolje fabia ili polo ali diesel jer se dobro zna da vw benzinac kurca nevalja,samo ne passat ili slično s more kilometara i staro ko biblija

Offline ryder on the storm

• forumski skuteraš
  • badtothebone
    • click here
  • Mjesto: pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner 70sp, Audi A6
« Odgovori #17 : 02 Travanj, 2008, 18:01:48 »
pa je,bolje fabia ili polo ali diesel jer se dobro zna da vw benzinac kurca nevalja,samo ne passat ili slično s more kilometara i staro ko biblija
oš reč da gti nevalja :laughing3:
kit:Malossi mhr replica
auspuh:Malossi mhr replica
vario:malossi multivar
red sponge,... radilica i dell 21 comming soon

Offline marko.p

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 02 Travanj, 2008, 18:51:00 »
nisam mislil gti,tsi,fsi,r32 i sl. nego na obične 1.4, 1.6..

Offline Rossi

• maxi forumaš
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Gilera Runner ST 200
« Odgovori #19 : 03 Travanj, 2008, 14:29:49 »
Citam i smijem se ......pljujete po italijanskim autima i markama stalno...kako ne valjaju kako se kvare nemaju kvalitetu i slicno...a 90% vas nije ni sjelo nikad u auto tipa Grande punto,alfa i slicno....nego pricate ono sto ste culi od ljudi koji su glupi i drze se onog od prije 20 godina i samo njemci valjaju ....volim italijanska auta/motore ali i njemce isto...Bmw stvarno po meni prejeben mada gubi ono svoje sto ga je nekad cinilo BMW ...sad je vise sminka...kvalitetu su pokvarili u zadnje vrijeme,isto i sa mercedesom...naprave lijepi par modela ali kvalitetu pokvare ...to se desava njemackim autima u zadnje vrijeme,isto se desava i sa Lamborghinijem...otkako ga je preuzeo audi prije 10+ godina,oduzeli su mu ono sto ga je cinilo Lamborghinijem.....od svih izuzetak audi ....svaka im cast ...napredovali su stvarno puno puno ,sto se tice i izgleda i preformansi i kvalitete.....dosta italijanski firmi je bilo u finansiskoj krizi ali se oporavljaju...kao sto je Masarati,Alfa romeo,Lancia i drugi...polako se svi vracaju i svake godine sve vise napreduju....i po mom misljenju pitanje je kad ce zauzet italijanske marke opet no.1 u automoto svijetu...pitanje je godina samo....
Valentino Rossi 46!!!!!