Općenito > Oprema

Nosite li kacigu? Anketa

<< < (60/70) > >>

AirBoX:
Kad sam krenuo sa 13 godina voziti, kaciga mi nije bila ni na kraj pameti, a ne da je nosim. Kupljena je, al' je nisam nosio do 16., mislim. Sa 16 mi je tek počelo dolaziti iz dupeta u glavu da mi se svakave stvari mogu desiti, a komad plastike na glavi puno znači u više od rekao bih 70% slučajeva. Prošle godine sam kupio malo kvalitetniju kacigu za 700 kn, nije nešto, al' u svakom slučaju bolja od predhodne.

Znam da sam još uvijek ilegalan u prometu jer nemam vozačku, al' kad sam zašao u 17-u, počeo sam puno svijesnije razmišljati i sad si ne dozvoljavam da se vozim bez kacige, u najmanju ruku mi bude neugodno bez kacige na glavi koliko sam forsirao da je nosim i na malim relacijama. Više mi ne pada na pamet da proletim kroz križanje, a da ne stanem i ne pogledam lijevo i desno. Iako živim na selu, i nema baš nekog gustog prometa, al' neka, vrag nikad ne spava.

Imao sam 2 slučaja u kojima sam mogao glavu pošteno izudarati i izguliti da nisam imao kacige na glavi.

Što se tiče kazni, ne možda, nego sigurno da se postrože jer kako sam već naveo u 70% slučajeva će vam ta stvar koju ne volite nositi spasiti glavu od koje kakvih udaraca, pa možda i onih koji su opasni o život. Znam da ima onih koji će možda reći da sad serem i ne znam što sve ne, al' ako pogledate... Tako je. Tako da mislim da nebi trebalo biti neslaganja i da se postrože kazne. :)

Prvenstveno kacigu nosite zbog sebe i svoje sigurnosti, a ne zbog zakona i policije. :)

2mario2:
tak sam bio i ja... "pa kaj ce meni kaciga kad ne padam nikad i nemre se meni nist takvog desit", a onda kad sam pao (bila je na glavi samo jer sam isao po glavnoj cesti) i zgulio cijelu kacigu i puko vizir sam si razmislio sto bi bilo da ju nisam stavio... sad uvijek kad idem nekud ju stavim osim kad sprobavam skut po selu, al za to mi ne treba kaciga jer se bome ne voze kroz selo ko ludaci susjedi... bolje kaciga na glavi, nego glava u sanduku...

deni97:
Odskora sam poceo nositi kacigu, imao sam srece da me nikad policija nije uhvatila, svima OBAVEZNO NOSITI KACIGU, KACIGA GLAVU CUVA.

pozzz

frane1012:
Kad sam vozio skuter prije par godina nije mi kaciga baš bila mila. Kad se išlo do grada morala se stavit ali po mjestu se vozilo bez. Sad evo gledam da ponovno registriram skuter i gledam koju kacigu kupiti. Ne možeš više vozit bez kacige, policije ima na svakom koraku a opet tu je i sigurnost.
 Moj savjet je da se ne kupuje neka tegla pa da se samo onako radi propisa drži na glavi, već da se kupi kaciga koja vam se full sviđa i koju čete uživat nosit.

Ivan46:
ja osobno uvijek nosim kacigu,kad se idem voziti,naviko sam se i bilo bih mi neobicno se voziti,bez kacige.,jedino je nenosim kad malo isprobavam  motor po ulici.

pri kupnji kacige,pazite da je kaciga homologirana,jer kad vas murija zaustavi  provjeravat ce vam kacigu,tako da pazite da si kupite homologiranu kacigu,jer u suprotnom cete dobiti kaznu od 1500kn,jer ako nije homologirana kaciga,to vam je kao da je nemate na glavi,tako da nemojte si kupovati made in china kacige.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju